Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příslušenství

Svorkovnice F konektorů

Zdravím všechny zdejší odborníky.

Mám teď trochu času, tak bych si chtěl udělat pořádek v kabelech na půdě.
Jde o to, že tam mám z LNB přivedeno na půdu 10 kabelů, které se mi tam různě povalují a podle potřeby je spojuji spojkou do koaxů, které mi vedou do zásuvek po baráku.

Moje otázka tedy zní, jestli neexistuje nějaká velká jakoby svorkovnice, kam bych zapojil všechny kabely od LNB na jedné straně a na druhé straně bych mohl zapojit kabely do pokojů. Nejlepší by bylo, kdyby se jednotlivé vstupy mohly na svorkovnici i popsat.

Pokud nic takového neexistuje, tak bych prosil o nějakou radu na zpřehlednění toho chaosu kabelů. Možná existují nějaké větší krabičky. Nikdy jsem totiž finální rozvod nedělal, tak ani nevím, jaké existují instalační materiály.

Předem díky.

nomatch
Registrace: 2/2008
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Svorkovnice F konektorů

Třeba DiseqC 8/1(nebo 16/1,ale to už neumí každý přijímač).....nepíšeš jaké používáš přijímače....jinak nejlepší by pro tebe byl multiswitch(třeba až 24 účastníků,ale zase na omezený počet(4) družic),ale na to nemůžeš mít obyčejné konvertory.Vše jen o penězích....něco to stojí.
http://shop.olmi.cz/oddeleni/170-diseqc-rele-pro-8-a-vice-lnb

http://shop.olmi.cz/oddeleni/187-4-druzice

http://shop.olmi.cz/oddeleni/107-lnb-quatro

Svorkovnice bohužel. Rv
Rozhodni se jaký počet družic a kolik účastníků a na jakých přijímačích. R^

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

Strihni tam po kulkach napr. toto http://www.elektroherink.cz/Televizni-a-satelitni-technika/Zemnici-mustek-4x-F-konektor.html?listtype=search&searchparam=F%20zemn%C3%ADc%C3%AD (kdyz das 3 ks vedle sebe bude to vypadat super a jeste muzes kvalitne pospojovat)
Hlavne vsak kvalitni,nejlepe F kompresni konektory pro Tvoje koaxy.Popsat koaxy snad umis:)

hdpe
Registrace: 11/2007

Lozit furt na půdu......brr to by mě nebavilo... :laughing:

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4

Ty spojky mají na sobě závit ! Dvě matky a je to ! Nainstalovat do provrtaného plechu ve tvaru L, ten přidělat přidělat na nějakou vhodnou desku a na tu umístit i popisky.

Tondach
Registrace: 3/2004

Děkuji za obě výborné reakce. Multiswitch je zjevně profesionálnější řešení a pravděpodobně při správném zapojení i komfortnější. Budu o něm uvažovat do budoucna.

Ten zemnící můstek je prakticky přesně to, co jsem hledal. Bohatě vyhovuje mým technickým schopnostem.

Super. Jsem zase o něco chytřejší ;)

nomatch

Pamatuj, že na každým konektoru máš útlum. Spíš bych to řešil jak píše Kamil, a máš to nafurt. Pokud máš rozvod, pro víc účastníků, vyměnil bych bych rovnou i LNB.

I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší

Morous
Registrace: 1/2006

Je to pro čtyři pokoje v domě.

Celý den mi to vrtá v hlavě a dodávám si odvahu, protože jsem to nikdy nedělal.
Mám už dokonce dvě varianty.

1. koupit 4x diseq EMP-Centauri P.164-TW - pro každý pokoj jeden a svést to dolů do zásuvky i s TV anténou

2. koupit 1x multiswitch MS17/ 4PIU-6 V10 a mít to vše v jednom. Toto řešení evidentně dražší, ale pravděpodobně bude mít nějakou výhodu, kterou neznám. Navíc si nejsem jist, že to poběží hned, když do toho zapojím koaxy.

Můžete mi prosím ještě trochu nastínit přednosti a zápory obou variant, případně prozradit nějakou třetí nejlepší?

nomatch

To nomatch

Skus pozriet toto vlakno:
https://www.parabola.cz/forum/topic-63993/

Peep
Registrace: 10/2010

treba to presne popísať - 10 kabelov na vstupe ale z koľkých LNB / ? + DVB-T/ a výstup pre 4 prijímače.

Ak si si vybral P.164-TW alebo MS17/ 4 tak tam máš asi 4x LNB / možno 4+2+2+2 ?+DVB-T ak chceš 164-TW/ - chce to presný popis, lebo takto to vypadá doplniť len nejaké DiSEqC...

vador
Registrace: 6/2010

Chtěl bych čtyři satelitní pozice (23,5 19,2 13 a 1W) s nejlépe čtyřmi quady + DVB-T. V pracovně a u juniora by postačil jen Thor, ale pokud by to šlo, raději bych měl všechny pokoje stejné - tedy přístup na čtyři družice.

Mám v úmyslu použít nějakou multifocus parabolu. Teď tam mám ale momentálně tři puklice.

nomatch

Pokud půjdeš "cestou" 4xkonvertor Quad,16 kabelů pod střechu,4xDiseqC 4/1(s DVB-T či bez) a pro 4 účastníky tak ANO.Pokud máš LNB více,pak DiseqC 8/1(je potřeba vědět zda to zvládnou všechny přijímače..).Druhá verze s Multipřepínačem na 1 až 4 družice s Quatry(4 to jest 16 kabelů pod střechu).UNICABLE(speciální konvertor a nutná podpora přijímače) je řešení z jednoho konvertoru na "několik" přijímačů po jednom kabelu......z několika konvertorů to asi nefunguje.... R^

Kamil_k4

Pokud "juniorovi" jen 1W,tak ušetříš jeden DiseqC přepínač(s DVB-T či bez) a kabely spojíš jen spojkou....Multipřepínače je výhodné instalovat pro více než 8 účastníků.....Takže správné řešení je jen "jedno".Pěkný digitální den. R^

Kamil_k4

RE:

Musím dát Morousovi za pravdu v tom že jakékoliv přerušení koaxu pro sat příjem je nežádoucí,sám jsem se o tom mnohokrát ve své praxi nejednou přesvědčil ,např. naposledy kdy jsem přímo na střeše měl pomocí DM7000 nastaven signál ok v pokoji se speciálním drahým koaxem /delší asi jen o 7m/mě nešlo ORF apod. prostě na konci pásma 12700 MHz kde se jakýkoliv útlum markantně projevuje,nakonec jsem vyřadil sat zástrčku ve zdi,dal koax napřímo a bylo pro problému ,obdobně u dříve zkoušeného mech. přepínače ono to sice na první pohled funguje ale v praxi to pak některé kanály zcela zahltí.

DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100

DVB

Ano někdy "můžou" být problémy....,ale to vyřeší nějaký technik při "montáži".Pěkný digitální,skoro slunečný,páteční den.

Kamil_k4

Díky za rady. Už se v tom celkem orientuju.

Takže se mi jeví jako přijatelnější řešení koupit čtyři 4x EMP Diseq přepínače s TV výstupem. Poradíte mi nějaký lepší TV rozbočovač, kterým bych dostal signál z TV síta do těch čtyř Diseq?

Délka kabelu od Diseq bude v nejdelším případě 25m. Měl bych proto pořídit nějaké lepší quad LMB?
A bude signál dostatečný, pokud bych to chtěl celé dát na jednu multifocus parabolu?

S velkou pravděpodobností budou koncová zařízení Dreamboxy.

nomatch

Jakekoliv preruseni koaxialu je naopak vzdy zadouci:),totiz pokud se pouziji profi F konektory a jejich montaz:).To bylo trosku odlehcene,jedine,kde je potrebi pomalu posunovat je snad dlouhy kabel k motoru.
Zaver profesionalne provedene konektory a spojky (napr. CABELCON) na dany kabel a v normalnim poctu (rekneme do 2-3 spoju na trase),nemohou v zadnem pripade zhorsit SAT signal tak,aby to pri beznem prijmu melo jakykoliv dopad.Jine to muze byt pri prenosu dat na spodnim pasmu 5-65 MHz,ale to je jina problematika.

hdpe
Registrace: 11/2007

S tim sloučením signálu z toho síta bych počkal, nepřed bych to odzkoušel pro sichr na jedný větvi, jestli mi proleze, co potřebuju. Pamatuj, že tam budeš mít dvojnásobnej útlum /In a OUT/. Záleží co od toho očekáváš, jaká je parabola, některý transpondery jsou slabší a HD je taky choulostivější. Potom by bylo třeba DVB-T vést separatně.
Samozřejmě že existují profi řešení. To je ale jiná parketa. Věnuj taky pozornost konektorům.

I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší

Morous

O satelitní signál se neboj,parabolu minimálně E85-ku(pokud máš pevný stožár a dost financí můžeš zkusit i T90).Pokud na TV-signál neuspěješ s obyčejným rozbovačem je potřeba kontaktovat nějakého televizáka,aby změřil TV signál a potom navrhl případné zesílení či montáž jiné TV antény........bez měřáku trošku alchymie.. R^

Kamil_k4

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra