Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

Nastavení tuneru DM 800 HD

DM 800 HD, zavaděč formule, image Nemesis, tři LNB, Astra 23,5 port A, 19,2 port B, 13°port C
Asi mám rozházené nastavení tuneru
Programy nechtějí naběhnout, přitom anténa dobře naladěná, ukazatele signálu fungují, jiný STB na této anténě maká.
Prosím polopatě radu, jak nastavit tuner. díky.

Nervoš
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

Nastavení tuneru DM 800 HD (# 35)

Myslím prosím pomoc s rozšířeným nastavením tuneru, v jednoduchém nastavení to nejde.

Nervoš

RE: Nastavení tuneru DM 800 HD

Já mám LNB ček 15 X ale u těch 3 lnb to bude asi stejné..
Takže menu--nastavení--konfigurece tuneru--rozšířené
satelit---Astra 23,5
LNB---LNB 1
Priority--auto
LOF--univerzální LNB
Mod napětí--polarizace
Zvyšit napětí --NE
mod tonu --pasmo
Diseq mod --1,1
Tonebrust---žádný
Potvrzený diseq---žádný
Rycjlý diseq---ne
opakocat sekvenci--ANO
pořadí příkazu--uncomited.commited,tonebrust
Neptvrzený diseq---input 1 to je vždy stejné jako LNB !
Diseq opakování--žádné

pro Astru 19,2 je vše stejné akorát LNB 2. Input 2 atd..

Nepíšeš jaký máš přepínač.
Mě to tak chodí s 15 LNB a ještě i motor
Přeju at se zadaří

pat
Galerie: pat

Pat, děkuju, zkusím nastavit podle tebe, mám tam drobné odchylky, ale ty jsem si asi nastavil sám.
Stalo se mi, že asi po hodině a půl, kdy byl DM zapnutý najednou postupně naběhly programy a to jak z 23,5 tak z 19,2 a zatím to jede. také to jelo normálně dva dny, pak to z ničeho nic spadlo a už se nedalo naladit.
Takže nechám manželku pokoukat německé písničky a pak to naladím podle tebe, Moc děkuji, obávám se, že budu mít HV vadu.

Nervoš

Hmmm taky mi to přijde jako jiný problém než v nastavení diseq.
No držím palce.

pat
Galerie: pat

Díky, každopádně dám vědět jak dopadám.

Nervoš

Ten diseqc prepinac je dost podstatny, ci pouziva prikazy 1.1 , alebo 1.0
Najlepsie urobis ak pozres nastavenie tuneru v tom druhom stb, ktore Ti funguje.
:8)

Peep
Registrace: 10/2010

@ Peep

Druhý STB je sice hodně obyčejný, ale má diseqc 1.0 Děkuji.

Nervoš

Může být chyba v tuneru, občas se prostě sere nebo začne srát.

lukin
Registrace: 7/2007

problem je ze mas pravdepodobne klona , ty maji obcas s tunery dost velke problemy

rj45
Registrace: 6/2007

Chlapcí, momentálně to jede.
Akorát, nešlo to přesně podle Pata, naběhla komplet 23,5, ale nešla 19,2. Nakonec jsem vrátil nastavení tuneru do Jdnoduchého (předtím tady nešel nastavit) a kupodivu jede vše. I po restartu.
Klona nemám, ale mám spíš smůlu na vadnej kus. Už když jsem ho před rokem a čtvrt koupil přes net, zdál se mi jako nějaká vrácenka, baterie byly v DO, kabely byly divně smotané, hned jsem tam volal a ujistili mne, že nejde o žádnou vrácenku,ale že všechny před prodejem odzkoušej, že pak se často dohadujou s lidma.
Ale přístroj šel. Po měsíci mu sice odešel externí zdroj, dali mi jinej a jel jsem v pohodě rok. Občas, ojedinělě mi to sice hodilo hlášku, že kanál nelze naladil, rozhodl jsem se nainstalovat si jiný image, kde bych mohl jet i kartu ICE výměna. Ale nedařilo se mi, tak jsem si ho nechal přeinstalovat od toho, kdo to umí.
Jelo to asi dva týdny a znovu to začalo zlobit kolem přepínání programů. Poslal jsem mu ho zpět a řekl, že odešel znovu zdroj a že sebou stáhnul i tuner. Vyměnil se zdroj u tuner a chvíli to šlapalo, pak z ničeho nic to zase za provozu zhaslo. Znovu jsem mu ho poslal, u něj to jelo několik dní bez chybky, tak mi to poslal a já to doma ne a ne rozjet. Až včera s vaší pomocí.
Sice ten můj "pomocník" několikrát utrousil, že se někdy chová můj DM divně, ale přece mu nebudu ještě měnit základovou desku. To ho radši hodím do popelnice.
Klon to určitě není, ale asi jsem neměl moc štěstí na kus. Na rozdíl od většiny lidí se podivuji, co na tom DM všichni vidíte za zázrak. Ale slyšel jsem i názor, že ty DM 800 HD nebyly nic moc, že jejich rozmary odstranil až DM 800 SE.
Díky všem za ochotu pomoct.
Kdyby někdo z vás prohlásil, že umí všechny eventuelní mouchy na něm odstranit za rozumný peníz, udělal by mi radost.

Nervoš

Zjisti co máš za verzi tuneru, a nebo pošli fotky vnitřku.

lukin
Registrace: 7/2007

Lukin

díky za zájem.
zatím jen informace o Dreamboxu z menu :
EDG - Nemesis
Enigma : 2011-02-14-experimental
Image : Relase SVN(066), 15-02-2011
Detekován NIMs:
TunerA : ALPS BSBE2 (DVB -S2)

to ti asi žádané informace nedá, ale budu dreama otevírat v týdnu, pak upřesním a dám fotku.
Dík.

Nervoš

@ Lukin

ahoj, tak jsem dnes Dreama otevřel a posílám fotky tuneru, jestli to tak stačí
http://www.ulozisko.sk/436972/_MG_0262.jpg
http://www.ulozisko.sk/436974/_MG_0263.jpg
http://www.ulozisko.sk/436976/_MG_0264.jpg
http://www.ulozisko.sk/436977/_MG_0265.jpg

Jinak, včera po nastavení s vaší pomocí to jelo celý den v pohodě. Na noc to manželka vypnula do měkkého standby režimu, večer jsme to zapli, v seznamu programů byly tentokrát naběhlé teploměry, jak který pořad je daleko, ale obrazovka černá, občas hláška, že seznam je prázdný a uběhl čas pro nastavení PAT. Asi po třičtvrtě hodině obraz naběhl u všech stanic. Tohle přece není normální, jen upřesním, že přijímač nebyl přehřátý, ani ledový, taková normální teplota.
Je ještě nějaká dobrá rada, než to odnesu do popelnice ? :((( :dead:

Nervoš

Jebne mě z toho krámu. Večer jsem ho odfotil, zapnul, ale do rána nenaběhly už ani ty teploměry o průběhu programů.
Jen hláška, že uběhl časový limit pro načtení PAT.
;P :zombie:

Nervoš

Načo si kupuješ originál ?
Teraz vážne - vidím,že si tam práskol aj HDD. Skús navrch len tak položiť nejaký ventilátor a chladiť externe. Ak nepomôže,skús pripojiť iba jednu družicu, či Ti to bude blbnúť. Ak nie skúsiť iný DiseqC prepínač.Mal som minule problém s DiseqC prepínačom (EMP). Na DM800 to nešlo ani za nič,pripojil som Openbox 810 - ten išiel ako z praku. Prehodil som nejaký lacný prepínač, a ten s DM800HD šlape OK.

GI LX3, Octagon SF8008, T-90

Rasto
Registrace: 4/2003

@ Rasto

Díky za snahu, je logické co říkáš, ale mám dva Twin LNB a dvě různá relátka. Nejede to ani na druhé anténě a Vantage či SatElite makaj na obou anténách suprově.

Nervoš

Tak asi toho Dreama hodím do popelnice

a koupím si VU+ Uno.
Je tu někdo, kdo by mne od tohoto kroku odradil ?

Nervoš

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra