Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Markiza a STV v Irsku

Kamoska zije vo Waterforde, ma CS link a nejdu jej programy z jedneho TP ktory nema(l) pokrytie pre Irsko. Tvrdi ale ze susedovi dane programy idu a ze ma "asi" to iste co ona.

Pokial viem prijem toho TP je nemozny, alebo mozno len s velkou parabolou, alebo sa nieco zmenilo?

Aku velku parabolu by potrebovala na prijem daneho TP a neplanuje sa v tomto zmena - v pokryti, novy satelit s lepsim pokrytim?

Dakujem.

Dreamer
Registrace: 7/2004
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Markiza a STV v Irsku

Co keby si napísal podrobnejšie,Aká frek,?Ktoré stanice idu?

sused
Registrace: 2/2009

markiza nepojde

jopo166
Registrace: 1/2009

Asi myslíš TP a frekvenciu 12565 H, tak to ti asi nepojde, je to na astre 3A band G a na ostrovoch to asi bude prijmatelné na parabolu maxi rozmerov ak vobec. Pozri si pokrytie Astry 3A:http://www.ses-astra.com/business/en/satellite-fleet/satellite-list/astra3a/index.php
Ale tuším, že životnosť tohoto satelitu sa blíži ku koncu, možno už o rok. Je v prevádzke už od roku 2002.

uClan ustym 4K pro, 500GB HDD, parabola AL 60 cm, Astry 23,5E a 28,5E, SK/CZ IPTV

limcek
Registrace: 6/2010

Podrobnosti...

Nejdu STV a TV Markíza, Astra 3A 12565/H 27500 2/3 8001 401 1601 3 3015 Skylink CRW

Ide okrem toho TP zakladna ponuka CS Link, napr. JOJ, Astra 3B 11798/H 27500 3/4 5030 2720 2880 3 3205 Skylink CRW

Sam mam malo info, ale ma udajne CS Link a nejdu jej prave stanice z Astry 3A ktora nema pokrytie v Irsku, takze myslim ze to tak bude.

Pisal som koli tomu ze jej sused ma vraj to iste, ze mu to robil ten isty clovek a jemu vraj ide Markiza a STV. To sa mi nezda, ona pisala ze ma zlu parabolu a sused ze ma vacsiu, aku velku neviem.

Kamoska chce kupit novu parabolu, lebo sa kyve to rameno a vypadava signal, len by uz chcela aj Markizu a STV, takze by som chcel zistit ci je mozne vo Waterforde prijimat Astru 3A, ak ano od akej velkosti paraboly.

Dakujem.

Dreamer

limcek

Dik, to vsetko uz viem, mna len prekvapilo to ze jej susedovi to vraj ide, tak som nevedel ci sa nieco zmenilo. To ze bude nutna parabola 200+cm a ze mozno ani ta nebude stacit tiez viem, len by som potreboval presnejsie info od niekoho kto tam zije.

Co sa tyka zivotnosti, o tom tiez viem, ale kto moze zarucit ze novy satelit bude mat ine pokrytie - a kedy to bude...

Dreamer

Nebolo by jednoduhsie aby si zistila presne co ma jej sused ako to tu hadat?

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

@dreamer

Možno ti dám trochu nádej, ale ked štartovala Astra 3B minulý rok, tak som tuším niekde zachytil, že tie programy z Astry 3A sa postupne presunú na 3B, ked bude končiť jej životnosť. A Astra 3B už je prijmatelná na ostrovoch. Asi toľko.

uClan ustym 4K pro, 500GB HDD, parabola AL 60 cm, Astry 23,5E a 28,5E, SK/CZ IPTV

limcek
Registrace: 6/2010

Ja som asi 30 km zapadne od Londyna a na 115 parabolu mi obcas
vo vecenych hodinach vypadavaju slovenske programy(STV,Markiza) na Astre3A a ceske tie mi vecer vacsinou nejdu. Programy na Astre 3B vcetne programov HD, idu s rezervou aj pri velmi zlom pocasi.Myslim, ze v Irsku na Astru 3A nebude stacit ani 140 parabola.

jarek65
Registrace: 1/2011

tam kde neni signal absolutne nepomože ani 30m parabola

jopo166

ak na frekvencii markizi nenameraš pripadne ti neukazuje žiadnu uroven ani kvalitu tak nemaš čo zlepšovať

jopo166

Tato tema sa tu uz riesila niekolkokrat. Som zapadnejsie od Waterfordu, mam parabolu 100cm a idu mi vsetky ceske aj slovenske programy aj z Astry 3A (Skylink). Vypadavaju len za silnejsieho dazda, inac v pohode. Chce to len preciznejsie nastavenie paraboly.

marthy
Registrace: 1/2006

Tak komu mam teraz verit?

jopo166 - takze vo Waterforde nie je ziadny signal?

marthy - prijimas teda Markizu a STV na 23E z Astry 3A??

Myslim ze uznate ze z tych protichodnych informacii nie som mudrejsi. Potrebujem poradit kamoske ktora si chce kupit novu parabolu. To co presne ma jej sused zisti, momentalne to nejde.

Dreamer

Prijem STV a Markizy v Irsku

Sam mam Skylink v Dubline a idu mi STV a MArkiza ako aj ceske programy. Osobne mam 110 cm parabolu s 0.1 dB Lnb. Vsetky stanice pozeram bez problemov za pekneho pocasia a slabeho dazda. Akonahle je silny dazd, vtedy sa uvedene stanice stratia alebo kockuju. Musim ale povedat, ze vypadky mam tak asi 2 - 3 krat do mesiaca na par minut, takze ma to moc nezatazuje. Velmi dolezite je mat aj nastavenu precizne antenu.

joe77
Registrace: 12/2008

to dreamer

ano, slovenske STV, Markiza a ceske CT1,2 a zopar dalsich idu z Astry 3A. Inac skusenosti tie iste ako joe77...

marthy
Registrace: 1/2006

re: marthy

Dik, mozes mi napisat kde byvas, aku mas parabolu a konvertor?

Prip. ti ktorym to ide, mohli by ste napisat aj znacku paraboly a konvertora, v takych pripadoch je to dolezite, je nutne mat Gibertini parabolu napr.?

Dreamer

Gibertini není potřeba,ale je tam zaručen aspoň nějaký údaj o zisku antény.......Se s 140cm by ti to mělo "chodit".....Stále nevím proč chcete přijímat naše "ubohé" vysílání,když jste na "ostrovech"......tam jsou ve vysílání o 100 let dál...(případně Interfernet...) R^

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

Kamil_k4 - Dik a suhlasim s tebou, lenze to nie je pre mna, takze sa pytas nespravneho. ;)

Dreamer

šak namontuj 140 kovosat dovleč ju zo slovenka a možeš experimentovať.Inač kvalitny kabel tieš by sa zišiel použiť z malym utlmom a dobry konvertor a samozrejme aj dobvry prijimač s citlivxmi tunerom treba dať

jopo166

ANTENA

Mam odskusany prijem SKYLINK na 110cm ANTENU znacky TRIAX, ak ma niekto zaujem, mam jednu na predaj, mozme sa dohodnut..

A co sa tyka nastavenia, tak chce to trpezlivost, inak pohoda..

pre blizsie info shamanx@azet.sk

shaman
Registrace: 2/2009

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra