![]() |
|
DX podmínky - FMZrovna poslouchám při práci OE3 na 89,4MHz z Jauerlingu a normálně se mi tlačí na stejné frekvenci nějací Italové. Co neviděl tam skočí i RDSka.Zkuste také scaning západní normy. On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
Za hluboké totalityměl otec na půdě TV anténu na 1.k ORF1. Rozměr si dovedete představit. V letních měsících tam naskakoval Kyjev a nebo RAI. Tenkrát jsem psal do Mladého Světa / byla tam rubrika odpověď na každou otázku /, čí je to monoskop - uprostřed bylo právě to RAI a v rozích písmeno N. Odpověděli mě, že se jedná o neapolský vysílač. Dodnes se divím, že nás nezavřeli :-) |
radek1
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 452 |
![]() |
|
RE: DX podmínky - FMJde o sporadickou vrtsvu Es.Svátek všech dxerů:-)Dnes byla docela silná.Ještě ted mi hrají na FM španělská rádia. |
stapa
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 505 |
![]() |
|
RE: DX podmínky - FMAsi v páté třídě ZŠ jsem si v první lavici prospěvoval znělku Ö3, měl jsem štěstí, že mě slyšel rozumný učitel a jen mě upozornil, abych si toto už ve škole nikdy nezpíval.Tátovi to řekl na rodičovském sdružení taky... :))) On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: DX podmínky - FMTaky se mi něco tlačilo na 99,4 -Bayern 3. |
Promax
Registrace: 12/2005 Příspěvků: 272 |
![]() |
|
@SaxonTo chtělo počkat na školního inspektora a potom spustit. :))) |
Promax
Registrace: 12/2005 Příspěvků: 272 |
![]() |
|
RE: DX podmínky - FMAnalogově zastaralá záležítost - je DIGITÁL, i tak se to dá z 270 km v FM a stereo. |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
@Stapaano,potrvzuji.I já mám tu čest se španělskými rádii... Je to zajímavé . Lokalizace Jižní Morava..._________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 3 961 |
![]() |
|
RE: DX podmínky - FM"Analogově zastaralá záležítost"Co to je zase za termín?? Nosná je přece analogová i v digitální érě. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: DX podmínky - FMVyrůstal jsem v Bratislavě a až ted mi dochází, jaké jsme měli "štěstí". Vždy jsme s klukama rozebírali muziku, co dávali večer na treffpunkt O3. Bylo normální, že lidi vysedávali v autách a poslouchali muziku...Hádejte, proč...Tak jsem trochu zazpomínal, diky saxyDm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 167 |
![]() |
|
tukanJá jsem taky rád, že nyní můžu osobně navštěvovat vysílače, které jsem jako malej smrad doma poslouchal.Včera při návratu z Alp jsem strávil slunné odpoledne na Gaisbergu. V zádech alpští velikáni a směrem do Čech jsem chytal pokusně české DVB-T z Kletě jedna radost. Vedle probíhal celé odpoledne kurz paraglaidistů, nádherný výhled na Salzburg. Příště ho musim dostat na kole ;) On Air!
|
Saxon
![]() |
|
@tukannostalgie :))) Moc lidí poslouchalo rakouskou "trojku",která byla více méně vlastně jedničkou co se poslouchatelnosti týká ale pro mne byla pouze jedna "jednička" a to bylo "madˇarské" rádio hrající pouze sezónně a to pro německé turisty a to je Rádio Danubius! Určitě si to taktéž musel chytat-frekvencí měli minimálně 4.Ale pouze do konce dubna 1990,kdy se Rádio Danubius "odporoučelo" a nechalo si jen nějakou tu vlnu a už pouze pro madˇarské vysílání.Mělo by existovat ještě dodnes,ale už hraje převážně komerční sra*ky,narozdíl od let 80´,kdy hrálo převážně Italo Disco!_________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
![]() |
|
RE: DX podmínky - FMv ty dobe bylo italo disco komercni sra*ka jak vysitaDreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 830 |
![]() |
|
@bublajs:laughing: :laughing: :laughing: :laughing: a nato si přišel kde??!! asi nevíš,která bije chlapče... :sly:_________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
![]() |
|
danubiusjamess96, danubius par rokov dozadu zanikol. Nepredlzili im prenajom frekvencii. v tom case bolo z toho velke halo... :))nic nemam
|
loon
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 786 |
![]() |
|
nostalgieDíky za to téma - zavzpomínal jsem taky. Bydleli jsme tenkrát v Praze, na všech střechách se ježily desetiprvkové YAGI z Chlumce (ty se čtyřmi prvky v reflektoru), na svoji dobu myslím dobré. Šli Rakušáci a Němci, řešili jsme pořád předzesilovače a mikrovolty citlivosti tunerů, které se amatérsky stavěly - myslím že v roce 77 vyšel v AR plán tuneru s mosfety ve vstupní jednotce, tak se vesele stavělo. Nebylo to tenkrát špatný...VU+ UNO!
|
drejdl
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 98 |
![]() |
|
RE: DX podmínky - FMKvuli Italo disco bych asi taky nešílel. ;)Zato včera měla Ö3 v playlistu Whitesnake - HERE I GO AGAIN, dokážete si představit, že by tuto pecku zahrála nějaká česká celoploška? Já ne. :) http://www.youtube.com/watch?v=N_zPzJFonS4 Ještě že tu máme blízko hranice s těmi "kapitalisty". On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: DX podmínky - FMTak to já zase italo disco můžu, ale i jinou skvělou muziku z 80s. Jinak Ö3 dnes už není to co býval v osmdesátých letech. Přestože na severní Moravě nebyl příjem bez pořádné antény nejlepší,v současnosti už jen s úzkými mezifrekvenčními filtry nebo při zlepšených podmínkách. Rád vzpomínám na např.Hitpanoramu nebo nedělní hitparádu s Udo Huberem. |
stapa
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 505 |
![]() |
|
@stapaR^ tak,tak Ö3 se mi asi nejvíce líbily ty znělky,které tam v té době měli :)))@ loon: díky za info! Máš pravdu.Ke konci roku 2009 skončilo.Divil jsem to nemohl na žádné jejich freqenci naladit ... Je to škoda,ikdyž už to nebylo to,co v 80´ letech,ale to už ani nešlo... btw-na Youtube je toho moc z konce tohoto kdysi skvělého rádia... _________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
![]() |
|
Také se hodně poslouchalo z Rakouska na SVAutofahre unterwegs ! Myslím, že podle toho potom vznikla Pozor zákkruta . :))) |
radek1
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 452 |
![]() |
|
re:Jak "poslouchali"?Já Oe3 poslouchám pořád.Nejlepší jsou páteční,sobotní a nedělní večery.I radio Wien nemá chybu.Dobré je i radio LIFE,možnost jeho poslechu jsem získal až vybudováním druhého "lovícího" místa.Než jsem vůbec zavolal makléřovi,tak jsem to tam byl třikrát proměřovat...Jinak Sax-to,že něco leze do Oe3,není vůbec dobrá zpráva :O .Měj se R^Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK
|
lubbik
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 1 807 |
![]() |
|
to Saxon. Jaká to byla znělka na Ö Drei?S tou basskytarou začínající na spodní G?Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 412 |
![]() |
|
RE: DX podmínky - FMjo, byla to ona.8 tonu na elektrickou basu. :)lubik-horsi bude, az se tyto kmitocty naserou nase stanice. Na O3 z Lince se mi mota Cro5 z Bukovky.A to je pres celou republiku... On Air!
|
Saxon
![]() |
|
![]() |