![]() |
|
Roztrojka pro TVantenuAhoj všem,chtěl bych Vás požádat o radu. Bratr bydlí s rodiči ve dvougeneračním domě a vymyslel si na mě připojení další (již třetí) TV do kuchyně a já ted nevím, jak nejlépe to pořešit. Ted mají jednu anténu a u první TV v patře rozdvojku a koax pak spuštěn ještě do přízemí k TV druhé. Existuje něco jako roztrojka a lze to tak jednoduše řešit? Roztrojku jsem na internetu hledal, ale nenašel, tak ted nevím a bastlit tam dvě rozdvojky za sebe už mi přijde divné. Jsem v těchto věcech laik i když myslím celkem dost manuálně zručnej, tak prosím o nějaké laické vysvětlení jak nejlépe to udělat. Díky |
Losob
Registrace: 5/2011 Příspěvků: 37 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 37 | |
![]() |
|
RE: Roztrojka pro TVantenuhttp://www.avelmak.sk/index.php?lm=1054&pg=det&article=20143 |
jano111
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 23 |
![]() |
|
RE: Roztrojka pro TVantenupouži nejaky kvalitny rozbočovač nevieme ake dlhe maš kable nejaky hybridny použi len sa vyhni lacnym nikto nevie ani aky je signal ani jake maš dlhe kable medzi prijimačmy možno bude treba zaradiť ešte aj zosilovač keby obraz kockoval možno že to pojde aj bez neho šak vyskušaš.Za uvahu by možno stalo aj pripojenie dalšieho prijimača cez smičku loop na satelitnom prijimači osobne cez nu nedavam ;) |
jopo166
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 1 790 |
![]() |
|
@ lanceNejlépe je se zeptat na foru a hned to dostat pod nos,aniž by musel něco pro to udělat.Ale až bude něco potřebovat odborného udělat,tak bude mít smůlu,neboť ten odborník už nebude řešit antenařinu,ale bude například prodávat zeleninu! |
Prosat
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 1 361 |
![]() |
|
RE: Roztrojka pro TVantenuToto rozbočenie je jednoducha vec avšak su podstatne zložitejšie veci v antennej technike s ktorymi si človek cez forum neporadi a naozaj musi prisť človek čo sa tomu rozumie.Aš tak by som sa nebal že ludia ktory ssa zaoberaju antennou technikou nebudu mať pracu ;) |
jopo166
![]() |
|
RE: Roztrojka pro TVantenuOno se taky dost casto stava ze to takovy rodinny "Ferda Mravenec" rozmr.. tak nehraje nic a chyba byt treba banalni se bez potrebneho vybaveni spatne hleda... Potom tam "odbornik" stejne musi a jeste je "Ferda" na dlouho za blbce. |
paran
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 99 |
![]() |
|
RE: Roztrojka pro TVantenuNejlepší je rozNOŽKA. |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
![]() |
|
RE: Roztrojka pro TVantenuaž budu dělat z rozbočky nebo roznožky problém hodný odborníka tak budu definitivně v prcínce. |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
RE: Roztrojka pro TVantenuDigitalizace přináší anténářům částečné zlepšení situace, jelikož laik si vlastními silami poradí s digitálem mnohem hůře než s analogem (tam mohl každý vidět nějaký obraz a lítat s anténou až to "bylo nejlepší"... poučenější pak třeba rozeznal i kmitající zesík a pod...). Na druhou stranu v dobrých příjm.podmínkách DVB-T dnes strčí "hřebík" do TV a kouká stejně jako by dal za ant. soustavu tisíce... takže je to otázka..?Osobně nevidím až takový zásadní problém pro anténáře v dotazech laiků na fórech, ale spíše v dostupnosti a cenové konkurenci (i když většinou pouze zdánlivé) SATu nebo kabelovky. V případě ne triviálního příjmu DVB-T si český člověk v zájmu "ušetřit" (přece nebude platit nějakého anténáře...) koupí za 3ku sat.komplet v Makru... takže raději vyhodí řeba desítku za šrot v "AKCI" než by dal litr za práci odborníkovi :( |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
to už je v našich krajích takTV za 10-20 litrů tak na co anténa za litr???taky radši dám cizímu tisíc než sousedovi 500.- |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
tonektato veta sa mi pači a je pravdiva čo si napisal: taky radši dám cizímu tisíc než sousedovi 500.- :)) |
jopo166
![]() |
|
RE: Roztrojka pro TVantenuA není lepší sousedce 500,- než cizí 1000,-? :((Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
cizínežvaní,shrábne prachy a už ji neuvidíš R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 401 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 37 | |
![]() |
|
![]() |