Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Antena Supra/Spektra Color Plus K 21-69

Dobrý deň,
mám doma neúplnú anténu Supra Color Plus K 21-69 (chýba jej jedno sito a symetrizačný člen). Keďže na príjem DVB-T nemám žiadnu anténu, tak uvažujem o jej použití.
V prvom rade by som sa chcel opýtať, či stačí jej pozdĺžne otočenie 90°, čiže celú tu 220 cm opachu len pripevním na tyč nie zvrchu, ale z boku. Potom by som chcel vedieť, či by mi nestačilo ju prerobiť na Spektra Color Plus K 21-69, tým, že by som ju skrátil a popremiestňoval tie tyčky a sľučky, podľa nejakej schémy. Ak by niekto vedel, kde taký nákres nájdem, tak by som bol veľmi rád. Zaujímajú ma aj vaše odbornejšie komentáre, či si ponechať tú veľkú, alebo zmenšiť ju na malú. Som zo Spišskej Novej Vsi a viem, že digitál sa tu chytá aj na obyčajnú poľskú širokopásmovú sieťovku. Predpokladám, že symetrizačný člen si budem musieť nejak dokúpiť alebo vyrobiť. Ak by mi aj s tým vedel niekto nejako helfnúť radou, tak by bolo fajn. A to sito, bude veľká chyba na neho kašľať?
Vopred ďakujem za každý hodnotný komentár.

dalibor85
Registrace: 1/2011
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Antena Supra/Spektra Color Plus K 21-69

Běž se podívat na šrotiště či tam není ze starých antén něco,Já jsem takto zrenovoval asi 5ks těchto antén.Symetrák koupíš za pár peněz.A to síto ze šroťáku si natři barvou.

Baron
Registrace: 2/2005
Galerie: Baron

no použi riadne kratšiu ak ti dlha nebude vyhovovať prednu časť daj dole :O

jopo166
Registrace: 1/2009

aj bez sita bude antena prijimať ale lepšie ked tam sito bude

jopo166
Registrace: 1/2009

symetr.clen uz poriadne nejdes nikde zohnat,aspon u nas ho niet,jedine na nete...kua akurat mi treba jeden

Azbox Premium HD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 Hd Pvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE

wwwe
Registrace: 5/2009

Symetrák najdeš pomalu v každé starší televizi která má antenní vstup 300 ohm.Pokud ho opatrně vymontuješ tak poznáš i 300ohm a 75 ohm vývody ten je směrem k tuneru.Jinak se sežene ,ale stojí asi 60kč

koax
Registrace: 2/2008

wwwe

a v D.A.V.-e pri babkovom si bol ?

TBS5925 , Coolstream Zee2 , Dreambox 7020HD , WaveFrontier T90 , Gibertiny OP100 90E~50W

EnoSat
Registrace: 1/2006

EnoSat nepochopil jsem pokud to bylo na mně.Asi jsem natvrdlej.

koax
Registrace: 2/2008

re:

no,takto.Vůbec nezmiňuješ v jaké signálové oblasti se vyskytuješ.Někde může stačit i dipol z antény,jinde ani sebe lepší anténa nebude k ničemu.V takové oblasti je pak pochopitelně nemyslitelné zakracovat anténu.Také mě je líto u lidí vyhazovat kvalitní staré antény,ale jejich případná renovace a další využití je pak případ od případu..

Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK

lubbik
Registrace: 11/2006

@jopo 166:Čiže ak ťa dobre chápem, v dobrých podmienkach príjmu mi to sito až tak strašne nebude potrebné a pri prípadnom skrátení antény mi vystačí len dať ten predný diel dole a nemusím meniť vzdialenosti medzi priečnymi tyčkami.

@koax:Nemám teraz poruke žiaden starší televízor, ale mám také niečo ako konektor, čo sa dáva na koniec koaxiálu a ten už má v sebe symetrizačný člen 300/75 Ohm. Skôr ma zaujíma ako to pripojím k anténe. Chýba mi ten oválny drôt (dipól). Stačí, keď tam len poohýňam nejaký drôt, aby sa to približne podobalo, alebo to musí mať svoje dané rozmery a materiál? Ak áno, tak aké?

@lubbik: Som v oblasti, kde sa bežne chytá digitál na poľské sito. Mne je len ľúto túto anténu odniesť do zberu ako hliníkový odpad :) Najmä, keď sa snažím si doma spojazdniť príjem DVB-T.

Ešte raz ďakujem za každú hodnotnú reakciu.

dalibor85

symetr.clen

jeden mam doma vymontoval som ho supra color asi pred dvoma mesiacmi.

bdpu
Registrace: 6/2011

EnoSat

ahoj kde presne to je?znas DUKO?

Azbox Premium HD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 Hd Pvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE

wwwe
Registrace: 5/2009

@bdpu

No ja som práve doma jeden symetrizačný člen našiel, takže zatiaľ skúsim ten, ak by nešiel tak ťa budem otravovať s tým, aby sme sa nejako dohodli.

dalibor85

@tutti

Nevie mi niekto prosím poradiť, ako si mám vyrobiť dipól. Zohnal som si meter nerezového drôtu s priemerom 4mm, ale nechcem ho len tak od oka poohýbať, lebo sa mi zdá, že to musí mať svoje presné rozmery. A tiež si nie som istý, či ho mám priamo pripojiť ku kostre antény, alebo má byť od nej izolovaný. Vďaka.

dalibor85

dalibor85

A nešlo by to rovnou koupit jako"náhradní díl"?Kovoplast Chlumec/výrobce/prodává různé náhradní díly.Občas u nich kupuji prvky na xkolorku.

O2TV STŘÍBRNÁ

petr33
Registrace: 5/2006

@petr33

Jasne, je to pohodlnejšie si to rovno kúpiť. Ale ja na to všetko doma mám, aby som si to celé urobil sám. Tak sa mi zdá byť zdĺhavejšie si to objednávať až z Česka. Mne by len stačilo vedieť tie rozmery na dipól, a do polhodiny kukám TV z tejto antény.

dalibor85

to:wwwe

http://uploader.imghost.sk/imagehosting/rj4ck54eisjjr1g954lc.png

TBS5925 , Coolstream Zee2 , Dreambox 7020HD , WaveFrontier T90 , Gibertiny OP100 90E~50W

EnoSat
Registrace: 1/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra