![]() |
|
mimo misu vigor 2600 VGSTMám tento router, je na nom napojených 6 PC tak že v jednej vetve je to rozvetvené aj cez swič.zistil som že sa mi tam na ten swič napichol nezvaný hosť.je tam nastavený dhcp server . Moja otázka znie dá sa nejako v menu routra prejst na pevne ip adresy a zároven že by som ja napísal tieto ip ečka v tých počítačoch aby som eliminoval nechceného hosťa.V menu som našiel konfigurácia lan ip siete a konfigurácia dhcp servera. V dhcp serveri sa dá určit kolko ip adries má pridelit ale ide to nejako spravit aj pri pevných (alebo mnou nakonfigurovaných) adresách. alebo môžem ja nejako presne nakonfgurovat ip adresy ktoré budú aktívne a ja ich potom napíšem v sietovom nastavení príslušných PC sory za moj lopatistický výklad ale nie som počítačový expert som len bežný užívatel dakujem za vaše rady |
fox
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 256 |
![]() |
|
RE: mimo misu vigor 2600 VGSTAko si zistil,kde sa ti napichol a ci vobec?Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
obmedzit pristupnie je mi celkom jasne ze ako na tvoj switch pripojeny do tvojho routra sa moze niekto piratsky pripojit?!?Ved na SW sa pripaja len a len kablom... Najdolezitejsia (najbezpecnejsia) je fyzicka bezpecnost; vseto nad je uz menej... No k veci: na routri mozes koncove masiny pripeje ako kablom tak aj cez wifinu obmedzit cez MAC adresu. Tu by si urobil staticky bind len k MACinam tvojich PC.. Ak nechas bezat DHCP server das priradit urcitu konkretnu MAC adresu IP adrese ktore urcis. To samozrejme neznamena ze ten niekto - ked vie - si neprideli nejaku IP adresu z tvojej siete mozno aj tu istu ktoru pouziva niektori z tvojich PC (aj ked by to blbo- kolizia- vedel by sa pripojit). Takze ked DHCP, zmen rozsah vnutornej - privatnej IP z 192.168.0.0 na .12.34 skratka nieco ine nez bezne, dalej obmedz interval pridelovania len najmensie 192.168.12.34-40 (6 adries). Da sa toho urobit viac ale z hlavy neviem co dokaze ten Draytek a googlit sa mi to nechce... K |
krikri
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 1 823 |
![]() |
|
RE: mimo misu vigor 2600 VGSTT.Com má dynamické ip adresy. Za príplatok 3€ mesačne môžeš mať dynamickú. to že sa ti niekto napichol je tvoj problem . Zmeň si heslo. kopa priblblých si tam dáva ako heslo svoje meno a prezývky.vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 7 489 |
![]() |
|
RE: mimo misu vigor 2600 VGSTTo by mne taky zajímalo jak jsi na to přišel?Jinak tak jak to popisuješ by to mělo fungovat.V rourtu povolíš rozsah ip podle počtu pc a v pc taky nastavíš pevnou ip jako jsi nastavil v routru. Dreambox,HD Box 9105+,NXP 256,Mystique SaTiX-S2 Sky V2 USB
|
satmam
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 1 971 |
![]() |
|
RE: mimo misu vigor 2600 VGSTMyslim ze tu debata konci......dobre si precitaj co pisal krikri + prestuduj navod k zariadeniu,mozno to urobis ako chces,ale podla mna bude problem inde.Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
RE: mimo misu vigor 2600 VGSTprišiel som na to tak že som tam našiel kabel navyše ktorý tam nemá byť.skusim v navode najst ako sa prideluju pevne ip alebo ako sa prideluju mac adr. dufam že sa mi to podari.dakujem za rady |
fox
![]() |
|
staticka verejna@oneeeee dynamicka ci staticka verejna IP nemeni nic na tom ci privatna-vnutorna/e je 1 ci 6 ci 7. piratska, nic mu to nepomoze niekoho z vnutornej siete obmedzit, kontrolovat@satmam ked necha povodny rozsah 192.168.0.1-10 a pirat ma napr. 192.168.0.123 staticky nastavenu, od toho este router preposle jeho packet dalej dufam ze fox myslel ze pirat je pripojeny cez wifi a fox si zmeni bezp nastavenia pre wifi ;) |
krikri
![]() |
|
to krikripirat je bohužial pripojený cez kabel, ked som ho odpojil tak za chvilu to tam bolo naspäť. tak preto rozmíšlam ako to eliminovať softverovo |
fox
![]() |
|
RE: mimo misu vigor 2600 VGSTTak zamknout ten switch do nějaké skříně ucvaknout utp kabel.Dreambox,HD Box 9105+,NXP 256,Mystique SaTiX-S2 Sky V2 USB
|
satmam
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 1 971 |
![]() |
|
RE: mimo misu vigor 2600 VGSTTo co je firma alebo idete susedia na jedno pripojenie a niekde na chodbe sa tam niekto pripaja alebo ako?Pirat okrada pirata? :)Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
RE: mimo misu vigor 2600 VGSTto som skusil a skrinku mi rozbil |
fox
![]() |
|
RE: mimo misu vigor 2600 VGSTtak potom by si mal vedieť kto to je a každý deň do zámku vložiť dve zápalky a jeho bude zaujímať niečo iné, ako internet.vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 7 489 |
![]() |
|
RE: mimo misu vigor 2600 VGSTviem kto to je a skrinku som nechal otvorenú lebo nemám chuť ju znovu opravovať ked by som ju zamkol.je to arogantný de...bil a preto chcem aby pochopil že sa to dá ošetrit aj inak ako zamknutím skrinky |
fox
![]() |
|
dzunglahaha tak to musi byt pekna dzungla ked na vlastnom zariadeni nemozes odpojit kabel resp zabranit pripojeniu.zial ak ten pirat je sikovny vzdy sa bude vediet pripojit. Napada ma jedne zlozite riesenie, ze hned za routrom by si mal jedno PC ako server (stale by bezalo), ktore by zabezpecovalo pripojenie ostatnym tvojim PC. Ten server by bol PPPoE klient pre to DSL pripojenie a nie Draytek ako je to teraz (PPoE meno heslo si dostal od Tcomu a zadal do nastaveni routra, odtial by sa to vymazalo a Draytek by sluzil len ako ("modem") konvertor media z DSL na Ethernet. Ten server by zabezpecoval tzv. proxy pre ostatne pripojenia na zaklade hesla atd. atp. Tokuto narocnost riesenia ale asi Ty nezvladnes. Druha vec si myslim ze ten SW si dal pre pripojenia niekde dalej od routra akoby predlzovacku - tak tie 2 pripojenia odpojis kablom, SW uplne zrusis a tam das Wifi pripojenie riadne zabezpecene. Tak pirat nebude kde mat co pripojit rozbit krabicu. O wifi sa nemusi ani dozvediet ked nebude broadcastovane SSID a na Drayteku je viac zabezpeceni pre wifi ako fyzicke konektori... |
krikri
![]() |
|
RE: mimo misu vigor 2600 VGST...takže, tvojim najlepším riešením bude povoliť iba tvoj zoznam MAC adries, kde povolíš samozrejme všetko, iba to, čo ty sám chceš - a samozrejme dúfam, že to máš ošetrené aj prístupovým heslom do samotného routra... |
brga
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 1 199 |
![]() |
|
to liguerepirat neokrada pirata ale bolo pre mna jednoduchšie vzhladom k rozloženiu izieb bytu napojit dve izby cez swič na chodbe ako vrtať tri betonove steny.je pravda že tam mam napojeneho aj jednoho suseda ale to je moja dobra vola. |
fox
![]() |
|
RE: mimo misu vigor 2600 VGSTVole sem alebo tam porusujes zmluvu o pripojeni.V tomto pripade by som zrusil sw a nejake AP -cko urobil ako client a nahradil tym kabel.Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
RE: mimo misu vigor 2600 VGSTTeda ak v izbach nemas "kablovacky" staci len pouzivat wifi aj pre suseda a dobra ochrana heslo + MAC pripadne zrus SSID.Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
![]() |
|
RE: mimo misu vigor 2600 VGSTok dobre skusim nieco spravit a uz nebudem pisat lebo ma zavru za to ze mam dobre srdce |
fox
![]() |
|
to lišákale nemívá ! |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
RE: mimo misu vigor 2600 VGSTDaj ten Vigor do bridge modu, kup daky lacny mikrotik router a filtruj IP adresy s MAC adresami PC v tvojej sieti a nikto iny sa tam nenapoji. Dalsia alternativa je ze ako bolo pisane daj za ten router PC, ktory bude PPPoE klient a bude robit napr. proxy server, ktory bude vyzadaovat zadanie mena a hesla pre pristup do PC. Tych moznosti ako sa zbavit parazita je mnoho. Najlepsie by bolo postavit RADIUS server, ale o tom potom... treba byt zdatnejsi |
xsavo
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 58 |
![]() |
|
![]() |