Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Showbox 5000 - nechodí zápisy na TT kartu 285...

Zdravím vás,

dostal se mi do rukou Showbox Vitamin/ zakoupen v OLMI/, dovozce SAPRO.
V přijímači je TT karta řady 285...., zákazník má předplaceno MULTI, a nechodí mu zápisy na kartu. Měl v přijímači 99.57, vyzkoušel jsem i 99.55 a 99.46 - zápisy stále nechodí. Refresch na stránkách Skylinku byl proveden z partnerské sekce - nic.

MENU - 2589:
EMM je na pozici ON, ze zoufalství jsem zkoušel dokonce i OFF - nic.

Můžete mi někdo poradit osvědčený FW, abych mohl rozchodit tento box pro legální provoz s kartu TT?

Nic jako EMU, Sharing, Blocker mě nezajímá!!
Jde mi pouze o korektní činnost UNI čtečky s kartou CRW/TT/ a EPG.

Díky za účast.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Showbox 5000 - nechodí zápisy na TT kartu...

asi stara karta s ice kartou problém neni ;)

🇸🇰

Jupi

jupi: z touto odpovedou si mu moc nepomohol. Saxon, bohuzial mam aj ja takuto skusenosti po tom co som zakaznikovi musel dat na reklamaciu jeho "certifikovany" prijimac (tam to islo bez problemov)a z mojej dobrej vole som zapozicial moj showbox a tam nic. Pritom u mna bez problemov a po vlozeny jeho karty ani zatat. refreash som robil x-krat. aj original a aj neoriginal soft som dal a nic. dokonca som volal na zakaznicku linku sklinku aby urobili rehreash a nepomohlo. nakoniec som musel poziciat moju "nahradnu" kartu. zakaznik prisiel uz druhy tyzden o promo akciu. a teraz babo raď. :lookaround:

tomko
Registrace: 1/2006

Bohužel máš smůlu, že s touto kartou ho nikdo bez blokeru neprovozuje ;)

Nejlevnější je výměna za novou, pak už asi jen modul. Zkusil bych ještě 99.26. Stará karta - starý soft :-/
Popř. ji předtím rozjet v něčem jiném, s těmito "krámy" to už asi nikdy 100% nebude.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

a este dokonca som sa pokusal dat tu kartu este do ineho prijimaca kde je CW modul a nic-ine karty bez problemov. a ked som tu kartu dal do priginal certifik. prijimaca som som mal pripraveny úre dalsieho zakaznika-tak islo! a z domnienkou ze prisli zapisy som isiel s kartou do mojho showboxu a nic

tomko
Registrace: 1/2006

tomik

No právě, rozjížděl jsem ji u sebe asi třikrát, nyní už to chci vyřešit definitivně.
Ještě vyzkoušim 99.26, pak mu udělam výměnu.

On Air!

Saxon

Takže jsem postoupil v diagnostice problému:

na jiné kartě 285..., která nebyla v přijímači od loňského podzimu, nebyli aktuální zápisy ani pro nezpoplatněné programy/CT,Novy,Primy,Barr/. Na tuto kartu ve Vitaminu 5000, zápisy po provedení refresh zápisy po cca minutě dorazily.

Takže problémy jsou se zápisy pro placené programy na kartu 285...
Zítra zkusim činnost s ICE a nejspíš se půjde do výměny za novou ICE.

On Air!

Saxon

strc tu kartu do nejakyho linuxu a detekuj tu kartu tam ! ja fakt nechapu jak muzes neco resit, kdyz nemas zadnou kontrolu co se deje ! ja nechapu vic veci, ale to ted tady nebudem rozpitvavat. pin karty vse OK ?

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

bublajs

Nemám možnost žádné důkladnější kontroly karty, linuxové stroje nedělam. Zápisy na zmíněnou kartu například ve čtečce Vantage přijdou okamžitě.
Hold, budu muset na sobě zase trochu zapracovat...

On Air!

Saxon

kamarát ju má tiež a nechce ju mať cez bloker-nájde sa ešte niekto taký? takže zaregistroval ju zaplatil multi to nabehlo okamžite ale základ nejde

Duzu
Registrace: 7/2005

Sice ted budu vypadat jako (nevhodné slovo), ale mám tuto kartu a provozuju ji bez blokeru. Mám jenom základ + slovenské programy, zatím vše ok...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

bud rad aktivuješ multi balik vložiš do druheho prijimača kartu kde ti ptidu na nu zapisy kartu vložiš spet do toho čo nechodia zapisy a pozeraš aj pol roka zadara

tofi30
Registrace: 9/2011

loooool

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs

Měl jsem před týdnem podobný problém. Zákazník přinesl starou T+T kartu 285xxxx a zaplatil si multi balík, ležela mu 2 roky v šuplíku, nešel mu ani zakladní balík. Poslední zápisy-konec cca r.2009.
Dal jsem ji do čtečky Edision Argus a poslal opakovaně refreš přes servisní web, nic, ani základ. Jen tak na okraj, UNI čtečka v Argusu běžně čte zápisy okamžitě, do 5min naskočí vše.
Trápil jsem se s kartou celou noc, dával do i originál Cryptoworks modulu SCM.
Pak jsem ze zoufallství napsal na Skylink podporu, že ji nechávám v modulu.
Ráno mi psal technik, že zápisy poslal a že pokud karta nenaběhne, mám ji poslat do Skylinku.
Kontrolou jsem zjistil, že hraje jen polovina programů ze základu.
Zavolal jsem mu, ať to zkusí ještě jednou, že dávám kartu pro změnu do UNI čtečky. Pak po cca 5 min všechno doběhlo včetně multi.
Když jsem se ho ptal, jak je to možné, že já jsem se ze servisního webu o to snažil dva dny, tak 100x tak mi napsal:
V systému je více požadavku a je zapotřebí vyčkat delší dobu.

Edision Optimuss OS2plus, OpenATV 4.2, připojen na síťový disk, 1.tuner motor 30W-75E v kombinaci s diseqc 10/1 napevno 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 9e - 10e - 4,8e - 1w - 5W, 2.tuner diseqc 10/1 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 10e - 4,8e - 1w

ojoj1
Registrace: 10/2008

ojoj1

díky za reakci,
ve zkoumání mého problému jsem ještě o něco postoupil:

zjistil jsem, že na kartu 285 v přijímači Vitamin 5000 chodí zápisy pro nezpolatněnou nabídku/CT,Novy, Primy, Barr, SVK/ v pořádku, ale zápisy MULTI na kartu prostě nedorazí ani za tři dny a po deseti restartech...
Do Skylinku volat nebudu, na jejich arogantní jednání opravdu nejsem zvědav. Už jsem vymyslel jiné řešení problému.

On Air!

Saxon

me to prijde minimalne trochu rozporuplne.
1. zdejsi guru rika, ze nic jako zazracna instrukce neexistuje
2. skylink tvrdi ze refres zaradi instrukce pro refres kartu do streamu okamzite
3. skylink tvrdi ze to chvili trva ze tam je vic pozadavku
4. nekdo tvrdi ze mu chodi jen zaklad a multi ne.
5. majoritni mnozine chodi vsecko i bez refres v maximalne hodinovejch cyklech
tak kde je tady chyba ? strcte tu kartu do linuxu a kdyz nenajede ani tam, tak ji nabidnete nekomu kdo se v tom stoura. to by ho jiste zajimalo

bublajs

bublajs

To si piš, že mě tohle taky štve.
Tyhle věci jsem nikdy do hloubky neřešil. Po nástupu IRD v tom začal být nepořádek.
To, že ji strčim do nějakého linuxu vyřešim problém jen krátkodobě, já potřebuju ten přijímač přadat tak, že bude fungovat samostatně, respektive, musim tam dát kartu takovou, která tam bude fungovat správně.

Zaplatil jsem si na svou ICE na měsíc Multi a nechám ji zkušebně naběhnout v tom Vitaminovi, pokud se Multi v něm rozjede, tak zákazníkovi provedu "Výměnu" za ICE a hotovo. Jinak Vitamin už nechci více vidět.

Je to sice pokus/omyl, ale dobrat k výsledku bych se měl dostat. Nic jiného dělat nemůžu...

On Air!

Saxon

Dnes .... 9:20 SELČ - 99.49 - EMM ZAP - balíčky KOMBI a CSTV se rozvítili zkrz UNI čtečku - ICE - přijímač jsem nechal na v té době ještě zakodovaném programu z KOMBI, tedy nikoliv CT1 a pod. - díky všem za pomoc a trpělivost.
Ale tento přijímač mi nesmí vícekrát překročit prh domu!!!!!

On Air!

Saxon

No ono to bude asi tím,že Skylink začíná utlumovat placenou nabídku na cryptoworksu a speciálně na série 000028...,proto na ně nepošle ani zápisy-jen ručně po zavolání technikovi!
Brzy po novém roce bude tma na těchto kartách-toť můj názor-

Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)

Delta1
Registrace: 6/2007

delta

Jak jako utlumovat?? Tomu nerozumim!
Když tu kartu strčim do podle Skylinku "pirátského přijímače Vantage", tak zápisy naskočí do minuty všechny.

Tohle je problém přijímače Showbox Vitamin a jeho tragické SW podpory.

A technikovi do Skylinku bych v životě nevolal, na blbosti nemam čas a nebudu si je přece zbytečně vytelefonovávat. ;)

On Air!

Saxon

Saxon

No ono když narazíš na kartu jak jsem popisoval já, tak Ti žádný ani jejich "licencovaný" přijímač či Vitamin nepomůže. Jak už jsem psal výše, Argusy běžně všechny dostupné karty ve čtečce načtou do 5min a není potřeba posílat ani refreš.
Ale s těmi 285xxx co delší dobu ležely někde v šuplíku, se opravdu něco děje.
Technikovi jsem taky hned nevolal, přes servisní web jsem ho požádal majlem, ale i tak to zabralo od něj až napodruhé....

Edision Optimuss OS2plus, OpenATV 4.2, připojen na síťový disk, 1.tuner motor 30W-75E v kombinaci s diseqc 10/1 napevno 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 9e - 10e - 4,8e - 1w - 5W, 2.tuner diseqc 10/1 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 10e - 4,8e - 1w

ojoj1

Saxon

Doplňuji, ani ve Vantage....
Stalo se mi to zatím jen jednou, není to pravidlo.

ojoj1

Vitamin 5000 mi opravdu nepomůže, leda tak do hrobu...

Jen doufám, že mi až zítra přijde ICE výměna, že bude vše OK. Vantage mě zatím v tomto ohledu nikdy nezklamal

On Air!

Saxon

Saxon

Buď v klidu, ICE a nové karty v přijímačích, kde Ti chodí rychle zápisy, tak ICE naběhne jak hodinky.
Ty problémy se týkají některých 285xxxx.

ojoj1

ojoj1

Buď v klidu, ICE a nové karty v přijímačích, kde Ti chodí rychle zápisy, tak ICE naběhne jak hodinky.
Ty problémy se týkají některých 285xxxx.

Přesně tak! ;)

Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)

Delta1
Registrace: 6/2007

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra