![]() |
|
Problém s DiseqC přepínačemAhoj všem,dnes jsem při montáži narazil na problém, který mě potkal prvně. Na DM500 jsem použil dvě paraboly Thor a Astra19,2E. Thor je na přepínači na vstupu LNB1 (AA) a Astra na vstupu LNB2 (AB). Problém spočívá v tom, že se mi špatně přepínají programy při přechodu z Thoru na Astru. Opačně to je v pořádku. Jde o to, že pokud chci přepnout na programy ARD, RTL, a podobné známé německé, tak se DiseqC nepřepne. Z mně nepochopitelných důvodů musím napřed přepnout na BBC, přepínač se aktivuje a pak už můžu na Astře používat všechny programy. Kde by prosím mohla být chyba? Paraboly jsou obě šedesátky s neznačkovými LNB a DiseqC přepínač je 4x1 Golden Media 950 - 2400MHz. Předem díky za radu. Není to až takový problém, ale řešení by potěšilo. |
nomatch
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 27 |
![]() |
|
RE: Problém s DiseqC přepínačemA analogový tone burst ?Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 3 044 |
![]() |
|
RE: Problém s DiseqC přepínačemměl jsem podobnej problém -- chyba byla v nekvalitním koaxu -- výměna za nordix pomohla |
lastopia
Registrace: 7/2009 Příspěvků: 57 |
![]() |
|
RE: Problém s DiseqC přepínačemNa vine su prave tie neznackove LNB a asi aj menej kvalitny Diseqc. Diseqc pouzi EMP Centauri. A urcite aj ten DM500 je klon. Že?? |
EMP
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 84 |
![]() |
|
RE: Problém s DiseqC přepínačemA nemáš tam náhodou dvojitej LNB? Takhle to někdy začíná, když jsou připojeny 2 stroje a je tam rozdíl potenciálů.I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 335 |
![]() |
|
RE: Problém s DiseqC přepínačemDíky za mnoho reakcí. Vezmu to postupně1. analogový tone burst bohužel nevím co je. 2. koax sice žádná kvalita nebude a už tam je pár let, ale předtím na stejné konfiguraci s 1/2 DiseqC zn. Daxis přepínal. 3. nejsem si úplně jist. Mám jich doma více, ale klon to může být. Nicméně platí předchozí informace, že to s jiným diseq přepínačem fungoval (než tedy udešel úplně) 4. dvojitý LNB je na Thoru, který mi to přepíná. Navíc k němu není připojen další tuner. |
nomatch
![]() |
|
RE: Problém s DiseqC přepínačemSkusil bych to odzadu. Nejprv použít druhý výstup na dvojitým LNB, potom postupně měnit LNB, Diseq nakonec. Možná se někam dostala voda.I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
![]() |
|
RE: Problém s DiseqC přepínačemJJ,tak postupne vymieňať a príčina sa ukáže,niekedy až pri tom poslednom. ;)Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
|
letas
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 3 147 |
![]() |
|
RE: Problém s DiseqC přepínačemJeště bych propísknul ten kabel, zkontroloval a dotáhl konektory. Někdy je to haklivý na přechodovej odpor a potom nemusí napětí stačit na překlopení polarizace nebo pásma.I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
![]() |
|
RE: Problém s DiseqC přepínačemJa bych zacal od zacatku - pouzil bych kvalitni komponenty a nemusel pak po forech resit elementarni kraviny. |
J a
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 3 337 |
![]() |
|
nomatchMontujes satelity a nevies,co to je analogovy tone burst?Neni problem,ako pisal morous este na zaciatku-twin a rozdiel potencialov? A diektore diseqc prepinace maju problemy s niektorymi stb-ako monter by si mal mat viac typov prepinacov a vyskusat. |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 648 |
![]() |
|
Letas:"a príčina sa ukáže,niekedy až pri tom poslednom" Namiesto "niekedy" tam patrí skoro vždy, teda na 99%. :) |
Eman
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 585 |
![]() |
|
RE: Problém s DiseqC přepínačemDíky za rady, dnes to postupně vyzkouším.Nenapsal jsem, že montuji satelity v tom smyslu, že bych se tím živil. Prostě jsem prováděl montáž dvou parabol na chalupě. Jsem naprosým amatérem. Moje specializace je sociologie, což není úplně příbuzný obor ;) |
nomatch
![]() |
|
![]() |