Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Toroidal T90 problem

Zdravim všetkych.Dnes som montoval parabolu od wavefrontier t90.Nastavil som hodnoty podla satlex.de.Skončil som ale dosť rychlo.Neskoro som začal tak som chcel aspoň do večera stihnuť astru 23,5,ale signal na showboxe vitamine nešlo dostať ani nad 40% freq.12565 H,freq.12110 H žiadny signal.Parabolu som zložil podla priloženeho navodu,a viac krat som sa kontroloval.Skusil som asi všetko aj skew lnb aj elevaciu.Proste dal som to naj ako to len išlo.Vylučil som aj že parabola nebola buchnuta lebo prišla v krabici vypchanym polistyrenom a nema ani naznak skrivenia.Vedeli by ste poradiť kde môžem robiť chybu?Ten signal nema hodnoty signalu ani t55 :crying:

T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich

THXKO
Registrace: 3/2010
Galerie: THXKO
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 37
Odpověď v diskusním vlákně

lubo540

T90 má rozsah 40°, ale ak predĺžiš "koľajničku" konvertorov (predĺžením,alebo držiakmi z klasických multifokusov), tak sa dostaneš aj na 50°.

GI LX3, Octagon SF8008, T-90

Rasto
Registrace: 4/2003

lubo540

na 26 st E chytám čo sa s 90 cm parabolou dá chytať.Hlavne sa mi jednalo o Dubai sport HD a AL kass HD išli tam a idú zaujímavé športy ako aj futbal.Posledné tri LNB na Východe mám na multifocuse, na 26 E mám LNB z úzkym hrdlom a chytené na mini multifokuse, na konci smer západ mám 5W a 8 W na dalšom multifokuse. Daj mail pošlem ti foto ak nájdem niekde, ale chystám sa už aj sem do galerky niečo pridať, len furt zabúdam. :sly:

3x_Zgemma_H9_TWIN_ SE Megasat_ HD_ 7_ combo

Tami
Registrace: 3/2006

RE: Toroidal T90 problem

Tak panove podarilo sa.Zaťial iba Astra 23,5 tam všetko 100% na vitamine.Dalej som skusil 42E tam mi ide o Idmen,ale tem je na hranici prijmu.A skusil som ešte Badr 26E tam Dubai sport cca 50 % naladilo 180stanic.Otazku mam ešte na Vas,z akou rezervou sa da nastavit na 42E Idman tv.Takto budem vedieť či to je maximum z T90ky alebo ešte pokračovať na zlepšenie.A ešte parabola bola zložena OK,problem bol uplne inde.LNB som pounul cca 3cm a zaroven menil aj skew.Začina ma to baviť ;)

THXKO

Hele, pokud jde o Badr, tak s tim ja bojoval na T90 pekne dlouho. Vsechny ostatni druzice od 39E az do 5W jsou v pohode, ale z Badru se mi nedarilo prakticky nic - obcas za pekneho pocasi par stanic a s mizernou kvalitou. Vystridal jsem asi 4 LNB, az me napadlo vzit INV Black Ultra a najednou 205 stanic. Zvlastnosti ale je, ze LNB nemuze byt v drzaku jako ostatni, ale miri tak nejak vic do vysky, nez vsechny ostatni LNB. Nechapu, jak je to mozny a proc se to deje, ale jinak Badr proste nechytim. Netusite, co mam s antenou spatne, kdyz vsechny ostatni LNB jsou v pohode na kolejnici v drzakach a resim jen posun a skew, zatimco Badr je vychylenej uplne ve vsech osach ?

mufik
Registrace: 7/2010

mufik a THXKO

mufik: daj mail, uvidíš ako to mám ja.
THXKO ja Idman na 42 E nemám, ale niekto radil hýbať s frekvenciou hore dole, potom by vraj signál nabehol, vyskúšaj, uvidíš. ;)

Tami

mufik: vidis a ja na badr pouzivam shitoidni ALPS raketku protoze to tam mezi 23 a 28 daleko lip narvu a diky tomu mam signal nepatrne lepsi nez s IBU, ktery se tam do ty mezery nevejde tak dobre na ten maximalni signal :)))

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

No ja to resil tak, ze jsem vyladil Badr a pak 28 a 23 tak nejak priplesknul vedle, tam je signal dost silnej pro kdejakej kram :)))

mufik

Tami: neprisel jsem na to, jak ten mail dat nejak privatne, tak dam takovej, kde pripadnej spam preziju - (nevhodné slovo)2@sms.cz

mufik

Tami

pošli fotky aj mne dik.thxko@zoznam.sk

THXKO

no super, tak sem nemuzu napsat ani vlastni email :))) tak pred tim zavinacem je z-m-r-d-2 a vyndej z toho pomlcky :-)

mufik

THXKO

Musím Ta upozorniť na západne pozície, tie si prever napríklad. Thora alebo Amos pokial sedí pokladaj to za úspech a ešte detail, lnb skús natacat aj trochu centrálne, nielen skew je pre kvalitu dôležité na obrazkoch je to vidieť- a ešte v drziakoch skúšaj pár centimetrov vpred i vzad.
Hodne zdaru prajem!
:8)

Peep
Registrace: 10/2010

mufik a THXKO

O.k. Poslem vam nieco,len trochu strpenia som do stredy mimo domov takze to nieco poyrva.Nezabudnem.

Tami
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 37

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra