![]() |
|
Nahrávání jednoho a sledování druhého, pomoc.Zdravím.V satelitech se vůbec nevyznám, tudiíž bych potřeboval poradit. Chtěl bych pořídit HDTV satelitní komplet, který by umožňoval jeden program nahrávat a druhý (z jiného transpondéru) sledovat (ev. nahrávat). Původně kvůli ceně jsem přemýšlel o dvou jednotunerových příjimačích. Jenže jsem zjistil, že by to nebylo praktické. Proto přemýšlím o receiveru Mascom MC5301CR. Nahrávky bych chtěl dále zpracovávat v PC, tenhle receiver má přenos nahrávek přes USB, ale nevím jak je to dál složité, někde jsem četl že nelze upravovat HD nahrávky, někde psali, že to jde, tak nevím. Pak jsem četl, že je problém s kódováním Irdeto, že se to musí do cca 26 hodin dékodovat, to je pro mě docela problém. Proto bych asi volil dékodovací modul Cryptoworks a kartu Skylink ICE. Tady eventuelní návrh kompletu: Receiver: Mascom MC5301CR Karkta Skylink ICE Parabola 80 Fe Emme Esse AL - šedá Inverto monoblok twin HD Koaxiální kabel ještě přesně nevím, ale všichni pějí chválu na Belden H125 CU PE, ten je ale docela drahý (25Kč/m). Chci vás poprosit o vaše zkušenosti, rady a nápady jak to dát dohromady. Děkuji za každou reakci :) |
madmancz
Registrace: 8/2011 Příspěvků: 38 |
Stránka: [ 1 ] 2 3 4 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 77 | |
![]() |
|
RE: Nahrávání jednoho a sledování druhého, pom...Kedze chces nahravky spracovavat v PC, tak si dobre zisti, ci napriklad nahravka nie je ulozena na HDD zakodovana a ci nahodou nejde prehrat len v danom pristroji. Samozrejme su na trhu aj 2tunery, ktore nahravaju odkodovane, to sa ale Skylinku nepaci. Takze medzi certifikovanymi taky 2tuner nenajdes. Ak je nahravka viazana na tuner a este aj na dekodovanie z karty, je pri relativne castej obmene klucov v kodovani Irdeto mozne, ze uz po par dnoch si nahravku nerehras ani v tuneri, v ktorom si ju nahral ... Niektore tunery maju moznost dat dekodovat nahravku pocas noci, cize si ju tuner prehra pomocou karty a zaren ju odkodovanu uklada. Podla mna zbytocne komplikovane.A nezabudni na 1 vec, zatial myslim nie je k dispozici CI modul Irdeto, ktory dokaze resp podporuje dekodovanie 2 programov. Ja sa spolieham na 2 tuner, ktory zatial nepotrebuje modul, karta je v internej sachte a je ovladana pomocnym pridavnym obsluznym softverom a zvlada dekodovanie 3 programov subezne, 2 programy z roznych TP nahravas a 3. pozeras, ale uz len z niektoreho z tych 2 TP |
losparabo
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 1 382 |
![]() |
|
RE: Nahrávání jednoho a sledování druhého, pom...tak parabola je celkem jedno jaká to je, stačí nějaká 80, LNB je taky celkem fuk jaký to je, hlavní aby bylo monoblok 4°. HD na něm rozhodně psaný bejt nemusí, to je jenom prodejní oblbovák, kabel taky nemusí bejt ten nejdražší, pokud ho nemáš v plánu tahat nějakejch 100m. :)))Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý
|
eemil
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 273 |
![]() |
|
RE: Nahrávání jednoho a sledování druhého, pom...Losparabo:U toho Mascomu právě píšou, že stačí jedna karta. Z toho vycházím :) Dále jsem v návodu zjistil, že umožňuje nahrávat nahrávky dékodovaně, ev. nahrávky dékodovat ve stand-by režimu, nebo dekódovat během přehrávání. A do počítače jdou přehrát jen nékodované nahrávky, tvrdí návod. Ale osobní zkušenosti nemám bohužel žádné :( Ale vycházím jen z návodu :-) Eemil: Já jsem slyšel od člověka co montuje satelity, že v žádném případě Portugalskou nebo Polskou výrobu, že nejlepší zkušenosti co se týče ohniska paraboly má s Italskýma :) LNB někde doporučovali ten Inverto, já si myslel že to HD bude marketingovej trik :D ale ono levnější se prakticky nedělá (tohle je asi za 550 ) Kabel teda stačí nějakej levnější? Ideálně asi 6,8 mm průměr z celomědi (ne levnější nahrážky z hliníku potaženého mědí) co ? |
madmancz
![]() |
|
RE: Nahrávání jednoho a sledování druhého, pom...Ještě jedna informace, kabel budu tahat tak 2*10 metrů. A ještě řeším jestli radši vrtat díru do zdi, nebo jestli zainvestovat do okenních průchodek (nějaký plochý koax pro přivření) ale díra to asi jistí :) |
madmancz
![]() |
|
RE: Nahrávání jednoho a sledování druhého, pom...vyprdni se na mascom, a podivej se na hdbox, napr 9105 stoji neco vic nez 3 litry u umi toho asi 100 x vice nez ten tvuj vyvoleny. a vse co chces umi take, najdi si recenzi zde na parabole,. kabel na 10m je uplne jedno jaky, staci ti nejaky obycejny RG6, stejne tak lnb a to ostatni, ono se to mezi sebou moc nelisi. |
rj45
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 1 419 |
![]() |
|
rj45Staci jen ho za par let bude muset vymenit, protoze se se venku rozpadne. Tak proc nedat hned kloudnej je to na 20ti metrech rozdil 300-, Kc. Nejak tyhle uspory nechapu. |
Jira
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 505 |
![]() |
|
RE: Nahrávání jednoho a sledování druhého, pom...rj45: Aha, o hdboxu jsem neslyšel zhola nic :)Mno zkusím o něm pohledat víc informací. Zatím jsem koukal na ten 9105 a ten nemá twin tuner, tudíž nesplňuje můj požadavek na nezávislé nahrávání. A když je Linuxový to znamená že se dá nějak upravovat software (firmware) příjimače, doinstalovat podpory pro nějaké typy souborů atd? Já s tím nemám vůbec zkušenosti, proto se ptám takhle natvrdle :) Jira: V tomhle právě tápu :) Jako jestli dát za kabel 250 nebo 500 to už v celkové ceně asi nehraje moc roli... :) |
madmancz
![]() |
|
RE: Nahrávání jednoho a sledování druhého, pom...Co říkáte na HD-BOX FS-9200 PVR ? :) |
madmancz
![]() |
|
RE: Nahrávání jednoho a sledování druhého, pom...Můžeš zkusit třeba tento...osobně mám:http://shop.olmi.cz/zbozi/1846-vu-duo-pvrnebo:http://shop.olmi.cz/zbozi/2160-xtrend-et9000 Jsou to linux přijímače na Enigmě2,dá se samozřejmě upravovovat k obrazu svému a podpora vynikající dle použitého image. VU+ Solo2, VU+ Duo2,
|
petr47
Registrace: 12/2005 Příspěvků: 483 |
![]() |
|
RE: Nahrávání jednoho a sledování druhého, pom...pak samozřejmě přijímače dreambox,zde se ale platí více...VU+ Solo2, VU+ Duo2,
|
petr47
![]() |
|
RE: Nahrávání jednoho a sledování druhého, pom...Ty nevypadají špatně, v obchodě ve kterém hledám další komponenty mají Vu+ DUO PVR za 8390. To už není tak velký rozdíl. A ty teda umí nahrávat lépe než třeba Mascom,Topfield atd? Jestli mohu poprosit, shrnuli byste mi výhody linuxových receiverů versur normálních :) Předpokládám že nahravájí ve formátu ts? :) |
madmancz
![]() |
|
RE: Nahrávání jednoho a sledování druhého, pom...Ano formát .ts S nahráváním není nejmenší problém,na linux přijímačích jedu už spoustu let,tak vím o čem píši.Výhoda těchto receiverů je v maximální upravitelnosti...skiny,pluginy...připojení na domácí sít přes LAN,stahování pluginů přes net...je toho spousta.VU+ Solo2, VU+ Duo2,
|
petr47
![]() |
|
RE: Nahrávání jednoho a sledování druhého, pom...Něco si o tom nastuduj třeba na http://www.cssf.cz/Je to v podstatě stejné jako na přístroje Dreambox,který je na tomto foru hodně řešen VU+ Solo2, VU+ Duo2,
|
petr47
![]() |
|
RE: Nahrávání jednoho a sledování druhého, pom...Sakra, tak teď jste mě zvyklali :) Dobře asi se vykašlu na Mascom, a půjdu do toho Vu+ DUO PVR k tomu ext disk na esatu a budu spokojen :) Tak ještě jednou děkuji za rady a informace a doufám že rozšířím řady štastných uživatelů satelitu :) Přece jenom kabelovka od upc za 280 měsíčně v analogu (asi 8 programů) není optimum pro novou Full HD televizi ani kvalitou ani cenou. Jen poslední dotaz ten Vu+ DUO PVR máš u dékodovací modul, nebo se musí dokoupit? :) |
madmancz
![]() |
|
RE: Nahrávání jednoho a sledování druhého, pom...oprava: *má už dékodovací modul.... |
madmancz
![]() |
|
RE: Nahrávání jednoho a sledování druhého, pom...Má 2 UNI čtečky a 2 šachty na moduly.Zatím bohužel bude nutnost použít ten modul,jsou v UNI čtečkách problémy s novými typy karet,ale myslím,že to není nic co se brzy nevyřeší... :8)VU+ Solo2, VU+ Duo2,
|
petr47
![]() |
|
RE: Nahrávání jednoho a sledování druhého, pom...Dobře, a modul byste doporučil Cryptoworks nebo Irdeto? Případně jakou kartu? :) |
madmancz
![]() |
|
RE: Nahrávání jednoho a sledování druhého, pom...Hm...s moduly poradí snad někdo jiný,já mám ještě "staré" karty které mi jedou ve čtečkách,modul nyní žádný nemám.Musí to být modul,kde nové karty jdou a ty by měl dodavatel karet(Skylink či CSLink) mít někde uvedeny.Nebo prodejce sat.techniky uvedeny u jednotlivých modulů.VU+ Solo2, VU+ Duo2,
|
petr47
![]() |
|
RE: Nahrávání jednoho a sledování druhého, pom...Ale protože přechází na Irdeto,tak předpokládám že modul Irdeto,ale jak jsem psal výše,měla by být funkčnost karet v tomto modulu uvedena...VU+ Solo2, VU+ Duo2,
|
petr47
![]() |
|
RE: Nahrávání jednoho a sledování druhého, pom...Právě že ty nové jsou Irdeto, a prý u toho je problém s kódováním, což u Cryptoworksu nebylo. Jde mi jen o to moci si nahrát pořad z tv a v klidu si ho pustit :) |
madmancz
![]() |
|
RE: Nahrávání jednoho a sledování druhého, pom...Modul by toto měl řešit...snad mě doplní někdo jinýVU+ Solo2, VU+ Duo2,
|
petr47
![]() |
|
RE: Nahrávání jednoho a sledování druhého, pom...Mno ale každopádně už mám vybraný receiver, parabolu, kabel, konzoli, lnb, takže už mám všechno. Pro jistotu si asi nechám satelit namontovat firmou, přeci jenom to bude jistější, přece jen s tím nemám žádné zkušenosti . Tak ještě jednou děkuji za rady a pomc :) |
madmancz
![]() |
|
RE: Nahrávání jednoho a sledování druhého, pom...Není zač a taky pokud to neznáš tak doporučuji na montáž firmu...pokud bude problém tak mě tu najdi,ulož si můj nick a pořešili by jsme VU+ po Skype :8)VU+ Solo2, VU+ Duo2,
|
petr47
![]() |
|
RE: Nahrávání jednoho a sledování druhého, pom...no při použití CA modulu to ztrácí u linuxu výhody a většinou to neumí dekódovat více programů. Takže pokud linux stroj jako je VU+, nebo třeba clarke-tech ET9000, tak hlavně nekupovat kartu irdeto, ale ICE, která momentálně jede v oscamu bez problémů!!! Já osobně vlastním ten clarke-tech. :lookaround:Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý
|
eemil
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 273 |
![]() |
|
RE: Nahrávání jednoho a sledování druhého, pom...Dobře takže sehnat kartu Ice a nemusí tam být přídavný modul :) Já nevím jestli ten Vu+ nebo něco jiného, ale Vu+ se mi líbí asi nejvíc. A pokud by nemusel být dékodovací modul tak pohoda :) |
madmancz
Stránka: [ 1 ] 2 3 4 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 77 | |
![]() |
|
![]() |