![]() |
|
E2 čas na displejiJde ňák udělat v E2 aby na displeji přijímače byl zobrazen čas a ne název zvoleného programu?Dreambox DM 920 1x Triple MultiStream DVB S2X/DVB T2/DVB C
1x parabola Tele System 109x99cm multifeed 23,5°E+19,2°E+16°E+13°E LNB Inverto Black Ultra
1x parabola Gibertini 102x95cm motor Stab HH120 LNB Inverto Black Ultra
relé Spaun SUR 211 F, TV Sony
|
fpsfps
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 1 978 |
![]() |
|
RE: E2 čas na displejiV souboru skin.xml (v adresáři tebou používaného skinu) stačí upravit sekci InfoBarSummary. Já to mám třeba udělané tak, že mi to na displeji zobrazuje čas do konce pořadu:(screen name="InfoBarSummary" position="0,0" size="132,64") (widget source="session.Event_Now" render="Label" position="6,3" size="120,34" font="Regular;15" halign="center" valign="top") (convert type="EventTime")Remaining(/convert) (convert type="RemainingToText")InMinutes(/convert) (/widget) (/screen) Pokud máš přístroj s OLED displejem, jde tam samozřejmě zobrazit i více věcí na více řádkách, toto je případ VFD displeje, který má jeden řádek. Pro zobrazení času se můžeš inspirovat tím, co se používá ve standby stavu, kde to vypadá takto: (widget source="global.CurrentTime" render="Label" position="0,0" size="120,64" font="Regular;48" halign="center" valign="center") (convert type="ClockToText")VFD(/convert) (/widget) To odzkoušené nemám, ale mělo by to fungovat, záleží samozřejmě, jaké volby má konvertor ClockToText na tvém přístroji. Jinak já mám třeba uděláno ještě i to, že mi to při timeshiftu ukazuje, o kolik je pořad zpožděný, a při přehrávání mi to ukazuje čas přehrávání/čas celkový. A pokud se zrovna nahrává, ještě mi tam výrazně bliká nápis REC, protože ikona nahrávání svítí kvůli timeshiftu pořád. Ovšem tyto úpravy již vyžadují náročnější zásahy do několika python modulů a připsání svého kódu. Pozn.: Závorky si nahraď znaky "je menší než" a "je větší než", protože ty sem nešly vložit. |
mik9
Registrace: 1/2011 Příspěvků: 300 |
![]() |
|
RE: E2 čas na displejimoc díky za ochotu, ale nemohu přijít co mam vše ve skin.xml změnit, a hlavně kde ho v E2 mam hledat? je v usr/local/share/enigma2/? tam jsem našel skin_default.xml ve kterém je tohle(screen name="InfoBarSummary" position="0,0" size="132,64") (widget source="session.CurrentService" render="Label" position="6,0" size="120,25" font="Regular;14" halign="center" valign="center" ) (convert type="ServiceName")Name(/convert) ale nevím jestli je to ono? zkoušel jsem v tom různé změny , ale nedaří se, nemohl by si mi sem dát přesně to jak to má vypadat, aby se na předním panelu zobrazoval čas místo zvoleného pořadu Dreambox DM 920 1x Triple MultiStream DVB S2X/DVB T2/DVB C
1x parabola Tele System 109x99cm multifeed 23,5°E+19,2°E+16°E+13°E LNB Inverto Black Ultra
1x parabola Gibertini 102x95cm motor Stab HH120 LNB Inverto Black Ultra
relé Spaun SUR 211 F, TV Sony
|
fpsfps
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 1 978 |
![]() |
|
RE: E2 čas na displejiJe to /usr/share/enigma2/nazev_tveho_skinu/skin.xmlA tam místo: (widget source="session.CurrentService" render="Label" position="6,0" size="120,25" font="Regular;14" halign="center" valign="center" ) (convert type="ServiceName" )Name(/convert) (/widget) dáš: (widget source="global.CurrentTime" render="Label" position="0,0" size="120,64" font="Regular;48" halign="center" valign="center" ) (convert type="ClockToText" )VFD(/convert) (/widget) Nevím, jestli ti bude fungovat ten parametr VFD, platné parametry najdeš v souboru /usr/lib/enigma2/python/Components/Converter/ClockToText.py. Pokud máš jen pyo soubor, i v něm se dá pohledat. Ale jinak bys určitě měl mít možnost použít místo VFD parametry WithSeconds a InMinutes. Co znamenají, je myslím z jejich názvu jasné. |
mik9
Registrace: 1/2011 Příspěvků: 300 |
![]() |
|
![]() |