![]() |
|
Párování karet SkylinkNa konkurenčním webu se objevila zpráva o párování karet :Skylink se rozhodl otestovat párování karet s přijímačem Topfield 2060. Tento přijímač bude prozatím prodáván jen společně s kartou Skylink Irdeto, kde nebude bonusový balíček na 2 měsíce zdarma, a která bude spárována s tímto přijímačem a nebude tím pádem fungovat na jiných zařízeních. V těchto chvílích se dolaďuje firmware na přijímačích a set se připravuje do prodeje. Cena se bude pohybovat kolem 4400 Kč s DPH. ----------------------------------------------------------- Mě by zajímalo, co je k tomu vede ? Jestli dojde k tomu, co dělají u DIGI, tak to bude rachot.... Snad mají ale dost rozumu, aby k takový hovadině přistoupili. Vždy může být hůř....
|
Jimmy
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 1 988 |
Stránka: 1 2 3 [ 4 ] 5 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 106 | |
![]() |
|
RE: Párování karet Skylinknutnost je to, aby se z lidí tahali další peníze |
netace
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 3 747 |
![]() |
|
@jglisnikNo nedivte se, ono tech podivnosti a skoro podrazu nebylo v historii Skylinku/TradeTechu zrovna malo. Sice se to nedotykalo zrovna koncovych uzivatelu, ale prodejcu rozhodne ano. A jak spomenul RAFI007, ty opicarny kolem certifikaci jsou taky pekna fraska. TF6000CR ktery jako jediny oobdrzel ceertifikat, navic s verzi softu ktera nejede (to uz ty Vasi pipky na infolince zakaznikum nerikaji, ze maji certifikovany prijimac, ale certifikat je k h.o.v.n.u, protoze jste udelali zmenu a je nutne prehrat soft (ale tim padem budou mit podle Vas preci piratsky dekoder ne ? Aspon tak to rikate zakaznikum, ze maji piratsky dekoder. Jen tak mimochodem - uvedte me znacku spolehliveho prijimace s dekoderem cryptoworks, ktery byl na trhu pred 2 roky, byl spolehlivy, nekazil se, mel servisni podporu a nemel UNIctecku ??? Dosla Vam nejspis rec a napady ze ? Protoze zrovna v dobe nejvetisho boomu sat.prijmu - 2008/2009 proste NIC na trhu nebylo.Jo, jen tak mimochodem - nerikali jste (Skylink), ze NEBUDETE certifikovat zadne SD prijimace ? Tak jakto, ze se objevila certifikace na ten nepodarek a jeste s blbym softem TF6000CR ????? K cemu je vase certifikace, kdyz nektere prijimace pri nejake Vasi uprave ve streamu jsou stejne mimo a to pustite klidne ven (Humax vs. BG programy, jeste stesi ze ty mazanice, ktere vydavate za HD si plati tak malo mych zakazniku). |
J a
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 3 337 |
![]() |
|
loop12To chce klid, vždyť jsou to stále ti stejní co takto osočují Skylink a využívají k tomu i nepřímé zdroje, jen aby si plivli. A když se jim to snaží ředitel firmy, na kterou plivou vysvětlit, tak to stejně otočí.Já využívám služeb této firmy dlouhou dobu a kromě problému s oprávněním pro šestici HD programů, který se nakonec podařilo vyřešit, jsem s nimi spokojen a nepochybuji o tom, že budu i nadále. Mám 3 ICE karty v TechniSatech (samozřejmě v CA modulech), stálo mi to nějaké peníze a nebojím se, že v nejbližší budoucnosti (myšleno do doby morálního zastarání techniky, kterou mám) budu muset něco investovat z důvodu změny nějakých technických podmínek, které by byly platné i pro stávající zákazníky. Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 9 724 |
![]() |
|
J aUměl bys dohledat link, kde by se dalo přečíst, že Skylink píše o tom, že nebude certifikovat SD přijímače?Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 9 724 |
![]() |
|
RE: Párování karet Skylinknejak p. Glisnikovi neverim, neviem preco ale je to tak, tvrdil napr. aj to, ze ICE karty budu bezproblemov fungovat vo vsetkych CW prijimacoch, mam 2 SL karty uz cca 10 rokov (samozrejme boli tam aj nejake vymeny, pretoze prva bola este cierna so zemegulou), jednu z nich som sa rozhodol, len tak na skusku vymenit za ICE a cuduj sa svete v mojom cca 10 rocnom Humaxe 5500 mi nejde spolahlivo, ked som pisal email do SL ani sa im neracilo mi odpovedat, asi aj preto uz SL neverim |
mjamriska
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 1 713 |
![]() |
|
RE: Párování karet Skylinksamozrejme ze je to cele odrbskylink sa podla mojho nazoru správa neeticky
|
tulen
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 7 883 |
![]() |
|
Pro J aDobrý den,jsem překvapen informací, že Skylink certifikoval přijímač s dekodérem CryptoWorks. Přijímače certifikované Skylinkem (Skylink READY) jsou výhradně HD a výhradně s dekodérem Irdeto. Seznam na webu Skylinku. Můžete, prosím, upřesnit, kde Skylink spáchal onen podraz na prodejcích a o jaké opičárny se jedná. Pokud nechcete komunikovat přes diskusi, napište na skylink@skylink.cz a adresujte Vaši zprávu mi osobně, rád odpovím a vysvětlím. Mrzí mě, že máte pocit, že Skylink nehraje férově a rád bych to změnil. Zdraví Jaromír Glisník |
jglisnik
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 274 |
![]() |
|
RE: Párování karet SkylinkK párování stejně jednou dojde, otázkou bude, za jakých podmínek! Digi páruje od začátku,UPC v tichosti na určitých dotovaných přístrojích a je jen otázkou času,kdy to zavede Skylink a CS link!Umím si představit případ,kdy dostane zákazník spárovaný přístroj a kartu, třebas zdarma do pronájmu při ročním uhrazení služby. Ale to se bude týkat nových oveček, buď co nemají peníze,či nechtějí investovat do svého satu-jednoúčelové, levné, jednoduché! Nemůže se natvrdo zavést párování na svých zakoupených přístrojích bez souhlasu jejich majitele,to by byla bl.bost! Toť můj názor :) Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)
|
Delta1
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 1 860 |
![]() |
|
@jglisnikDobry den,mrzi me, ze si nepamatujete na certifikaci prijimace (nebo SW ???) TF6000CR. Jinak pres verejnou diskuzi opravdu nechci komunikovat, jak jsem psal, nejednalo se az tak o zalezitosti smerem ke koncovym uzivatelum a proto to nechci psat na verejne forum. Docela me ale mrzi, ze jsem se doposud nedovedel, ktere kvalitni prijimace jsme meli montovat v letech 2008-2009, kdyz nic kvalitniho nebylo a UNIctecky vasi pracovnici nazyvaji "piratkymi dekodery", pritom dnes funguji lepe nebo stejne jako origo cryptoworks - napr. TF6000CR, em150, eM200, Technisat apod.... |
J a
![]() |
|
@jglisnikPirátsky dekodér ,Licencovany Dekodér ,už normálne tejto jednej veci nechápem ,Ked si kupim kartu ,za kartu som poctivo zaplatil ,platím si multy každoročne ,tak ak nemám certifikované READY STB tak som zlodej ,a prečo šak ten Skylink nejde v EMU ,a navyše aj tie Licencované máju problémy a treba im aktualizáciu cez OTA ,tak aký je rozdiel ,šak keď je niečo licencované ,tak by to malo šlapať jak švajčiarske hodinky predsa a ten FW by mal byť od prvého počiatku odladený nie.Toť môj názor. A dalšia vec neviem či to Operátorky Skylinku maju nariadené z hora ,ale ak tam človek zavolá ,tak hneď ho odbijú ,že NEMATE LICENCOVANY PRIMAC ,ovšem niekedy sa tie STB ani veľmi nedali dostať ,ako píše ten pán vyššie ,a že si lúdia kúpili čo kúpili a vymenili si teraz dobrovolné kartu za ICE ,tak neviem prečo sa im nemôže spraviť ten refreš cez zákaznícku linku keď máju problém ,bez tých ostatných viet.PS: Ja som zatiaľ z vašou službou spokojný ,ovšem mám Modru CRW na ktorej si pravidelne platím ročne multy ,ktorého cena sa už síce tiež zvýšila ,skoro o cenu tej ICE VYMENA ,tak sa chem ešte spítať či aspoň svojim pravidelne platiacim Abonentom necháte poslať tu výmenu ZADARA ,lebo moja karta stála voľakedy 4500SK ,a za to by som mal dnes 3x IRDT novu kartu. V podstate vaša konkurencia núka výmenou za vašu kartu ,kartu síce ročnú ,ale v cene 167 eur z Totalom ,takže výmena 1:1 po stránke finančnej. Vieťe možno viacerym z nás leží vžaludku bezproblémová funkčnosť starej CRW karty a jej nemalá hodnota ktoru volakedy stála ,takže ak si priplatím ešte 24 eur za Vymenu ,tak cena karty ktorú mám v STB sa vyšplhá na cca 5100Sk a to nerátam na nej zaplatený ročný multibalík jedná sa mi čisto len o cenu karty a ten bonus je podla mňa tiež nezmysel ,lebo čo si za 24 eur človek kukne ,no ono je to v podstate ochutnávka ,to chápem ,len necápem prečo to aj stáli predplatitelia nemôžu dostať zadarmo ,alebo aj ten Skylink časopis ,človek platí na čo má peniaze a platí rád keď je zo službou spokojný a ak platí v podstate každy rok pravidelne ten Multi balík neviem prečo by mal byť diskriminovaný že má nižší program keď to bol v podstate voľakedy najvišši. A ešte sa chem spýtať ,ako Prevádskovatela kodovacieho Systému je naozaj ťažké pripojiť CRW CAID k tým novím kanálom ,či sa bojíte že by si lúdia nevymenili Dobrovoľne kartu za ICE Vymena a u vás na zákazníckej linke by im nemohli v prípade problému z kartou povedať že máju pirátsky prímač.Nezoberte to prosím v zlom. Dakujem. ;) |
PISTOK153
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 2 781 |
![]() |
|
RE: Párování karet SkylinkPřesně u této "legendy" jsem narazil na první problém s aktivaci ICE karty. Mimochodem ty dřívější s "občasně vyskakujícím pruhem" po regulaci hlasitosti, pak s nefunkčním eurosportem z 19,2 už se zdají pouze úsměvné ;)Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
@JaLicencovany = zaplati se tezky prachy majiteli systemu (Irdetu)Nelicencovany = zadne prachy majiteli systemu, software napsany metodou reverse engineeringu. No ,tak tomuto vysvetleniu rozumiem ,ale ja som skorej mysle ,prečo by mala platforma takto diskriminovať zákazníkov z takýmito STB ,šak toto by si mala riešiť samotná spoločnosť Irdeto z výrobcami tých UNI FW do tych STB ,šak platformu by malo predsa len zaujímať ,aby mala čo najviac zákazníkov ,a aj stou platenou ponukou ,ale ako som čítal v určitom článku ,tak Poskytovatel ,teda objednávaťel kodovacieho systému si kladie špecifické požiadavky na ten CAS systém ,a spoločnosť Irdeto sa vyjadrila že je na každom poskytovateľ či dané opatrenia použije. Takže podla mna ,ak by Skylink chel prisposobyť novy IRDT systém čo najviac k funkčnosti na Danych STB a teraz myslím aj na staršie Originál CRW STB ,tak by možno nebolo tolko problémov ani Stímy aktualizáciami u tych strašich dekodéroch z Originál CRW čítačkou ,šak IRDT vlastní obydva systémy ,tak nevidím nič natom že programátori IRDT by ten systém nevedeli až na par detailov dotiahnuť na 95% správanie ICE karty ,ako CRW. Alebo to aj Dotiahli ,len tie parametre sa nevyužívajú. |
PISTOK153
![]() |
|
@jglisnikPoraďte mi,co mám udělat asi se stovkou zákazníků,kterým jsem prodal Technisat DIGIT S2.Teď jim Skylink prodal kartu výměna a mají jí k ničemu...To samé s jednou HW verzí STR 1.Alespoň že už je SW na MF4CC.Jestli pak pane Glisník uhádnete,komu nadávají.Navíc, možnost získat 600 kredit za kartu výměna tento týden končí.Jasně že ty Technisaty nejsou problém Skylinku... |
Promax
Registrace: 12/2005 Příspěvků: 272 |
![]() |
|
Certifikace a funkcionalitaPánové,Skylink provozuje systém podmíněného přístupu, jehož vlastník poskytuje za poplatek příslušnou dokumentaci a tím licenci výrobcům dekodérů. Samotný fakt, že dekodéru byla licence Irdetem udělena jeho funkcionalitu nezaručí. Stejně jako se běžně setkáváme s hardwarovými nedostatky (nedostatečnost výkonu procesoru, vysychání kondenzátorů atp.) existují i softwarové nedostatky. A stejně jako se hardwarový nedostatek může projevit pouze po určitém čase nebo pouze za určitých okolností, může se tak projevit i nedostatek softwarový (přehřívání při vyšším toku EMM, změně karty atp.). To, že přijímač před změnou (karty, EMM toku atp.) fungoval a že po změně nefunguje, může vést k závěru, že chybu způsobil operátor, který změnu realizoval. Jsme si vědomi toho, že si lidé takové závěry dělají, proto se snažíme změnám vyvolávajícím problémy pokud možno vyhnout. Jsou však situace, kdy je změnu třeba zrealizovat (výměna karet). Pak se problém v softwaru nedá obejít, ale musí se vyřešit (software opravit). Není mi znám případ jediného přijímače s licencí CryptoWorks, který by měl problém s ICE kartou, protože je ICE karta špatná. Všechny dosud dokumentované problémy spolupráce licencovaného dekodéru CryptoWorks a ICE karty byly způsobeny chybou v implementaci CryptoWorksu v dekodéru. Výrobci tuto skutečnost uznali a software opravili (nebo na opravě pracují). A kladete-li Skylinku za vinu, že v předstihu funkci starých přijímačů s ICE kartami neotestoval, vězte, že všichni importéři satelitní techniky měli k dispozici ICE karty několik měsíců před jejich komerčním prodejem a měli rovněž k dispozici nástroj, jak je testovat (aktivace/deaktivace atp.). A všechny jsme žádali, aby důkladně otestovali všechny dekodéry, které v minulosti prodávali. A pokud by nám importéři hlásili vážné problémy, hledali bychom s Irdetem řešení. Nic takového se však nestalo. Proto bojujeme s nekompatibilitou některých přijímačů až nyní. A závěrem jen malá poznámka k uni čtečkám. Tvůrci jejich softwarů jsou flexibilní a dokáží nedostatky odstraňovat často rychleji než "tradiční" výrobci. Mají k tomu dobrý motiv (udržet prodeje). Jak budou motivováni až prodej daného modelu skončí? U výrobků s licencí nikdo nedokáže zaručit bezchybnost. Je zde však vyšší pravděpodobnost, že je systém implementován správně (připraven na budoucí změny parametrů) a že se výrobce případnými opravami software bude zabývat i v budoucnu. Nic víc nic míň. Přeji pěkný víkend Jaromír G |
jglisnik
![]() |
|
RE: Párování karet Skylinknie som so sat branze ale spoliehat sa na importerov ("velkosklady") bolo asi naivne... |
RoboSK
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 40 |
![]() |
|
RE: Párování karet SkylinkJglisnik pise-U výrobků s licencí nikdo nedokáže zaručit bezchybnost. Je zde však vyšší pravděpodobnost, že je systém implementován správně (připraven na budoucí změny parametrů) a že se výrobce případnými opravami software bude zabývat i v budoucnu.DOKEDY BUDE SKYLINK MENIT PARAMETRE?! Toto uz neni normalne.Vzdy niejake zmeny v ecm streame.Uz davno sa to malo ustalit. |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 650 |
![]() |
|
Pro KasraZměna parametrů je typickým rysem všech moderních systémů podmíněného přístupu. Nepředvidatelnost chování systému je pro jeho bezpečnost klíčová. Pokud lze chování systému bezpečně zmapovat, není až tak obtížné jej prolomit. Doba statických systémů je bohužel/bohudík pryč. A to píši o vyslovených změnách nikoli o objemu instrukcí, který je zcela závislý na počtu nově registrovaných karet, což je parametr, který se těžko omezuje.Proto pořád dokola upozorňujeme na rizika spojená s nelicencovanými dekodéry. Dnes mohou fungovat bezvadně, ale jejich zítřejší funkcionalitu nikdo nedokáže ani garantovat ani předpovědět. Spokojenost zákazníka Skylinku vybaveného takovýmto přijímačem je v rukou anonymního programátora, což je pro Skylink velmi nepříjemná skutečnost. Pouze spokojený zákazník bude ochoten Skylinku něco platit. Ten nespokojený nezaplatí a ještě se bude na Skylink zlobit, jakkoli bude Skylink bez viny. Prodejce přijímačů bez licence bude ve stejné situaci s tím rozdílem, že když on přijímač prodával, byl si rizika vědom a nese tedy za prodaný výrobek zákonnou odpovědnost minimálně po dobu záruky. Mějte se pěkně JG |
jglisnik
![]() |
|
RE: Párování karet SkylinkZajímavé, že když se rozbíhal HD balíček, tak Skylinku UNI čtečky nevadily. |
polulin
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 2 534 |
![]() |
|
poulinKdyž se rozbíhal HD balíček, nebyly jen UNI čtečky, byly i oficiální moduly. |
Zip
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 744 |
![]() |
|
RE: Párování karet SkylinkOn uz ziaden vyrobca(predajca) funkcnost uni citaciek negarantuje.Bezne uz je dodatok,ze reklamacie sa nevstahuju na funkcnost skylink kariet v citacke.Ale aj tak by sa zmeny ohladom funkcie kariet mali ustalit.Aspon u neplatenej ponuky-tam utok hackerov nehrozi a u platenej ponuky celkom chapem,ze chcu odstavit uni citacky,ale zdielaniu sa urcite da zabranit aj inym spôsobom. |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 650 |
![]() |
|
pizAha, takže ve všech tehdy dostupných CW modulech beží nyní ICE karta bez jakýchkoliv problémů? |
polulin
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 2 534 |
![]() |
|
polulinMáš modul CW který nejde s ICE kartou napiš typ a jeho SW/HW verzi |
petrpupa
Registrace: 9/2008 Příspěvků: 413 |
![]() |
|
RE: Párování karet SkylinkTakze zjednodusene - mate ofic.CRW, zacalovali jste lůicenci ale nikdo vam negarantuje ze to bude chodit (TF6000CR+ navic podvod s certifikaci, Technisat, Kaon,....) Takze sice si Irdeto nebo drive Philips na vas namastil kapsu na licencich, ale vsechno je to stejne bez zarukyNemate ofic. CRW, ale unictecku - nenamastili jste Philipsu (Irdetu) tak jste zlodeji. Ze na trhu nic rozumneho nebylo ? To je vas problem. Opravdu zážitek. Dnes jsem prehral SW z flesky u dvou piratskych dekoderu, prace primo u zakaznika na 4 minuty. Zato jsem vyslechl nadavky 5 zakazniku s Dasoriginal co jim prisla karta primo od Skylinku, jsem jim to prodal za smejd. je jim celkem u pr.de.le, ze maji certifikovany dekoder kdyz jim nejede. |
J a
![]() |
|
jglisnikjglisnik : "Není mi znám případ jediného přijímače s licencí CryptoWorks, který by měl problém s ICE kartou, protože je ICE karta špatná." ..... neviem ako ste to mysleli, ale ja mam licencovany prijimac CW - Humax 5500 CRCI a ICE karta mi tam nechodi na 100 percent |
mjamriska
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 1 713 |
![]() |
|
RE: Párování karet SkylinkA Ja som mal už ICE kartu čo písala ERROR :))) iba asi tak po 15 Reautorižácii sa prebudila a bola už OK. R^ |
PISTOK153
Stránka: 1 2 3 [ 4 ] 5 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 106 | |
![]() |
|
![]() |