Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Příjem ze 2 satelitů

Mám 2 satelity 1 Dig.satelitní Multi-room přijímač má 1scart,2x po 4 zdířkách Audiovideo(sinče).2 přijímačDreambox DM7000-S má 2scarty,Audio out analog Mini DIN.
Video Panasonic:přední panel audiovideo(3zdířky)proAV3,zadní panel vstup-výstup antény,2xscart-AV1(TV)a AV2(Exit),Pak má 6 zdířek pro videokabel(sinče):Kdo může poradit zapojení:1 satelit,Video a TV? za druhé zapojení 2 satelitů přez video do TV Jde to? funguje to? Pište pouze solidní zdělení.Děkuji za Váš čas se tímto zabývat.Rudy

Rudolf13
Registrace: 10/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Příjem ze 2 satelitů

Zkus raděj nějakýho kamaráda nabo známýho, kterej se v tom trochu vyzná, a má doma nějaký kabely atd. Kabely na scart mohou být různě zapojený, a i když to správně propojíš, nemusí to fungovat. Můžeš to propojit i přes chince, starší videa měla i BNC, ale to asi není Tvoje parketa. Navíc za kabely dáš nějaký love a když to nepojede tak budeš zklamanej. Někdy ale stačí kabel jenom přeletovat.
Pokud to chceš dělat sám, vyjdi z manuálu, podívej se kde je AV1 a AV2, jak se to přepíná atd. Do telky bych to pro začátek poslal z videa přes modulátor, to je ten konektor TV out do UHF. Před tím je nutné nastavit kanál, na to by někde vzadu mělo být tlačítko nebo přepínaš TEST. Po jeho aktivaci Video vysílá v pásmu UHF někde na kanálu 20-30 zkušební obrazec, kterej si naladíš na TV a potom to vypneš a na tomhle kanálu Ti půjde signál z videa do TV

I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší

Morous
Registrace: 1/2006

RE: Příjem ze 2 satelitů

uz tomu prestavam rozumet. jeden ten satelit pripoj do videa scartem , druhej cinchem. do vstupu oznacenejch AV1 nebo AV2 . do televize to pripoj taky tak nejak. pokud ma tvoje televize dostatek AV vstupu , tak muzes pouzit jen scart a cinch a na antenu se u satelitu vykaslat. ono jako stejne nejak nechapu k cemu to video . ale to je jedno.
hlavne spravny scarty, nektery sou jen jako IN a OUT a nekde je zapojena zem a nekde ne a obcas to dela veci nevidany. preju prijemnou zabavu

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

To nejdůležitější ale nenapíšeš.

Kolik a jakých vstupů máš v TV!

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

2 satelity

Děkuji těm kdo odpovídali rozumě a těm kteří odpovídali podle mě jak malé dítě taky(mám motor v autě,vyhot to a podobně)na takové rady se nikdo neptal a mohli si ušetřit svůj čas.Jsem lajk a kdybych se těch rozumů zeptal jak se opravuje vstřikovací čerpadlo nebo zapojuje eletrika v autě asi by tápali jako já.
k motorku našla štáva(zjištěno zkoušečkou)už jde OK.
S těma 2 sat. částečně vyřešeno.Ještě jednou děkuji těm kteří měli snahu mi pomoci

Rudolf13
Registrace: 10/2009

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra