Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Ariva 200 - problém s otáčením motoru

Dobrý den, chtěl bych poprosit o váš názor. Mám Arivu 200 HD, sleduji více satelitů, proto používám motor DiSEQc (ne USALS). Je to nějaký NONAME koupený před lety na inzerát, používám ho asi šest let k plné spokojenosti. I s Arivou jsem spokojený. Do minulého týdne jsem používal software 1.06B2, motor se otáčel OK, žádný problém. Nicméně, minulý týden jsem nahrál nový soft 2.14B2 patch (kvůli sharingu) a motor (DiSEqC) nefunguje tak, jak má. V podstatě si dělá, co chce. Na začátek jsem nastavil jenom dva satelity, ale motor se teď začne točit i při přepínání kanálů na stejném satelitu. Otáčí se různě. Třeba až do limitní pozice a zase zpět. Pokaždé jinak. Někdy drží, někdy se z ničeho nic rozjede. Navíc displej na předním panelu ukazuje jakýsi podivný obrazec, viz fotografie zde:

http://s1185.photobucket.com/albums/z354/jerry334389/Ariva%20displej/?action=view&current=100_6669.jpg

Předtím (při starém jedničkovém softu) vše OK. Displej mě tak nevadí (ale je to při tom novém softu 2.14B2 patch normální?), ale motor je nepoužitelný. Uvažuji, že koupím nový motor USAL (DiSEqC Opticum/Optibox 3800, má i GOTO X funkci) a problém s natáčením by zmizel? Nemáte s tím někdo zkušenosti? Díky za názory.

jerry1954
Registrace: 7/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Ariva 200 - problém s otáčením motoru

jerry a čo je to ten sharing ?

lubomir63
Registrace: 6/2006

jerry1954

skus pozriet ci na motore nemas moznost ho resetnut natvrdo (myslim tym priamo na motore) malo by to pomoct.
ked nie tak si zalohuj setting a daj tovarko nahraj znova ten novy fw potom znova tovarko a daj si tam svoj setting a snad to pomoze ;)

motor Stab HH90, Dreambox 800HD - klon, Skylink

drto
Registrace: 6/2010

1.07B1p-daj si tam toto

Biedne forum, riešia sa tu samé blbosti ,len nie satelitná problematika,v kazdom vlákne sprostosti,hádky a trápne fotky uja ibuprofena. Dokial tu redakcia nezakročí ,o čom pochybujem, tak neprispievam .Dodatok: po čase vidím, že to ide ku dnu, tak Zbohom.

marval450
Registrace: 1/2010

Všichni do těch Ariv du..te a potom se divite :bigeyes:

miku
Registrace: 10/2007

Díky za reakce.

jerry1954
Registrace: 7/2007