Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Výběr HD receiveru

Ahoj,prosím o radu,jaký byste mi doporučili HD receiver ?

Teď mám Golden Interstar 870,parabolu s motorem.
Mohu použít tu 80 parabolu ?
Chci použít kartu od Skylinku pro český programy HD a Astra 1 Astra 2

Díky

slava68
Registrace: 10/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Výběr HD receiveru

si moc strucny. To ako by si sa opytal, ake auto si mas kupit? Napis aspom v akej cene, ci chces s Linuxom, nahr.na HDD, pripadne daj aky by si chcel. Parabolu mozes pouzit tu, co mas.

peko59
Registrace: 3/2007

Chci klasický HD receiver případně s HDD pokud mi ten disk doporučujete.Nevím jestli je lepší HDD nebo HDD recorder zvlášť. Cena do 7 000.
Díky

slava68

Ja mam HD BOX 9105. Interny HDD som nechcel, lebo ho nepouzivam stale, prikupil som si externy HDD Samsung, nahrava hned rozkodovane, na to si daj pozor pri kupe receiveru. Maximalna spokojnost, cena asi 150 EUR.

peko59

samozrejme že HDD rekorder zvlášť je kompletná zvrátenosť:
1/ z digitálu urobíš analóg
2/ z HD urobíš PAL
3/ nenahráš popis programu z EPG ani ďalšie zvukové stopy
4/ budeš mať dve diaľkové
5/ budeš trápne nastavovať nahrávanie na dvoch krabičkách, z toho na HDDrekorderi uplne ručne len podľa dátumu a času
6/ budeš musieť pripočítavať čas pre ukončenie nahrávania aby ti na nove, prime, markize nechýbali konce atď atď atď Rv

Dagy2
Registrace: 11/2010

Dagy2

mozem hned oponovat: Jednoznacne HDD externy.mensia spotreba, menej sa prehrieva pristroj, HDD sa ti vnutri stale "toci"
1. z HD mas stale HD
2.z HD urobis Pal....tomu nerozumiem
3.nahras popis programu z EPG, dalsie zvukove stopy si myslim nepotrebujes nahrat
4.budes mat iba jedno dialkove, externy HDD pripojis cez USB a ides
5.akoze budes trapne nastavovat nahravanie na 2 krabickach???? pomocou jedneho tlacitka a pomocou EPG si nastavis cas nahravania...uplne jednoducha zalezitost....teda asi pre Teba nie
6.ciastocne suhlasim s tebou, ale v nastaveniach ja mam ze ukoncenie nahravania o 15 minut neskor...to uz mam v nastaveniach urobene, tak sa k tomu uz nevraciam
To je vsetko Dagy2 a nemotaj tu hlavy ludom tvojimi bludmi.

peko59

Můžete mi poradit alespoň značku,výrobce a kouknu co v HD nabízí za možnosti ?
Díky

slava68

Pozri Linkbox HD

puder
Registrace: 5/2008

Dagy - peko podla mna ste sa nerozumeli s tym HDD rekorederom...skuste to este raz.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

peko59

samozrejme si nerozumel, lebo si odpovedal uplne od veci.
Slava sa pýta na zvlášť prístroj DVD/HDD rekorder - o tom je moja odpoveď.
Princíp nahrávania na extHDD STB a interný HDD STB je identický.

Ale môžem s tebou polemizovať a jv tomto je to vec vkusu. Mám 3 roky STB s interným 500GB HDD a nemenil by som. Nikdy žiadny problém s nenahratím, pokazenou nahrávkou a pod.
HDD sa netočí, neviem kde si na to prišiel. Pri pozeraní spí po minute, takže sa ani nehreje ani nežerie elektriku.
Keď sme u spotreby ďaleko viac jej zožerú prístroje, ktoré nevedia nahrávať zo stand-by ale len zo spánku - cca 12÷15W namiesto 1W u slušného prístroja.

Dagy2

pro Dagy2

Dagy2 prosimtě jakej ty máš ten receiver ?
Dík Sláva

slava68

Slava nech uz kupis hocico,nech to ma aspon jednu sachtu pre modul,mas istejsiu buducnost.Nikdo nevie co bude o rok a demokrati nevedia ani co bude za hodinu..... :laughing:

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

slava68

mám 3 roky TechniSat HDS2X s dvomi tunermi a 500GB interný HDD. Dva tunery na súčasné nezávislé nahrávanie a pozeranie.
TechniSat je plug-and-play prístroj, rýchle naladenie a pozeranie a nahrávanie bez problémov a bezproblémové pripojenie k LAN. Oceniš hlavne EPG, ktoré je v pamäti prístroja a teda nahrávanie možno nastaviť pre ktorýkoľvek naladený kanál ihneď po zapnutí prístroja bez toho že by si musel precvakávať iné programy. Kto zažil, už inú možnosť nechce.
Za tri roky tento prístroj nebolo potrebné resetovať ani v ňom meniť FW, takže ani to, že nemá sieťový vypínač nevadí, nepotrebuješ ho!
Nie je to ale krabička na hračičkovanie, prehrávanie softvérov sem a tam a podobne. Je to SAT prijímač nie Nintendo.

jednotuner v zadanej cene by od TechniSatu mohol byť Technistar alebo veľmi dobrý prístroj Digit HD8SX. Oba s externým HDD. V úrovni 300 EUR je dvojtuner Digit ISIO. HDS2X možno v nejakej dopredajovaj akcii tiež za dobrú cenu.
Treba vedieť, že k TechniSatu musíš mať CI-modul (najlepšie TechniSat CW pre ICE kartu, alebo Mascom) pretože čítačky sú Conax a nie je možné ich prekonfigurovať.

Ale určite ti tu odporučia aj iné prijímače. :)))

Dagy2

slava68

ty si myslel prepojit satelitny prijimac s DVD rekorderom, alebo satelitny prijimac s externym HDD????

peko59

"Nevím jestli je lepší HDD nebo HDD recorder zvlášť."
asi HDD recorder zvlášť ale to nevadí. Sme si to vyjasnili.

Ešte P.S. pre Slava: Nekodovane nahráva každý slušný STB, ale je to dôležité. Nenechaj sa zlákať prístrojom, ktorý nahráva 2 programy ale jeden kodovaný. to je u Irdeta k ničomu

Dagy2

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra