Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Nahrávání jednoho a sledování druhého, pomoc.

Zdravím.
V satelitech se vůbec nevyznám, tudiíž bych potřeboval poradit. Chtěl bych pořídit HDTV satelitní komplet, který by umožňoval jeden program nahrávat a druhý (z jiného transpondéru) sledovat (ev. nahrávat). Původně kvůli ceně jsem přemýšlel o dvou jednotunerových příjimačích. Jenže jsem zjistil, že by to nebylo praktické. Proto přemýšlím o receiveru Mascom MC5301CR. Nahrávky bych chtěl dále zpracovávat v PC, tenhle receiver má přenos nahrávek přes USB, ale nevím jak je to dál složité, někde jsem četl že nelze upravovat HD nahrávky, někde psali, že to jde, tak nevím. Pak jsem četl, že je problém s kódováním Irdeto, že se to musí do cca 26 hodin dékodovat, to je pro mě docela problém. Proto bych asi volil dékodovací modul Cryptoworks a kartu Skylink ICE.
Tady eventuelní návrh kompletu:
Receiver: Mascom MC5301CR
Karkta Skylink ICE
Parabola 80 Fe Emme Esse AL - šedá
Inverto monoblok twin HD
Koaxiální kabel ještě přesně nevím, ale všichni pějí chválu na Belden H125 CU PE, ten je ale docela drahý (25Kč/m).
Chci vás poprosit o vaše zkušenosti, rady a nápady jak to dát dohromady.
Děkuji za každou reakci :)

madmancz
Registrace: 8/2011
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 77
Odpověď v diskusním vlákně

madmancz

Že jsi sem vůbec chodil a nekoupil sis rovnou ten Mascom a ICE kartu, nahrával bys nezávisle na sledovaném programu a měl možnost dodatečně zakódovanou nahrávku odkódovat, takhle budeš řešit do nekonečna nějaky oscamy, scamy a nakonec skončíš s CI+ Secure silicon modulem v linuxovym přijímači... :)))

dvb.cz
Registrace: 1/2006

RE: Nahrávání jednoho a sledování druhého, pom...

on takovej Clarke-Tech ET-9000 HD, nebo X-Trend ET-9000 HD, kterej je totožný taky není vůbec špatnej :)

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil
Registrace: 12/2006

Podívej se sem a udělej si obrázek http://www.cssf.cz/forumdisplay.php?111-VU

VU+ Solo2, VU+ Duo2,

petr47
Registrace: 12/2005

dvb.cz

Nevím co by měl pořád řešit...tohle udělá jednou a kouká,navíc u linuxu nehrozí,že přijde po roce o podporu jak už to u obyč.satu bývá.Navíc nevím proč by v linux satu měl být problém s modulem,sám jsem dříve na dreamu provozoval Diablo modul nechápu jaké problému řešíte Linux vs modul

VU+ Solo2, VU+ Duo2,

petr47

dvb.cz

"měl možnost dodatečně zakódovanou nahrávku odkódovat"
To je k čemu dobré?Na linuxu nahrávám nezakodovaně...můžeš mi to blíže vysvětlit?

VU+ Solo2, VU+ Duo2,

petr47

petr47

Tazatel měl zájem o jeden HD dvoutuner a ne o dva přijímače co máš ty, nějak nechápu, který z těch přijímačů co máš v doma má 2x DVB-S2 tuner, že o tom tak zasvěceně mluvíš? A co zelená smrt, o té jste taktně pomlčeli :))) Jinak dodatečné odkódování zakódované nahrávky je známá věc např. u Topfieldů a Mascomů...

dvb.cz
Registrace: 1/2006

Sakra lidi , vy mi to vůbec neusnadňujete :D Jaká zelená smrt? Obdoba modré smrti? :)

Tak teď už jsem v háji úplně :D

madmancz

Mám prostě zájem o jeden HDTV receiver s dvěma tunery a co nejlepší možností pro nahrávání :)

madmancz

HDBOX 9200 alebo 9300
linux
2 tunery
nema problem s ICE ani TRDETO
nahrava odkodovane
ziadna ani ruzova smrt

a este jedna vyhoda:
FUNGUJE

losparabo
Registrace: 2/2007

Tak jsem porovnával ceny a ten HDBOX 9300 s 500GB diskem vyjde o něco přívětivěji co se týče ceny, oproti tomu Vu+. Ale už fakt nevím, co jsem koukal na recenze tak chválí obě značky. Uááááááááá , já už se z toho asi zblázním :D

madmancz

jo hochu robit rozhodnutia o vlastnych peniazoch je narocne, zvykaj si
:-)

PS: pozri si vybrane tunery na youtube, ako sa ovladaju, ako vyzera menu, ako sa instaluju pluginy - urobi si obrazok z videorecenzii

losparabo

dvb.cz

Já mu snad nabízel 2 přijímače?Dal jsem odkaz na dva a oba-pro blbé jsou HDTV se 2 TUNERY!Zasvěceně o tom mluvím,teda píšu,že o tom fakt na rozdíl od Tebe něco vím...Jestli ty máš problém se zelenou smrtí tak sem nepiš.Ano pokud si do receiveru narveš kdejakou (nevhodné slovo)itu,tak se zelená obrazovka může konat...ale tohle opravdu není problém většiny uživatelů...Laskavě si ještě jednou přečti co jsem psal

VU+ Solo2, VU+ Duo2,

petr47

dvb.cz

"Jinak dodatečné odkódování zakódované nahrávky je známá věc např. u Topfieldů a Mascomů..."
Máš evidentně problém s chápáním psaného textu...já se neptal,které přístroje to mají,ALE K ČEMU TO JE DOBRÉ!Už mi rozumíš???

VU+ Solo2, VU+ Duo2,

petr47

A vůbec kupte si kdo co chcete.Já mám své a jsem za to rád.Jsou to Vaše prachy :8)

VU+ Solo2, VU+ Duo2,

petr47

madmancz

No nevím, pán očividně není sateliťák a když čtu co mu radíte, tak bych mu doporučil dvoutunerový nelinuxový Edision Argus VIP2.
Do přijímače vloží jakékoliv naše 2 karty (žádný modul-dvě funkční UNI čtečky na všechny naše i evropské karty), připojí z twin LNB (dovede k satelitu dva koaxy) koaxy (v Tvém případě neřeš žádny belden, pokud máš délku do 20m).
K přijímači připojí externí, rychlý, malý 2,5 disk s napájením rovnou z USB.
A dívá se na co chce a současně nahrává co chce, žádné skryté kódování. Jednoduché časování na 8 programů, receiver se sám probudí ze standby-nahraje-a pak se vypne.
Když si disk odpojí a přepojí k PC, rovnou kdekoliv přehraje filmy v několika přehravačích bez jakékoliv konverze.

Edision Optimuss OS2plus, OpenATV 4.2, připojen na síťový disk, 1.tuner motor 30W-75E v kombinaci s diseqc 10/1 napevno 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 9e - 10e - 4,8e - 1w - 5W, 2.tuner diseqc 10/1 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 10e - 4,8e - 1w

ojoj1
Registrace: 10/2008

tak, tak, možností je dost a pokud není uživatel úplně tupej a má trochu času a chutě se tím zabývat, tak se dá naučit používat i linuxovou mašinku. Navíc se tím na různých fórech zabývá docela dost uživatelů, takže se dají stáhnout i hotové zálohy, kde je vše potřebné nastaveno a stačí pouze zálohu nainstalovat a dívat se. :lookaround:

eemil

jo argusům se mám v plánu taky někdy mrknout na zoubek, ale zatím jsem se k tomu nedostal, takže nemůžu posoudit jestli je opravdu tak dobrej :)))

eemil

ojoj1+eemil

Souhlas s oběma R^ A myslím že uvedený přijímač by mohl vyhovovat Edision Argus VIP2.Už jen kvůli jednomu tady co na linuxu vidí jen zelenou smrt :)))

VU+ Solo2, VU+ Duo2,

petr47

chlapci nezabudnite ale napisat, ze jeden z vas je predajca, mozno dovozca posledne zmienovanej znacky a ze dany model nema nic navyse oproti skor zmienovanym linuxom (skor naopak)

nestraste linuxom, ved to bezny uzivatel zvacsa ani nevie, ze ma linuxovy stroj, nema to vplyv ani na ovladanie, ani na istalovanie (vlozit usb kluc a citat pokyny na obrazovke snad dokaze aj cviceny o(nevhodné slovo)ak)

losparabo

nevhodne slovo bolo o p i c i a k alebo moze byt nahradene dalsim nevhodnym slovom o p i c a

losparabo

Pokud budes mit nekoho,kdo Ti s LINUXEM poradi a ma zkusenosti (a to Ti nabizi petr47),pak do toho dvoutuneru, vubec bych nemel strach z VU+DUO.Kdyz se s tim trosku zzijes,bude to OK.Ano,kdyz obcas nekdy neco rychle pomackas,muze nastat zelena smrt (mel jsem podobny CLARKE TECH a velice minimalne).Vyhoda techto stroju je ta,ze jsou otevrene,nemusis tam cpat HDD (nebude se zahrivat),muzes pouzit externi,nebo trebas sitovy NAS (jako centralni uloziste vsech dat doma a zalohy),a mas nahravky ihned pristupne odkudkoliv v siti.Samozrejme NAS pozere neco energie,ve standby i 15W ,zalezi na osazeni/poctu HDD,v akci trebas okolo 25-30W.
Nevim,jak je to s TIMESHIFTEM do NASU (jestli to u HDcek stiha) proste takovou p*covinu jako TIMESHIFT nepouzivam.
Ale nikde to nerikejte.Proste se s nekym domluv,prijed se podivat,vyzkouset,jiste se ochotny najde-a pak do toho slapni.

hdpe
Registrace: 11/2007

Mascom je OK, stabilní a funguje...

Určitě bych uživatele nelámal, naproti tomu Linuxové přijímače se často vyznačují docela velikou nestabilitou a nutností stále laborovat s FW... Jeden Mascom mám a vím, že v pohodě lze editovat v PC HD i SD nahrávky (a to i v Irdetu). Používám Videoredo V4 TVSuite. Pro potřebu tazatele je Mascom MC5301CR super přístroj s velkou podporou od výrobce v ČR.

rejča
Registrace: 10/2007

Sakra, to sem netušil že tady vyvolám takovou diskuzi :) Ale vypadá to, že se asi budu klonit spíše k linuxovému receiveru, pokud to bude dostatečně stabilní a nebude tam zelená smrt (a stejně nevím co to krucinál je :D)

Ale fakt nevím jestli ten HDbox nebo Vu+ nebo jestli něco jiného :)
Ale pokud petr47 by s Vu+ pomohl v případě nesnází tak bych šel asi do Vu+. Ještě to pohledám a pokoukám recenze, zatím děkuju :)

madmancz

Nikdo nikoho neláme a na ty báchorky o nestabilitě linuxových přístrojů chodíte kam?Do dreamu a podobného dáte image a jedete i léta.Manželka i děti nahrávají,mažou,přepínají a nečiní jim to jediný problém..
PS:"K té velké podpoře-existuje nelinuxový přijímač s podporou výrobce nebo neoficilní i po více jak 10 letech?U dreamů a pod.ano" :8) Nikomu nic nenutím,at si koupí Mascom,já to myslel dobře-už jsem to psal jednou-Vaše prachy to jsou :-/

VU+ Solo2, VU+ Duo2,

petr47

madmancz

Už jsem psal že ano,pomohu,už jen proto,abych dokázal že ty bludy o linuxových strojích se nezakládají na pravdě.
PS:"Ta zelená smrt je stav kdy přijímač vytuhne,naběhne zelená obrazovka s výpisem chyb a přijímač se restartuje."

VU+ Solo2, VU+ Duo2,

petr47
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 77

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra