![]() |
|
Plazma vs LED ?Na TV sleduji hlavně sport. Mám HD satelit + HD kanály, takže nakrmit to dokážu.Jaký máte názor na LED televize versus Plazmy? Nebavme se o spotřebě ... Ď. T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin
|
ivo2001
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 6 222 |
Stránka: 1 2 3 [ 4 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 98 | |
![]() |
|
RE: Plazma vs LED ?Fakt je ze ludstvo coraz viac narieka ohladne energii,surovin a vsetkeho co sa pomaly mina ale zato sa vymyslaju chobotiny co len kvoli zabave spotrebuju viac energii.Najnovsie take 3D.Hned treba vyssi vypoctovy vykon tym padom to co vyvojari za posledne roky stiahli spotrebu novymi technologiami na druhej strane ju zvysuju kvoli blbosti.Jadrove elektrarne nechceme,uhlie sa mina a je malo efektivne,plyn ako tak a tie vrtula na poliach a solarka to neutiahnu,hlavne ked polovikcu postavili podvodnici kvoli dotaciam.Takze ked uz vykapeme aspon to bude v 3D....Ja osobne by som mal radsej pekny les a cisty potok......... :fuming:Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
tulenJasně, máš pravdu, Lcd za 2800 eur je koukatelná a srovnatelná s plazmou za desítku, to ano. Ale to mnoho chytráků nechápe. For je ale v tom, že 99.9 procent domácností má LCD do dvaceti tisíc a doma čumí na v.y.b.litinuV této cenové relaci je prostě plazma jednička a nic s tím nenadělá ani vztek těch, co si takovej LCD šrot koupili a pak ho tady obhajují. Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 4 247 |
![]() |
|
kubaTo si naozaj ziadne blikane PDP este nevidel? Toto bol jediny a zasadny dovod preco som do PDP nesiel. Uz som cital, zeby to malo byt teraz lepsie, ale v case ked som ja vyberal, to bolo ako pisem. |
ivovi
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 158 |
![]() |
|
RE: Plazma vs LED ?Neviděl, jen jsem o něm četl tady. Stejně tu probíhaly plky o rušení plazmou a odkazy na pochybná videa. Mám těsně pod televizí tuner a po přepnutí na sw lw i kw žádné rušení neslyším. Tak nevím, asi tyto kydy patří k folkloru těch co neví, neumí a nechtějí....!Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
![]() |
|
RE: Plazma vs LED ?To blikání se dá objektivně změřit. Stačí k tomu fotobuňka a osciloskop. Až bude čas, tak sem hodím pár obrázků. Určitě budu obviněn z fotomontáže. ;)Možná to blikání opravdu někteří nevidí, ale asi jim to ovlivńuje podvědomí. Asi proto LCDisté argumentují klidně a plazmáci jsou nějak nervózní. Rušení se dá taky objektivně změřit. |
visper
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 2 038 |
![]() |
|
RE: Plazma vs LED ?Hlavně nezapomeň ona nesmyslná měření provést také na podobné LCD . A hlavně abys věděl také co měříš!Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
![]() |
|
gogo1Ja tu nevykrikujem, ale ani tvoje argumenty ma vôbec nepresvedčili.... |
Milan C
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 4 603 |
![]() |
|
RE: Plazma vs LED ?Plky, pochybná videa, nesmyslné měření. To je až neuvěřitelné jak se bojíš pravdy. Někteří z vás si tu televizi povýšili na nějakou domácí bohyni nebo co. Vždyť je to jenom věc. Já se omlouvám pokud urážím vaše hluboké city, ale já na to hledím očima servisáka, podobně jako zedník na cihlu nebo gynekolog na (nevhodné slovo) ;) |
visper
![]() |
|
plazma a laska zvitezital nad lzi a nenavistilcd ma nekolik nedostatku . nekdo to nevidi, nekdo to videt nechce. namatkou: pokud ma lcd zobrazit takovej gamut jako plazma tak to musi delat hrozne pomalu, protoze principielne neumi preklapet barvy s takovou presnosti ve velky rychlosti. proto maj DTP LCD tak mizernou odezvu a sou tak drahy. z toho duvodu maj lcd na hry mizerny barvy a technologie supercolor a podobny, protoze neumej v ty rychlosti preklapet barvy presne a musej to resit nejakou berlickou v podobe vykraslovani a saturace.Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 830 |
![]() |
|
bublajsTak toto beru. Technická pravda bez emocí. |
visper
![]() |
|
RE: Plazma vs LED ?Snad jen dodám že na hry je to jasný, ale může to někdo poznat na TV obraze komprimovaném v MPEGu? Mně vždy fascinují sportovci jak sledují fotbal s nosem nalepeným na obrazovce aby jim nic neuteklo. A vůbec netuší, že jen každý 12-tý snímek je pravda (i-frame) a těch 11 je vymyšlených (b-frame a p-frame). |
visper
![]() |
|
RE: Plazma vs LED ?Podla mna je zaklad aby sa ludia naucili obsluhovat vlastnu tv.Je zbytocne sa hadat o parametroch ktore sice nameras ale ludske oko to nedokaze vnimat.Presnejsie povedane oci vacsiny ludi.Ta mensina potom nieco vnima na obraze ako rusive,ale im nikto neveri lebo vacsina to nevidi.Cize podla mna kazdy technologicky nedostatok je zaujimavy od toho bodu ked ho niekto vidi ak nie je nepodstatny,lebo ani jeden kupujuci sa v obchode nepyta na nic o com sa tu natahujeme.aj tak 75% ludi telku nesteluje max. hlas a jas a trufam si povedat ze velka skupina ludi si ani nevie zoradit kanaly podla seba ale ako ich najde telka tach ich pouziva. :)Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: Plazma vs LED ?Přesně jak píše liquere. Celý MPEG je založen na oblbování oka. Komprese bodů, komprese pohybu. Dnes se běžně používá šizení 200krát. Má potom vůbec význam se dohadovat o přednostech displejů v rychlosti pohybu? |
visper
![]() |
|
visperJá se nebojím pravdy, já vím,umím a měřím. Ze mně nemusíš dělat amtéra který neví, je to můj obor. Já se jen bavím.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
![]() |
|
RE: Plazma vs LED ?jo kuba, to bude odborník....., to se hned pozná :)))Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý
|
eemil
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 273 |
![]() |
|
Že vás tofurt baví,ať každý čumí na co chce !PLAZMÁÁÁÁ :laughing:Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!
|
spyko
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 3 916 |
![]() |
|
RE: Plazma vs LED ?Taký odborník, ako eemil...len škoda že sa nevolá Držkatý... :laughing: Plazma je na pozeranie TV, velmi stručne povedané, a LCD na to ostatné...a tu sa bavíme na Parabole o satTV vysielaní a tým som povedal všetko R^ |
Milan C
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 4 603 |
![]() |
|
MilanCA prosím tě, co myslíš tím že LCD je na to ostatné ????Netvrdím, že plazmy jsou špatné, to by si je lidé nekupovali. Ale vystavit vedle sebe 40 různých velkých TV, zakrýt jim rámy a emblémem, a nechat nás projít 2 m od nich, s povinností rozpoznat plazmy od LCD, nevím, nevím, jak by výsledek dopadl. Asi by spadl mnohým hřebínek :))) Jinak, pohybuji se v oblasti kalibrovaných monitorů, čili asi mám trochu cvičené oko na zobrazovanou barevnost, u mne by zvítězily rozhodně LCD. Dobré LCD, ne slupka, která se válí tři roky na prodejně. Ale připouštím, že to dobré LCD bude dražší než stejně velká plazma. |
Nervoš
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 362 |
![]() |
|
eemilkuKdyby hlpupost nadnasela.........Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
![]() |
|
kubatak, tak, kdyby hloupost nadnášela, tak k létání nepotřebuješ ani red bull :)))Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý
|
eemil
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 273 |
![]() |
|
eemilku,klidně ze s sebe dál dělej šaška. :8)Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
![]() |
|
RE: Plazma vs LED ?Čítam tu len obhajovanie toho, čo má kto doma. Ale možno ten najhodnotnejší komentár zostal bez povšimnutia. Je od nickname "kocur", ktorý tu vložil tento odkaz:http://www.flatpanelshd.com/focus.php?subaction=showfull&id=1229341472 Dopíšte si tam ešte ceny vo svojej uhlopriečke a pomer cena/výkon už si vie snáď vypočítať každý sám. |
name
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 113 |
![]() |
|
ChalupaKeď to tu čítam napadá ma otázka.Na chalupe mám TV prijímače,donedávna to boli CRT,teraz je tam i jeden malý LCD.Vedel by mi niekto poradiť aký TV by bol najmenej citlivý na rýchle ymenz teploty?Keď prídem v zime na chalupu je tam aj -5 stupňov, stará Orava 445 nemá žiaden problém,nové technológie/LCD,plazma,LED/ sú vraj omnoho citlivejšie na orosenie a pod.Ktosi mi hovoril že vraj LED je citlivý najmenej.Čo poviete?Satelitné príjimače zatiaľ slúžia v pohode,zima nezima.... |
seul
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 17 |
Stránka: 1 2 3 [ 4 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 98 | |
![]() |
|
![]() |