Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

Propojení Dreamboxu s PC

Ahoj.
Mám dotaz na propojení Dreamboxu 800 s routrem.
Routr mám u svého PC a ve stejné místnosti mám k routru připojen svůj Dreambox 7020 LAN kabelem.
Další Dreambox bude v jiné místnosti, kde mám také PC, které je připojeno k routru LAN kabelem a protože další kabel se do rozbodu už bohužel nevejde, tak bych potřeboval vědět, jesli by bylo možné použít tento jeden UTP kabel pro připojení jak PC tak i toho Dreambboxu.
Prostě jestli by stačilo použít switch který bych píchl na UTP kabel a od něj na PC a Dreambox.
Jde mi o sdílení karty v rámci domácnosti.
Kartu CS Link bych měl v Dreambocu 7020.
Fungovalo by to přes ten switch nebo bude nutné jiné řešení?

Kema
Registrace: 6/2006
Odpověď v diskusním vlákně

Propojení Dreamboxu s PC

Switch muzes pouzit.Ja vedu kabel od routeru do switche a odsud jdu do dreama a dva pc,neni v tom problem,po zapnuti se to prihlasi samo.

bistro
Registrace: 9/2009

RE: Propojení Dreamboxu s PC

Tak super. Díky.
Akorát koukám na Aukro a vidím že ceny switchů jsou stejné jako ceny laciných routrů, takže asi tam můžu dát i routr, ne?

Kema
Registrace: 6/2006

Kema

kup si switch. stoji par korun. ja to mam tiez riesene tak ze mam kabel z roteru do switchu a zo switchu do stb a pc. switch som kupil novy za cca 6€ ;)

motor Stab HH90, Dreambox 800HD - klon, Skylink

drto
Registrace: 6/2010

Kema

ja mam tento:
http://progma.ekatalog.biz/zbozi/tenda-s105-5x10-100-switch-plast-desktop/detail.aspx?p=z:179394
uz je sice drahsi o 2€ ale stale je ta cena zanedbatelna :)))

drto

zadsi si priplat, ponevadz neni switch jako swith a ty levne cinske shity odchazeji nejdrive, a nez to zjistis pekne se vycukas

rj45
Registrace: 6/2007

rj45

idem na nom cca 3/4 roka a bez jedineho problemu. je nan 2 roky zaruka tak neni sa coho bat. a za dva roky si kludne kupim druhy zasa za cca 10€ a mam klud. netreba sa bat kupovat lacne. aj tak je to len spotrebna elektronika. zrovna keby som to mal kupovat kazdeho pol roka tak ma to nezrujnuje :))) len za pivo ked si ide clovek sadnut von da ovela viac :laughing:

drto

jasne, mas pravdu

rj45
Registrace: 6/2007

Nechápu proč si nekoupíš pořádnej router s N-wifi. Dreamboxy bych dal přes ethernet a přes wifi můžeš připojit jak PC, tak všechny mobily a notebooky v domácnosti včetně těch, kdo k tobě přijou na návštěvu. Já mam Edimax a občas se takhle koukam na hokej v garáži, kterou mam za domem, bydlim v 1. patře a šikmo je to asi 15-20 metrů. Všechno po wifi, TV přes VLC z Dreamboxu, točí mi to i motorem atd. Pokud si chci v garáři něco stáhnout z netu nebo z notebooku v obejváku, tak je to normální síť. Tak nevim, co tahle diskuse vlastně řeší. Kupovat nějakej switch, to jsou podle mě vyhozený peníze. Mýmu sousedovi to tady taky jeden poradil a má s tim problemy, nehledě na to, že přibyla další krabička a dráty.

I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší

Morous
Registrace: 1/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra