Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Co se dá chytat na druhou parabolu 60 cm?

Mám jednu parabolu z roku 1997. Má 80 cm a mám na ní multifeed 13E, 19E, 23E, 28E. hraje to dobře a všechny tyto pozice bych chtěl zachovat. Na pozici 13E sice nevím o ničem zajímavém, ale je tam anglický zvuk Eurosportu, který asi jinak člověk nezíská. Nicméně pořád čtu, co všechno je na pozici 1W a chtěl bych ji taky. Předpokládám, že to bude chtít druhou parabolu. Mám doma bývalou parabolu UPC, stačila by na to? Je to 60 cm bílá s nápisem UPC Direct, stará asi 3 roky a jen 1 rok byla venku, takže vypadá jak nová, jen ta její menší velikost nevím, jak moc bude nebo nebude vadit. Pokud by na to nešlo 1W, má cenu připojit si jinou pozici, když už tu parabolu (i konzolu) doma mám?

A k tomu druhý dotaz - jak to doporučujete připojit? Teď mám Diseqc 4/1, co posílá takové ty nejjednodušší povely position/option alias AA/AB/BA/BB. Je na to víc možných variant zapojení, nebo prostě musím sehnat nový přepínač typu 8/1 a jiná možnost není?

Měl jsem kdysi i motor, ale to otáčení mi vyloženě vadilo, tak jsem dal ten multifeed. I když možná kdyby šlo zapojit multifeed 19+23+28 + motor na druhé parabole, bylo by to ideální. Ale tam pak nevím, jak by takovou věc dokázal ovládat sat.přijímač.

Aley
Registrace: 2/2009
Odpověď v diskusním vlákně

ta talíře od UPC

nejsou vůbec špatný, jestli je to ten s plastovým konickým ráhnem ? tak není problém s Intelsat pro DIGI natož UPC či ostatní z této pozice.
nejjednodušší by bylo přidat 12V relé ale přijde na to jaký máš stroj ???

tonek
Registrace: 1/2009

UPC direct

parabola je OK na 1W v čechách,jinde nevím
http://www.liddll.de/thread.php?threadid=10
R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

co v Čechách!

NA MORAVĚ

tonek
Registrace: 1/2009

RE: Co se dá chytat na druhou parabolu 60 cm?

Zajímá mě Olomouc, čili ne Čechy. Je to problém? Nevím, co znamená pojem "plastové kónické ráhno", ta parabola vypadá jak tady na tomto obrázku: http://www.anteny-milovice.cz/images/parabola_upc.jpg Rozměr má přesně 56x62, nápis je UPC Direct bez obrázku.

A kde prosím najdu ten speciální přepínač, co je na obrázku liddll? Třeba v Omko eshopu nic takového nevidím. :O

Aley

tonek myslel asi tuto...

http://www.dxsatcs.com/sites/default/files/slovaktv/05/UPC%20PHILIPS%20ofset%2060%20cm%20detail%20RZ%20c1.JPG

davidkriz
Registrace: 8/2009

zalezi jakej mas prijimac. stacil by ti i diseqc1.1 prepinac, kdyby to umel prijimac

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

Nejvhodnější je ta poslední varianta cos navrhoval, 3 pozice multifocus + motor. Stačí ti přepínač diseqc4/1 .
Ovšem s tou 60-kou na motoru to není nic moc. Při dnešních cenách parabol bych tu 60-ku někomu věnoval a koupil aspoň nějakou 85 nebo víc... R^

.................

kaspi
Registrace: 1/2006

Nic nevyhazuj

Ta UPC s tím plastovým krkem je slušná parabola. Měl jsem na ní Multifeed 23-19-13 v Německu , protože je malá, stačí jednoduchý ukotvení a nebyla na balkoně skoro vidět. Ty LNB se musely trochu přesadit, protože normálně se tam vedle sebe nevešly. Potom jsem jí dal na Digi a bez problemu. Nevyhazovat.

I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší

Morous
Registrace: 1/2006

Asi by bolo vhodne napisat typ primaca, ten kto ho ma vie ake diseqc povely zvlada,aby si nenakupil zbytocnosti.
:8)

Peep
Registrace: 10/2010

Používám teď Skystar 2 PCI a DVB Viewer Pro. V manuálu se výslovně píše, že umí jen DiseqC 1.0 a tedy přepínání jen na 4 družice, podle nějakých jiných zdrojů umí i 1.1, takže nevím.

Aley

Jojo, ta parabola od UPC je opravdu dobrá. Kolikrát někdo psal, že na příjem toho a toho TP je zapotřebí aspoň 100cm parabola a já tam měl na tu od UPC signál s naprosto neuvěřitelnou rezervou.

LubosD
Registrace: 7/2010

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra