Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Telly/Digi TV SK

Porucha přijímače

Zdravím, chci se zeptat, jestli má vliv po skončení sledování televize vyndávání šňůry ze zásuvky. Odešel mi přijímač a nevím, jestli to bylo tím.

venca263
Registrace: 10/2010
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Porucha přijímače

No to víš, že denodenní šoky při tvrdém vypínaní elektriky moc zdroji nepomáhá. K bezproblémovému chodu máš Standby a u většiny nových přijímačů máš zanedbatelný odběr el.

Edision Optimuss OS2plus, OpenATV 4.2, připojen na síťový disk, 1.tuner motor 30W-75E v kombinaci s diseqc 10/1 napevno 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 9e - 10e - 4,8e - 1w - 5W, 2.tuner diseqc 10/1 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 10e - 4,8e - 1w

ojoj1
Registrace: 10/2008

venco263

uved zn.přijímače nech ostatní se poučí

Ufones
Registrace: 5/2010

Predstav si, ze by Ta stale po praci odpojili od jedla a pitia. Ze ako dlho by si vydrzal ? ;)

AB PULSe 4k, Zgemma H7S

LucaBrazza
Registrace: 12/2006

Zdravím, chci se zeptat, jestli má vliv po skončení sledování televize vyndávání šňůry ze zásuvky. Odešel mi přijímač a nevím, jestli to bylo tím.Môže,ale pravdepodobne nie,môže to biť len poistka v zdroji.Keby to bolo tak ako tu niektorí píšu,tak mi už narastie pred barákom kopa šrotu z pokazených STB,lebo ja už roky vypínam zo siete natvrdo všetko zo siete.Neuznávam Standby režim,jedine u servera DM-500s.Nie jeden majiteľ uhorel za živa, kvôli Standby režimu a poruche elektroniky.Neboj, nie je to také hrozné s tým STB. R^ :laughing:

DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.

vladoholu
Registrace: 6/2009

Je to uplne fuk, jestli vypinas nebo ne. Soucasne pulsni zdroje ve spotrebce jsou osazovane absolutnimi smejdy soucastkami, ktere odejdou stejne. Kazdy spinany zdroj ma pozvolny rozbeh, takze zapnuti mu nevadi, resp. navadi mu vic nez trvaly provoz.
Kdyz by vyrobci osazovali zdroje poradnymi soucastkami, problemy by nebyly. Protoze osazuji smejdy, problemy jsou.

Proc jedou AT zdroje dodnes, ale vetsina levynch ATX odchazi po 3 letech ?
Proc zdroje v 10let starych prijimacich jedou dodnes a zdroje v poslednich letech se serou po zaruce ?
Proc jsou ve zdrojich sracky typu CHang, CapXcon apod... a ne Nippon, Nichicon a dalsi ???

Protoze chcete vsechno levne, levne nejlevneji a v akci, proto se musi snizovat naklady a tady to jde nejlip. Katovani kostu doshlo vrcholu.
Smir ses tim, je sumafuk, jestli to budes nebo nebudes vypinat. Spis si myslim, ze v zapnutem stavu, at jiz stby nebo provoz chcipne driv.

Jen takova poznamka - proc v Topfieldech, prodavanych v CR jsou nejvetsi sracky CaPxCON, ale ve stroji, dovezenem z rakouska je SamWha ????
Mam tu servisni manual na TF7710, primo v nem je specifikovana znacka a typ elytu co ma byt na ktere pozici osazen. Proc kdyz otevru TF7710, co me dnes pritahli 1mesic po zaruce s vadnym zdrojem je to sama total(nevhodné slovo) a ne to, co je v SM ???

J a
Registrace: 7/2005

Jo, jen to vypínejte

ze sítě,TV se moc nespravují,tak alespoň bude více práce R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Re:

Vypnut neni problem,ale najprv stantby-ani pc sa hned natvrdo nevypina.Ale mne sa vypinat nechce a Ja ma pravdu ohladom nekvality sucasnych stb(a elektroniky vseobecne)-stary homecast mimo jedneho roka,co bol v skrini(teraz ho pouzivam iba na radia),je stale v sieti a funguje a pohladom vo vnutri je ako novy(mozno kapacity kondikov trocha poklesli a esr sa zhorsilo,ale stale to bude v norme a urcite ich nenafukne,ako v sucastnosti pouzivane smejdy).
Dokonca aj LNB skoro 20 rocny-jeden z prvych dvojpasmovych cez 22khz-ziadne prasknute viecko a ani naznak hrdze(rzi) na efku a nebola pouzita ziadna gumova krytka ani izolacia.

Kasr
Registrace: 8/2008

presne tak. ako pisu kolegovia..dnesne pristroje ..su projektovane tak aby vydrzali do zaruky../vacsina aj tka nevydrzi/ ..ceny musia bytn izke aby to bolo predajne a ksefty musia ist dalej..kazde dva roky menit elektrospotrebice je uz snad standard vsetobecne akceptovany /ked su take lacne/ lenze ked si to prepocitate vyjdu vas viac ako jeden poriadny ale drahy pristroj. mne stara hifi suprava panasonic funguje uz 20 rokov..! vtedy stala 18.000 sk co bola strasna palka....v tych dobach bol priemerny plat snad 4000 sk..lenze...prave o tom to je...bola to kvalitka..dnes je to smejd a ausus..

skylink sa podla mojho nazoru správa neeticky

tulen
Registrace: 9/2009

Re:

Este maly dodatok-kto mate este crt tv,tak vypinanie zo siete je ziaduce(ale nie vytiahnut snuru,alebo vypinac na predlzovaku).Ale u niektorych tv to je houby platne.

Kasr
Registrace: 8/2008

Je v tom trochu vody

Podobné jevy popisuje Lenzovo pravidlo a jsem překvapenej Vlado, že ses k tomuhle nedopracoval. Asi jsi v 8. třídě nedával pozor. Jenom stručně, napětí v síti velmi kolísá, zažil jsem velké poruchy na periferiích Siemens, které byly v toleranci 15 procent. V některých lokalitách napětí klísá i přes 270V, no a když to vytáhmeš ze sítě, dojde podle Lenzova pravidla k mžikovému nárůstu. To jsou halt INDUKCE. Jestli píšu blbosti, tak mě Eniku prosím oprav.

I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší

Morous
Registrace: 1/2006

perdon

a sem to patří???

asi je v tom trochu rumu bo ty dedukce jsou zaujímavé ale
zcestné, hraní na školu bez základu, to bude večírek !!!

tonek
Registrace: 1/2009

hlupa otazka v založenom vlakne ale aj take musia byť. ;)

jopo166

Podobné jevy popisuje Lenzovo pravidlo a jsem překvapenej Vlado, že ses k tomuhle nedopracoval.///////No ak si tým narážal na mňa,tak si chlapče vedle,ako tá jedle.Ja so sa elektronikou zaoberal, ešte kým si ti cikal do piesku a staval si si pieskové hrady,ja som zatiaľ opravoval elektrónkové CRT TV.To len na margo témy,že či vypínať na tvrdo zo siete.No ja mám asi inú elektrinu ako ty,ja ju mám z atómky v Bohuniciach a také výkyvy nemám, ako prezentuješ,takže mi všetko doposiaľ drží.

DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.

vladoholu
Registrace: 6/2009

vypínat

nejlépe 3x denně,tak je to správné,tak to má být,děkujeme R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

2:ja

asi máš špatný S.M.

tonek

Tonečku,

Marně se snažím pochopit nějakou souvislost s vláknem.
K tématu: Zásadně nevypínat, leda vyjímečně při bouřce.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

Vlado

Keď ja som ciekal do piesku, to netreba. Všeci poznajú, aký si boriec, čiže my tu v čechách hovoríme machr. Ale Lenzovo pravidlo nemůže ani takový machr popřít. A jestli Ti to drží, tak buď rád. Mě už moc ne.

I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší

Morous
Registrace: 1/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra