Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Atos a nelegární SW ve Fergusonu.

V Atosu po mně chtějí 500 Kč při reklamaci za to, že prý v něm nemám originální sw. Přitom jsem to tak koupil. Co s něma mám dělat?? :lookaround: :bomb: :crying:

kabu
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Atos a nelegární SW ve Fergusonu.

Pokud vím, tak Atos rozesílal mail, kde upozorňoval na to, že toto "opatření" ze strany výrobce vstoupí v platnost až od 01. 09. 2011. Asi mají na servise jiný kalendář! Nebo, že by bylo už po prvním září??

cha-cha
Registrace: 5/2007

@kabu

Tak si to kupil v predajni? stym SW ??? ak ano tak sa stažuj...a ak nie maš smolu...

Dreambox DM 800 HD se...

TELEFONIST
Registrace: 5/2006

To je problém tam nahrát originál soft...

Fanyn
Registrace: 11/2007

To je problém tam nahrát originál soft...

Fanyn
Registrace: 11/2007

pripravuji to pry i dalsi prodejci s dalsimi znackami, a vubec se jim nedivim, kdyz to clovek cte co s tim lidi delaji

rj45
Registrace: 6/2007

Trochu problém ale je, že sami prodejci tam často dávali třeba 1.07B1p, takže pokud tomu zákazník nerozumí a před reklamací tam nenahraje oficiální firmware, tak má pak smůlu (a sám to nezavinil).

ZdenekMi
Registrace: 1/2011

RE : Ferguson + neofic soft = 500 Kč

Ferguson zřejmě spustil po vadných tunerech řady Ariva 100/200 další promo akci :-)

djpablocz
Registrace: 8/2007

Hmm no jako for to neni spatny, ale samotny Atos to dodava s pajcovanym FW dalsim VO zakaznikum! A strasne by mne zajimalo, jak do toho mam nalit origo soft, kdyz to zakaznik donese na reklamaci a prijimac bude nefunkcni.

Pokud tak Ferguson prska no tak at zastavi vyrobu a jdou delat neco jinyho, oni dobre vedi ze se to prodava diky tomu pajcovanymu FW.

Dalsi zajimavy pohled je jak je to ze zakona, mohou uctovat nejaky poplatek pokud je to zarucni reklamace a SW nic nezavinil a je problem ciste v HW casti? Dle vyjadreni COI nemohou.

koudelka
Registrace: 4/2009

@kabu

Zkusil bych se ohánět občanským zákoníkem, vyhrožoval nahlášením na ČOI apod. Pokud nemají výslovně v dokumentaci napsáno, že se to nesmí, tak podle mě nemají šanci. Museli by prokázat, že tím nahráním jsi způsobil reklamovanou závadu.
Jak to zdůvodňují? Napadá mě pouze to, že by se mohli vymlouvat, že s tím mají víc práce, protože diagnostiku apod. mají na originál soft.

KamilZ
Registrace: 11/2010

RE : ferguson

Uživatel "koudelka" to přesně trefil na hlavičku - tyhle stroje se prodávají z 90 % díky neofiko softu a v druhé části - jak nahrát do nefunkčního přijímače ofic soft to trefil úplně přesně , pro mě osobně tahle značka už skončila - po supervadných ariva 100/200 následovala řada 120/220 s mizernými tunery DVB-T . Přitom série FK 6900/7900 byla celkem na solidní úrovni R^

djpablocz
Registrace: 8/2007

už len čakám, že tu prikluše miestny predajca kubko a napíše nám, že Ariva sa nekazí a jemu sa nevrátila ani jedna :)))

jarino1978
Registrace: 2/2007

to ze je ariva na dve veci na nic na na h.o.v.n.o vime vsichni, a s coikou a zakoniky bezte k sipku, jakmile do pristroje neco nahrajete je to na vlasni zodpovednost a muzete se jit klouzat. atos neznam, ale urcdite nejsou amateri a zajiste maji vse pravne osetreno.

rj45
Registrace: 6/2007

On na tom, ale netrvá Atos, údajně (ověřoval jsem telefonicky u jiných VO prodejců) je to akce výrobce, čili Fergusonu. Proč se tak děje, je mi záhadou?? Asi jsou "Ferdíci" v p.r.d.e.l.i a potřebují další chechtáky na výrobu!

cha-cha

Pokud je možnost uprage sw ať už přes OTA či jinak přímo v návodu použití, tak se podle mě není o čem bavit. Akorát prodejce využívá toho, kdo se kvůli tomu půjde soudit.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

Ale samozřejmě se bavím o softu výrobce. Že někdo nese na reklamaci stb s "vlastnoručně" nahraným patchem je jeho blbost. Jiná kategorie jsou lidi, co to s ním už koupili, vůbec tomu nerozumí. Tam nevím na kom by byla dokazovací tíha. Ale jak říkám, soudit se kvůli tomu nebudu, proto když něčemu nerozumím, tak nekoupím na "neosobním" internetu, ale jdu za zavedeným odborníkem nejlépe s referencemi od známých do kamenné prodejny, u kterého mám menší šanci, že mi doporučí třeba prašivou arivu s patchem s kubovou (rozuměj nulovou) poruchovostí a že mě v případě nějakého problému odbude suchým mailem se 17ti paragrafy a přáním hezkého dne, ale ochotně mi problém vyřeší.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535

re:

Ta informace je od Fergusonu a dostali ji všichni VO distributoři, kteří berou napřímo z Polska. Atos byl první, který s tím přišel na světlo a obeznámil férově s tímto své velkoobchodní zákazníky a také jim zaslal do mailu přepis mailu z Polska. Dnes totéž např. udělalo Sapro z Třince ve svém newsletteru. Je to tak správně, měli by to udělat všichni. Nevidím v tom problém.
Jinak Atos ani Sapro nikdy nedodávalo Fergusony s EMU, není důvod, jelikož karty tam chodí bez problémů s oficiálním softwarem. Jinak tuto problematiku(uni čtečky, atd.) dosti nastínil JUDr. Jiří Kozák na konkurenčním webu. Stačí jen číst.

Je logické, že distributoři nebudou platit 20 euro za něco, co nezpůsobili. Že je politika Fergusonu třeba špatná, to je jiná věc, ale tak to rozhodl nový šéf servisu v Polsku. Poláci jsou zavaleni servisy a toto je podle mého jedna z možností jak trošku ty reklamace eliminovat, ale je to špatná cesta, jelikož tyto přijímače se prodávají hlavně díky EMU softwarům, které pro ně jsou, o tom nemá smysl polemizovat.
Poruchovost těchto přijímačů už dávno není tak vysoká, jak bývala kdysi u 100 a 200. Ale pořád je nadstandartní oproti jiným značkam.
Zase co by člověk chtěl, de facto po nejlevnějším HD přijímači, případně combu, s velmi slušnou softwarovou podporou(ta také není zadarmo jak si někdo myslí), které je na trhu, že?

Že jsou lidi, kteří o tom neví, co tam mají nahráno, tak k tomu můžu pouze konstatovat, že je to jen problém mezi nima a prodejcem.

Netflix, Max, Oneplay, Apple TV, Lepší.Tv, AntikTV, Skylink Live TV, Sweet.TV, TiViMate, KODI, Homatics Box 4R K PLUS, ... Na něco koukám, s něčím si hraji, testuji a zkouším nové věci.

BBS
Registrace: 1/2006

Pokud by Ferguson vyráběl kvalitně, nebyl by nikdy "zavalen" servisem! Dá se namítnout, že je to svým způsobem přijímač s vyníkajícím poměrem výkon/cena, ale pak by na to jaksi měl výrobce upozornit ve smyslu, "kupujete si náš levný" STB a proto musíte počítat s jistými omezeními v servise. Dnes jsem telefonicky hovořil s ČOI Ostrava a jsou takovýmto postupem "zaskočeni" a budou činit (dle jejich) vyjádření adekvátní kroky! Tak uvidíme, jak vše nakonec dopadne.

cha-cha

No jeste se uvidi, Atos jeste bude mit jednani s Fergusonem. Nicmeme ja mam pisemne stanovisko COI, jak probiha zarucni reklamace, ze na to nekdo kasle je jiste chvalihodne, ale pokud na obchodnika nekdo tu COI posle je to docela neprijemne a nasr*ty duchodce to udela, minimalni pokuta je 5000,- a to je kdyz se temer nic nenajde. 20 eur je navic prehnana castka vuci cenne pristroje.

Bohuzel diky teto nesmyslne politice jednoho pana z Fergusonu na to doplati nejen dovozce (Atos) ale i ostatni dealeri. Pevne verim, ze ale ve Fergusonu maji rozhodujici slovo obchodaci nikoliv servisak, ale to se uvidi ...

Pokud Ferguson neustoupi je jednoduche reseni, proste to nebrat a mate klid ... levnych pristoju je dostatek a z Madarska se to sem vali pod tlakem :)

koudelka
Registrace: 4/2009

Nechce se mi věřit že by ATOS prodaval stroje s neofiko SW

miku

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra