Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

Zase linux stb sorry

Chcem v najblizsich dnoch kupit (objednat) niejaky linux.Som teraz financne dost obmedzeny,tak som sa rozhodoval medzi ipbox 9900 a argus pingulux(amiko alien).Po dnesnej teme,kde sa zapojil aj pan glisnik som pingla zavrhol kvôli absencii slotu.Ale niekde som narazil,ze je enigma pre hdbox 9105(optibox anaconda).Sice aj ked ta enigma je,je v stave na h...,ale je predpoklad jej vyvoja.Sice nikde som nenasiel ani zmienku o tom,kto ju vyvija.Tak teraz som zmenil kandidatov.Hdbox-abipbox.Skoda ze do ipboxu narvali procesor ako do starsich serii.Len sa neviem rozhodnut.Lebo som nasiel na ipbox vela reakcii kladnych,no aj vela presne opacnych.Sice ipbox zatial u mna vedie-je to plnohodnotny linux-na drahsie od svojej polovicky nedostanem povolenie(aj tak nadava,ci nam nestaci to co mame doma).Je ten ipbox fakt tak zly,alebo casta nefunkcnost je rukami?A ake mate znalosti ohladom enigmy na hdbox(anacondu)?

Kasr
Registrace: 8/2008
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27
Odpověď v diskusním vlákně

až budeš

finančně NEOMEZENÝ

tak se ozvi!

tonek
Registrace: 1/2009

Kasr

mam Amiko SHD 8900 Alien a absolutna spokojnost ;) podpora vynikajuca (aj E2 v cestine) ale ja idem pod sparkom a fachci vsetko ako ma (ci karta ci share). ak neplanujes mat v boxe dve karty tak vrelo odporucam tento box ;)
podpora tu:
http://sat-support.org/?a=downloads&dir=10

motor Stab HH90, Dreambox 800HD - klon, Skylink

drto
Registrace: 6/2010

Medialink Black Panther

vyzkoušej a budeš v sedmém nebi,pak se nebudeš divit,proč to doporučuji R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

co to je

dobrá cena???

bych cvičně kousek zobral !

tonek
Registrace: 1/2009

pierrepetr

nic v zlom ale rozhodoval som sa prave medzi medialink a amikom a vyhralo amiko. ked som si precital fora o jednotlivych boxoch tak mi vysiel z toho jednoznacne amiko alien. ale ak mas nejake ine argumenty tak mi daj odkaz rad sa necham prekvapit ;)

motor Stab HH90, Dreambox 800HD - klon, Skylink

drto
Registrace: 6/2010

drto

zapoj oba a uvidíš,který je lepší,pokud chceš jen slyšet slova pochvaly,přečti si recenzi na parabole,jinak to musíš vidět R^ :laughing: R^

pierrepetr

tonek

bohužel,teď už mám poslední dva a ty jsou do neděle pryč,mám je objednány,ale za cenu,kterou mám ,musím čekat někdy i měsíc R^ :laughing: R^

pierrepetr

Kasr

Myslím, že máš zbytečné obavy u Argus Pingulux, že nemá slot na modul. Naše karty chodí.
Má úžasnou podporu, vždy rychleji než u Alienu.
Je u všech SW o krok rychlejší, teď naposledy první neutrino POUZE pro Pingulux z 24.7.
viz:
http://www.sat-ulc.eu/showthread.php?p=4403163#post4403163

Taky až koupíš Amiko, můžeš dovést porovnat, odšroubujeme jen dekl...

Edision Optimuss OS2plus, OpenATV 4.2, připojen na síťový disk, 1.tuner motor 30W-75E v kombinaci s diseqc 10/1 napevno 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 9e - 10e - 4,8e - 1w - 5W, 2.tuner diseqc 10/1 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 10e - 4,8e - 1w

ojoj1
Registrace: 10/2008

ojoj

Ten pingl bude na tom urcite kvalitou prevedenia lepsi ako zvieratko od amika-nemci si na vyrobu v cine dohliadnu dostatocne.Sice amika montuju v madarsku,ale dosky dostavaju osadene urcite uz z ciny.A inac madari boli prvi.

Kasr

ojoj

Ten pingl bude na tom urcite kvalitou prevedenia lepsi ako zvieratko od amika-nemci si na vyrobu v cine dohliadnu dostatocne.Sice amika montuju v madarsku,ale dosky dostavaju osadene urcite uz z ciny.A inac madari boli prvi.Ale po dnesnej diskusii predpokladam,ze skylink sa u platenej ponuky este pokusi o dost zmien a bude sa snazit odfajcit "piratske dekodery".Skoda,ze do pingla nedavaju sloty(cena by az tak zavratne nevzrastla),pripadne do ipboxov lepsie procesory.Ale nie obidva-to by som za zase nevedel rozhodnut.

Kasr

Kasr

Nový typ Argus Pingulux se v Německu připravuje na trh se dvěmi čtečkami + slotem na modul. Nechtěl jsem to vypisovat výše, až bude na trhu. Je o otázka krátké doby.

Edision Optimuss OS2plus, OpenATV 4.2, připojen na síťový disk, 1.tuner motor 30W-75E v kombinaci s diseqc 10/1 napevno 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 9e - 10e - 4,8e - 1w - 5W, 2.tuner diseqc 10/1 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 10e - 4,8e - 1w

ojoj1
Registrace: 10/2008

ojoj1

Tak mozno pockam-inac som s tym pocital.To pre mna bude super.Len ci vydrzim.Ale asi nie.

Kasr

Kasr- udelej adio amiko

to slavny amiko nema zadnou podporu na E2 je to jen aktivita bastliru. u ipboxu takovou podporu mas a jeste k tomu cesky(slovensky) a jeste navic E1. sice muzes mit na fortisu i neutrino , ale nevim nevim, jestli je nutny kazdej tejden testovat novej FW jestli nema dalsiho zelenaka
mozna ze ma hdbox lepsi procak, me jen malinko unika na co takovej procak bude ? jeste se stale u hdboxu musi mazat var nez se zacne flashovat novej FW ? upravovat device id aby tam vubec ta E2 sla ? ten hdbox je na E2 trochu bastl, stejne jako ostatni fortisy. jak to je u pindulusu nevim.

ale jestli chces vyhrat mistrovstvi sveta v prepinani programu, tak to ti vazne neporadim, protoze ti kazdej nakeca naprosto neuveritelny ptakoviny :), ktery sou v rozporu s fungovanim veci :)

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

RE : amiko - pingulux - abipbox

Měl jsem 14 dní na testy Amiko alien - minikrabice stejného vzhledu jako amiko 550 - spark kreslené MENU ideální do mateřských školek - E2 nefunkční čtečka, 4 místný oranžový numerický displej, pingulux je stejný výrobek vyrobený pro jiného zadavatele , možná má lepší SW podporu , ale AB ipbox to je úplně jiná třída přístroje , pokud máš omezený rozpočet kup si dvoutunerový ABipbox 9900 budeš mít mercedes za cenu fabie. A pokud nerozumíš linuxu nech si ho nahrát v obchodě . :)

djpablocz
Registrace: 8/2007

RE: Zase linux stb sorry

na e2 to nejsou urcite ty spravne stroje at amiko, tak edision s hdboxem ani ipbox . na e2 pouze original priplatis tacek a mas vu+solo, za skoro stejne penize coolstream zee (600MHz procesor)s neutrinem, vyhoda linuxu je v tom ze kdyz ti chybi ctecka vrazis do usb phoenix, nakonfigurujes a divas se.

rj45
Registrace: 6/2007

RE :

AB ipbox 9900 - 2 x čtečka , 2 x CI slot , luxusní alfanumerický displej , 2x USB , E-SATA , RF modulátor , HDMI , 2 x SCART - takže 2 karty do čteček + 2 x karta do CI , navíc super obraz i na SD na rozdíl od VU

djpablocz
Registrace: 8/2007

Takze ipbox samozrejme ma niejake chybicky.Aj ten procak.Ale spravne nakonfigurovany-bude mi casto stavkovat,alebo nie?Radsej by som bral jeho-plnohodnotny linux.
A bublajs-comu hovoris original enigma od vyrobcu-Jeden clovek(jirkaS),pripadne verzie z polska a rumunska?

Kasr

bublajs

A co si myslel-ale jestli chces vyhrat mistrovstvi sveta v prepinani programu-pokial podlevu medzi prepnutim-tak mi to vôbec nevadi,aj keby to bolo 20 sekund-ja pouzivam motor a bezne cakam ovela dlhsie.A este motor-casto citam,ze ma problemy s motorom-nebude to rukami?Lebo citam aj,ze inym to chodi.

Kasr

no tak nevím jestli mám nějakej zmetkovej kus, ale můj ipbox 9900 plus má nedostatků poměrně dost.
1) s telkou panasonic si špatně rozumí a pokud není obraz, tak zůstane černá obrazovka a nezobrazí ani menu, televize pouze detekuje jestli se jedná o 720p, nebo 1080i - to platí o vstupech component a HDMI.
2) tuner bude asi taky dost zmetek, protože na tuneru A nechytnu z 45e tp 11,632/V, SR30000 a tp 11,685/V SR5787. Přes tuner B 11,632/V naladím, ale 11,685/V zase ani ťuk.
3) když přepnu na program kde není signál, tak displej ukazuje furt název programu na kterým už dávno nejsem. :scared:

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil
Registrace: 12/2006

kasr ,pamatuj ze enigma na pingulux nebo alien je pouze bastl aby se to prodavalo a ma to sve mouchy, enigma na broadcomu, armu nema chybu, a ipbox skoda hovorit- problem temer vzdy a se vsim

rj45

@djpablocz

Ipbox9900,takový zmetek jsem dlouho neviděl,zadarmo drahý,ten se hodí jako podstavec,ale jako satelitní příjmač,je to hezký šrot

Prosat
Registrace: 8/2005

rj45,Prosat

Testovali ste ipbox dlhsie,alebo to mate iba z pocutia?Skuste blizsie info.
len nechapem,preco u ipboxu 99xx zvolili podobnu koncepciu,ako u DGS boxov.

Kasr

Pingula=spark+E2(mám tam dreambosácký soft)Fachčí i když pořád ještě v E tápu.Až bude mít více konektorů,bude s toho slušná mašina i když i tak nemá skoro žádnou chybu.Mám to v závěsu za Octagonem,na pokusy R^ R^ :) :)

zzaner
Registrace: 9/2006

zzaner- nemas tam zadny dreamboxacky soft, ale orezanou enigmu z nachtfalke boardu, ale zase na fulan receiver je to dobry
kasr -ipbox - sh4 pro topolcanske shity je problem,a podpora 0 slovy nula

rj45

Tak uz vam dam pokoj-objednal som abipbox.

Kasr
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra