, sekce: LCD, plazmy, CRT... |
|
Vypálený symbol na obrazovkeChcem sa Vás opýtať, či je to primerané, aby na 18 mesačnom TV (plazma Panasonic Full HD 107") bol už veľmi slabo vypálený symbol označenia veku pre pozeranie programu v pravo hore na obrazovke (najviac ide MARK a JOJ). Cez pracovný týždeň ide TV cca 6 hodín, cez víkendy 10-12 hod. No neviem si predstaviť, čo bude za 2 roky. Asi nový kus TV :((uClan ustym 4K pro, 500GB HDD, parabola AL 60 cm, Astry 23,5E a 28,5E, SK/CZ IPTV
|
limcek
Registrace: 6/2010 Příspěvků: 303 |
| Stránka: 1 2 3 4 [ 5 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 117 | |
|
|
visperNič v zlom, ale nemá čo vadiť nie len mojim susedom, ale ani mne. A mám okolo plazmy všetku možnú techniku a nič. Asi mám unikátnu plazmu... :) |
Milan C
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 4 603 |
|
|
RE: Vypálený symbol na obrazovkeNebo málo citlivou techniku ;) Byly zaznamenány případy rušení až 1km daleko (konkrétně u plazmy Samsung v Belgii). To je ale extrémní případ, většinou to nejde dál jak 100m. |
visper
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 2 038 |
|
|
RE: Vypálený symbol na obrazovke@visper: nechtěl jsem ale musím se ještě vrátit. Tzv. Bruselu se vytýká, že se do všeho plete a má požadavky a předpisy na kdeco. O tom polemizovat nehodlám ale nepřipadá ti divný, že by dovolili masivní výrobu a provoz takových rušivých žentourů jak popisuješ? EU si na př. dokáže na výrobcích vynutit nízkou spotřebu při pohotovostních režimech a pak jim nevadí rušička do 1km okruhu? S malou citlivostí přijímačů v blízkosti plazmy to snad nemyslíš vážně! A pokud ano, přecejen to ještě jednou zkus a zamysli se.Nebudu už reagovat, ve své argumentaci pokračuješ tak, jako bych ti svojí zkušenost nepopsal, jako bych byl lhář nebo blb. |
knawi
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 2 411 |
|
|
knawiNikdo si nemyslí, že jsi lhář nebo blb. Je něco jiného přijímat rozhlasové stanice velkého výkonu, nebo třeba radioamatéry z Nového Zélandu. Tam jsme citlivostí někde jinde. Někteří mají vybavení mnohonásobně dražší než ty vaše plazmy a teď to mají k ničemu. Já vím, že TV diváky nějací radioamatéři nezajímají, ale tolerance by měla být. Když se objeví zařízení které ruší TV příjem, tak je vždy velký povyk, ale radioamatérům nepomůže nikdo ani Brusel. Přitom se v obou případech jedná o totéž - příjem elektromagnetických vln. Dříve byly přísné normy na nežádoucí vyzařování a ty se dodržovaly. Dnes jsou lobby výrobců tak silné, že si vynutí zmírnění normy a to je z principu špatně. A nejenom v tomto oboru. |
visper
|
|
knawiTady máš jeden článek v češtině:http://zkracovatko.cz/AUm83k V jiných jazycích je toho mnohem víc. Nikdo nechce abyste plazmy vyhazovali. Dříve se na LCD opravdu nedalo dívat, ale v dnešní době už je to jedno, kvalita je dobrá u obou. Při nákupu nové TV by měl člověk brát do úvahy i tu ohleduplnost k ostatním uživatelům spektra. |
visper
|
|
RE: Vypálený symbol na obrazovkeAj tak si myslím, že je to nejaká blbost. Aj ja, aj v mojom okolí kamaráti, máme ozaj drahé citlivé prístroje a žiadne, opakujem žiadne rušenie ani náznakom... je to celé blbost.A nejaký rádioamatér v okruhu 200 km nie je ani náhodou...skôr vadí atómka, výfuky plynov z aut apod. ako plazma R^ To o čom píšeš je možno na 856985625588 mieste rebríčka nejakých negatív...Ahoj. |
Milan C
|
|
RE: Vypálený symbol na obrazovkeA ten článok je z roku 2009 !!! A ešte aj neodborný,ale o to tu nejde.Jedná sa v ňom o AM pásmo rádia. Kto dnes preboha chytá AM???? :))) Opakujem to o čom píšeš je hlboko,na chvoste negatívnych javov. Horšie v tvojom okolí je úplne niečo iné... |
Milan C
|
|
RE: Vypálený symbol na obrazovkeAle já celou dobu mluvím o AM pásmech, na VKV plazma nemá vliv, to byste asi jinak řvali. Jaký článek by tě přesvědčil? Má být podepsaný ing nebo Dr? Nebo nějakým slavným hercem? A v jakém to má být jazyku? Vyber si!No nic, vzdávám to, aspoň jsem se snažil. |
visper
|
|
@visperZase se prohřeším proti tomu, co jsem napsal a odpovím. Tvoje příspěvky nenapovídaly, že bys měl starost o radioamatéry. Těch si opravdu vážím a chápu, že elektromagnetický smog je musí velmi trápit podobně jako astronomy smog světelný, nás všechny smog znečištěného ovzduší atd. Nepochybně je ale v tomhle smyslu zdrojů emg rušení mnoho a vybrat si za příčinu právě plasmy, notabene tady, je trochu účelové. Instituce, které se zabývaly stížnostmi a kontrolou rušení rozhlasového příjmu byly v Protektorátu a za komunistů absurdní, režimy se samy, zvláště ten druhý jmenovaný, věnovaly rušení velmi intenzivně. Určitě to obtěžovalo radioamatéry celosvětově. Lidé by se měli chovat ohleduplně všeobecně, není to ovšem jednoduché. Někdo si uvědoměle nepořídí "tu naší" plazmovou TV ale bez auta nehne zadkem.Ještě k té citlivosti: můj test, spočívající v těsném přiblížení kdysi kultovního portable radia Grundig Satellite k plasmě a měl negativní výsledek, není dost průkazný ve srovnání s obtížemi nedalekého hypotetického radioamatéra? Měj se dobře a ať se ti sypou QSL! |
knawi
|
|
visperUž sa spamataj, kto má ešte AM pásmo o čom hovoríš...o čiernobielej TV zn. Merkur...čo bolo bolo... AM pásmo... mna asi drb... :laughing: |
Milan C
|
|
RE: Vypálený symbol na obrazovkeJá jsem vzpamatovaný dost. AM pásmo používá hodně lidí jsou různé kluby u nás třeba CSDXC. Dnes tam jede i digitální rozhlas DRM a je tam spousta zajímavostí o kterých nemůže mít konzument jednoduché TV zábavy ani potuchy. ;)A už toho necháme, netušil jsem že plazmofilie je až tak silný pud. ;) |
visper
|
|
@Milan CTak pozor! AM pásmo poslouchám skoro denně. ČRo6 na něm totiž vysílá, je sice slyšitelný i ze satelitu ale chápeš, že to není tak operativní. A radioamatéři pochopitelně využívají KV pásma, nevím ale domnívám se, že jinak by se s druhou hemisférou ani nespojili, viš?. |
knawi
|
|
@visperA já zase neměl ponětí o tak propracované (sofistikované?) plazmofobii. |
knawi
|
|
RE: Vypálený symbol na obrazovkevispere už jsi trapný jak vortimond který otravuje ebayem a ty zas haníš plazmu |
miku
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 1 165 |
|
|
mikuTy jsi někde četl, že haním plazmu? Nejsem ani nepřítel plazmy ani ekologický aktivista. Jen jsem vám objasnil problém. Ale vy jste úplně zaslepení a nechcete to slyšet. To jsou ty videa na Youtube snad fotomontáže? A ty tisíce článků z celeho světa jsou bludy? To je jako kdybych řekl mamince, že má škaredé dítě. Asi je ta plazma nejdražší věc co máte. Už mlčím. |
visper
|
|
RE: Vypálený symbol na obrazovkeTady si můžete počíst odbornou debatu z Ameriky z názvem "Plazma matka všech rušičů".http://www.eham.net/articles/4285 A už to tady admine zamkni, vyhráli jsme top reakce. |
visper
|
|
RE: Vypálený symbol na obrazovkes názvem, sakra. |
visper
| Stránka: 1 2 3 4 [ 5 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 117 | |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|