Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Bizka kvalita signalu

Zdravim, mam problem s nizkou kvalitou signalu. Pouzivam Homecast 150cr a mam kartu SkyLink, no ceske Tv stanice maju slabu kvalitu signalu. Dakujem za pomoc ...

kakokolka
Registrace: 3/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Bizka kvalita signalu

sprav si parabolu.

Mathev
Registrace: 1/2011

Nejaky strucny navod jak na to ? ? ? R^

kakokolka

Nízká kvalita signálu

Ideální je, když si zavoláš a zaplatíš zkušeného montéra s měřícím přístrojem. Ten ti nastaví parabolu na nejsilnější hodnotu signálu.

Pokud ale máš na přijímači pouze ukazatele "kvality signálu" a na těch ukazatelech není 100% ale pouze nižší čísla, tak si to můžeš rozštelovat sám a zkusit tam nahonit třeba i tech 100%. Za pár dnů zjistíš, že 100% tam nedosáhneš, a necháš to aby to aspoň fungovalo.

A rada na konec: pokud se ti nerozpadává obraz na kostičky (mozaiku) tak do toho nevrtej. Chyba může být také v kabelech (prasklý obal) nebo vadný konektor atd.
Zkus vylučovací metodou zjistit jestli je opravdu hnutá parabola, a teprve motom s tím můžeš vrtat.

colombo
Registrace: 1/2006

Na prijmaci mam Silu signalu a Kvalitu signalu. Sila signalu je dostacujuca, no kvalita nie ...
Ide o to, ze sa mi rozpadava obraz na tie kocky ...

kakokolka

Ta co spekulujes ako beta s pi.u!Pohla sa ti parabola,povol sroby o pohyb par milimetrov vertikalne a horizontalne a ked signal bude ok dotahni sroby,hotovo! :)))

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Ahoj, zlepším kvalitu a sílu signálu když vyměním 80-tku parabolu za 100-ku? Mám tv panasonic se sat.Přímám astra 19,2+23,5.Nyní mám kvalitu i sílu signálu kolem 70%.Díky

power3
Registrace: 7/2010

Tie budiky na obrazovke co vam ukazuje sat box su orientacne,ukazuje ine cisla ked pripojite na ten isty kable rozne stb.To je vec softu a pana vyvojara aky ukazovatel naprogramoval.Cize lovit percenta nema vyznam ak ti ta 80-ka funguje aj v horsom pocasi a nevypadava signal.Je to zbytocne!Lepsi obraz nebude,digital bud je alebo nie!

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

radsi si nech vyladit antenu s lnb a over ze jsou kvalitne udelany i konektory. to vse lze merit , ty to merit nedokazes. bud se v tom budes vrtat dlouho nebo to nekdo behem pulhodiny da dokupy, ale bude za to chtit nalezitou odmenu.

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

power3:

"Silu" by si teoreticky mohol zvýšiť, ale iba teoreticky, pretože záleží aj na tom ako k tej 100 cm parabole "sadne" existujúci konvertor. Kvalitu zmenou nemusíš zvýšiť vôbec, pretože to bez meracieho prístroja poriadne nenastavíš (19,2+23,5). Zasa platí to čo v prípade o sile signálu.

Eman
Registrace: 4/2007

funguje mi to celkem dobrě jen občas při horším počasí mi zakostičkuji hd kanály.parabolu mám nastavenou správně zkusím se podívat na to propojení lnb s tv.( konektory mám ty obyčejný za pár korun a kabel je tak cca 25m dlouhý 10 starý)

power3

1. V TV su tie dvbS tunery nekvalitne
2. 10 rocny koax vyhod !!! Kup kvalitny celomedeny, usetris si kopu starosti!!
3. 100 cm parabola bude mat lepsi zisk ako 80 cm porovnatelnej kvality
4. Aj s 80 cm parabolou by mala ist 23,5E v pohode, pokial je to dobre vyladene a vonku
nepadaju traktory a 19,2E je dost silna na " skulenie ".

Peep
Registrace: 10/2010

pouzivam minimalne 10 let starej shitkabel se vzduchovym dielektikem bez sebemensich problemu.
naopak sem byl svedkem kdy "profesional" s praxi pres 20 let byl schopen vytvorit sroubovaci Fko takovejch kvalit, ze jen predelanim signal vykazal podstatne zlepseni.

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

Ok díky za vaše rady nějak se s tím poperu.

power3

Jo-chce to doladit a poradnej koax,,mam na strese nejakou starou 60cm plechovou parabolu a 23,5E uplne v pohode.Koax tahnu asi 50 m.

ala666cz
Registrace: 3/2010

to power3

Doufám,že chytáš napřímo 23-ku a pokud tam máš monoblock,tak ten doladit na max.na obou pozicích zároveň opravdu nelze..... Rv

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra