Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Citlivost satelitních přijímačů

Nazdar pánové, jenom akademický problém. Mám satelitní tuner zabudovaný v Tv(Samsung LE40C640). Mám zakoupený přijímač Ariwa 200HD. Čemu by ste dali přednost? Proti televizi hovoří nemožnost nahrávání(ale prý se to zásahem do softwearu dá zprovoznit). Proti Ariwě jsou např. 2 ovladače(ale taky se dá vyřešit)

bortak
Registrace: 9/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Citlivost satelitních přijímačů

t by bylo zajímavý kdyby existovaly nějaký seznamy. ale to budeš muset asi vyzkoušet :)))

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond
Registrace: 2/2006

640 ma sat tuner? ja mam le40c670 a mam aj nahravanie z tv na 500GB disk. karta Skylink IR, citacka Neotion, vsetko ide ako ma

Tomic
Registrace: 1/2011

Akademiku ARIVA se pise s "V"

maly mike
Registrace: 5/2006

navíc ta televize asi fakt nemá satelitní tuner co tak koukám na internetu :laughing: :laughing:

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond
Registrace: 2/2006

omluva

v rychlosti jsem napsal 640..je to 670. Za Arivu se také omluvám. Akorát dotaz na Tomica: to si nejako upravoval, alebo si uz to kupil funkcné? Mám Sky-link tiez

bortak

Televizni prijimac,je,byl a snad bude (az se to vyrobci nauci) i necim navic,tedy plnohodnotnym satelitnim prijimacem,nebo multimedialnim centrem.Vyrobci to proste se satelitem neumi ,pocinaje od SAMSUNGU-SONY-PANASONIC-PIONER....satelit umi dobre vyresit snad jen TECHNISAT.Nejvetsi problemy cini moduly/karty,"vynikajici" moznosti editace programovych seznamu atd...Tedy,pokud po mne nekdo chce laborovani s takovouto televizi,posilam ho hadejte kde? na Panjabu:)

hdpe
Registrace: 11/2007

Pokud Ti jde opravdu o vstupní VF citlivost těchto zařízení, tak máš naprosto zbytečné starosti. Jelikož je před každý DVB-S tuner předřazený LNB se ziskem cca 80dB, a mírou šumu 0,2dB, pak je citlivost zařízení připojeného za tento LNB zcela bezpředmětná!!!

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

ja mám sony bravia KDL 32V5810 a nedávno som kupoval sat. prijímač HumaX IR5100S pretože zabudovaný sat. tuner frekvenciu 12 207 vôbec nezvládal. Takže do tv so sat. tunerom by som už nešiel, tuner som v podstate 2x preplatil. Výrobcom TV - aspoň u SONY je sat. tuner asi ukradnutý.

backi
Registrace: 12/2007

I když nějak neoficiálně zprovozníš v TV nahrávání, tak počítej s tím, že to (na rozdíl od Arivy) přehraješ pouze ve své TV, nikde jinde.

KamilZ
Registrace: 11/2010

Technisat a nejlepší výrobce satelitních přijímačů no to čumim a jak jste na to přišli??? :O Vážně toto asi nerozchodim.

koax
Registrace: 2/2008

backi

Mám Panasonic s DVB-S2 a spokojenost. 12207 no probem.
@hdpe: s první částí souhlas, TV by měla být nadupaná tím nej co je(včetně DVB-S2). V opačném případě stačí kvalitní velkoplošný monitor bez zbytečného balastu, protože vše ostatní dodají periferie(STB,DVB,DVD,BR atd.). Nač platit drahou výbavu TV, když ji používáš jako monitor?

rodra
Registrace: 10/2010

@koax

Zdar,
myslel jsem tim,ze TECHNISAT je jedina televize (LCS) se sat tunerem,pri jehoz ladeni jsem nebyl potencialne odvezen na ARO:).

hdpe
Registrace: 11/2007

Po několika sat tunerech v Panasonic, Samsung a LG vím jistě, že toto trio už zvládnu bez návodu. Ale zkuste si někdy Sharpa. Něco neskutečného. Majitel zavolal cca po měsíci od koupi, že to vzdává. Nikdy jsem přitom před nikým neřekl tolik sprostých slov a neposlal toho,co tuto TV navrhnul na plazení přes žhavé uhlí. Kompletní seřazenou nabídku Skylinku + 19.2 s promazáním balastu za cca 3 hodiny. Po dlouhé době jsem zažíval pocity beznaděje i vítězství.
Raději při čaji s rumem kopat hrob.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

Souhlasím plně s Erikem a Rodrou. Mám Panasonic TX-P50V20E a s naladěním jakékoliv frekvence bez potíží.Nahrávání na ex. disk WD bez potíží. Samozřejmě nemá různé další funkce jako na př. Vantage 8000, ale je to zápisník. Nemám čas,nahraji,přehraji až je čas a vymažu. Citlivost je dána vždy prvním zařízením - velikost paraboly a kvalita LNB. Když tam není nic, to se zesílí a nic pokračuje do dalšího zařízení.

Teryk

@rodra, taky jsem uvažoval nad tím, že z celé televize s několika tunery, vstupy, sloty, internetem a nahráváním se kolikrát využívá pouze jeden hdmi in.

Akorát už si nejsem jist o kolik by taková tv slevnila. Jestli nebude dražší přizpůsobovat výrobní linku pro max. 4% skupinu, kteří už nepočítají se strýčkem příhodou, než tam ten balast za výrobní cenu nechat.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

Zaleží zda 4% jsou Česko, Evropa nebo Globál ;)

rodra

já mám panasonic s vestavěným satelitem v10 z roku 2009 a spokojenost na 100% .Bez problémů s kabeli atd. Na to , aby to chytlo několik českých stanic asi 40 to stačí bohatě ,nahrávání bez problémů . Samořejmě pokud chce někdo Sdílet a jiný věci tak se panasonic a i jiný firmy s vesta. satelitem na to nehodí . Jinak s 12207 není problém kvalita zeleného pruhu na něm je skoro po celé řádce , ale tato frekvence není pro mne tak ji nesleduji .

standa111
Registrace: 11/2009

bortak

to som musel nastavit, nasiel som to na nete.
http://www.juce.sk/index.php?option=com_content&view=article&id=172%3Aaky-tv-si-kupi-alebo-recenzia-samsung-le40c670&catid=89%3Avideo-technika&Itemid=61&limitstart=3

Tomic
Registrace: 1/2011

Dík všem

..jsem doma už třetí den bez netu..diskuse podnětná..zapojil jsem Arivu 200..nahrávání a hlavně editace kanálů absloutně bez problémů

bortak

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra