![]() |
|
Příjem ze 2 satelitůMám 2 samostatné satelity.Jak tyto 2 sat.připojit do videa aby šlo z jednoho nebo druhého natáčet a dále připojení k TV a sledovat?Možná že je to snadné jsem laik a tak bych byl vděčný kdyby mi někdo jak se říká po lopatě dal vědět kam a co jak zapojit.Co zapojit tam co tam.Díky Rudolf |
Rudolf13
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 11 |
![]() |
|
RE: Příjem ze 2 satelitůNeříkám, že to nejde, ale zas tak snadné to nebude ;)Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
RE: Příjem ze 2 satelitůsnadné to bude když napíšeš kolik scartů to video má(nebo typ???) |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
co coco to je Skrat? napiste mi polopate na co se ptate, prilozte fotografii co mam hledatRodolfo |
krikri
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 1 823 |
![]() |
|
RE: Příjem ze 2 satelitůpokud mate tak dlouhej kabel , ze ho tahnete od satelitu na obezne draze az do videa, tak mi reknete jakej obvod ma ta civka, kterou natocite na to video ?Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 830 |
![]() |
|
Selský rozumto chce. Zjisti počet vstupů na TV přijímači,na videu a počet výstupů na satelních přijímačích.Pak si kup propoje. Co bys rád věděl víc???Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 412 |
![]() |
|
skratkapozri ci video ma 2take konektory Scart kde pripojis jeden/druhy vstup zo sat. prijimacov.videa mali 2 scart ale aby si to vedel pripojit aj k telke, takym scart rozdelovacim kablom (taka krabicka s 2-3 zdierkami a jednym konektorom) z nej pojde 3. Scart kabel do telky. Inac akoze neviem ake stare sat. prijimace mas ze to chces pripajat este na viderekorder... K |
krikri
![]() |
|
RE: Příjem ze 2 satelitůScart je ta velká, hranatá samice vzadu na satelitu, videu nebo TV, má 20 kontaktů a slouží k vzájemnému propojení přístrojů kabelem. Ta na satelitu je většinou osazena jako výstup. Bývají tam 2 kusy. Když chceč nahrávat a současně se koukat, propoj kabelem Skart_Scart satelitní přijimač s videem, a dále video s TV. Video s TV můžeš propojit scartem nebo koaxiálním kabelem, záleží jestli TV vůbec Scart má. Kabel scart-scart koupíš v Elektrowordu v nejižší kvalitě asi za 100 Kč.Pokud to chceš na dvakrát ze dvou satelitů, tak musíš mít video, které umožňuje přepínat 2 vstupy, nejlépe AV, a příslušné konektory a musíš si obstarat k tomu kabely. Jsou i jiná řešení, ale být laik jako ty, tak bych na to raděj zavolal někoho, kdo se trochu vyzná. I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 335 |
![]() |
|
RE: Příjem ze 2 satelitůS tím rozdělovačem bych počkal, napřed bych vyzkoušel jeden satelit a TV, potom bych přidal druhý satelit a TV bych připojil přes UHF konektor, to je ten konektor pro koaxiální kabel.I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 335 |
![]() |
|
RE: Příjem ze 2 satelitůJá teda, chlapi, nevím, ale já jsem v životě měl dvě videa a ta měla jeden SCART-vstup a jeden SCART-výstup, takže nevím zda videa se dvěma obojetnýma SCARTAMA vůbec existují. To by mu taky nemuselo jít. Já bych použil slučovač/rozbočovač video a audio signálu s přepínáním (bez přepínání to mnohdy dělá neplechu). Existuje to i na dálkové ovládání.A v Elektroworldu bych laciný kabel, za 100 Kč, nekupoval, když se dá v kdejaké malé elektroprodejně sehnat za 40 - 50 Kč. VU+ DUO 4K SE + Skylink ICE, Golden Media UniBox 9060 CRCI, T 90 + 17 LNB, Emme Esse 100x95 cm + Optibox DM 3800, LG 55LF652V
|
Alion
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 302 |
![]() |
|
@Alion vstup-vystupako vies na isto ze to bol vstup/vystup, ja som mal asi tiez 2-3 a max boli oznacene ze TV a SAT alebo EXT1/TV a EXT2/AUX atp ale vzdy ked som pripojil napr. telku na vystup EXT2 alebo nez TV sla rovnako.U toho videa zrovna podla mna su to vystupo-vstupy skratka ak ide paska a je tam nieco privadza vsetko na konektory a naopak ked nahrava privadza z konektorov... (si myslim) |
krikri
![]() |
|
@krikriMnohdy se mi při různých přesunech sestav (při malování, dělání nové podlahy, převozu videa ke kamarádovi atd.) podařilo kabely přehodit a nefungovalo to. Jednu dobu jsem měl několik přístrojů zapojených do série. SCART kabel z jednoho přístroje do druhého, z druhého do třetího atd.Ale třeba sat. přijímač MASCOM MC 1110CR-CI mi, při přímém propojení s Tv, funguje na každou SCART-zásuvku. Poněkud mi uniká, proč tento přístroj má SCARTy označeny každý jinak, když je to jedno. Anebo pro video je to zapojeno trochu jinak? Nejspíše záleží na výrobci daného přístroje, jak to zapojí. Ale nakonec není nic jednoduššího, než to vyzkoušet. VU+ DUO 4K SE + Skylink ICE, Golden Media UniBox 9060 CRCI, T 90 + 17 LNB, Emme Esse 100x95 cm + Optibox DM 3800, LG 55LF652V
|
Alion
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 302 |
![]() |
|
RE: Příjem ze 2 satelitů@Alion, scart pro video většinou neobsahuje rgb signál(pouze cvbs) a ovládací napětí pro přepínání vstupů TV.Výrobce není blbej ;) Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
![]() |