Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Něco pro Saxona aj. - DVB-T

Při laborování s příjmem slovenské DVB-T, jsem na malé síto vert. se zesilovačem T434F v anténě, zachytil v Brně - Útěchově signál ORF na 52.k. Při pátrání jsem zjistil, že se jedná asi o vysílač Heuberg z Burgenlandu / 30kW, V polarizace /. Svědčí o tom i přítomnost ORF2 B /Burgenland/ v Muxu. Vzdušná vzdálenost je asi 170km. Jinak zde jede Slovensko k.27,56 a přesto, že anténa je ve vertikále, také ORF na k.31. Samozřejmě i naše k.29,40,59,64. Nejedou ale rakouské k.24,34,21.

radek1
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

Tady se sluší jen připomenout,

že na podobné možnosti příjmu jsem upozorňoval již ve svých článcích z ranných dob DVB-T, kdy jsem tvrdil, že vysílač DVB-T s výkonem 1kW má teoretický dosah přes 1000km. Praxe tedy ukazuje, že DVB-T umí přinejmenším příjemně překvapit svým dosahem i kvalitou.

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

RE: Něco pro Saxona aj. - DVB-T

Tím spíš, když je použita robustní modulace QAM16, nebo dokonce QPSK. To se potom dějí věci... ;)

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Nutno ovšem dodat jistou drobnost, a tou je, že terénní profil směrem na vysílač nesmí stát za guvno...

Diskomfort je nositelem pokroku.

AlesHavel
Registrace: 5/2010

D2:ano,na netu je k tomu určen prg. "geograf.profilace terénu"a stačí zadat dva body a hneeed člověk ví,žeano...
Enik:cooo jeden kW..i na 100W to lze:-)
Saxon: to 100% QAM aneb kvadr.á em ka:-)) ..i zde platí,že v jednoduchosti je "síla" v tomto případě dosah...ono je celkem rozdíl zpracovávat 16 stavů oproti 64řem...ty rakušáky zde beru občas taky(na střeše 16posch.domu) R^

Diablo je stále oukejíček!:-)

cb21
Registrace: 6/2007

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra