Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Vu+ duo, problém s kódovanými programy

Zdravím, tak už Vu+ mám doma a nainstalované. Zjistil že přes původní firmware cesta nevede, tak jsem nainstalovat VTI firmware, následně SCam plugin ale i tak mi to nedokáže najít kartu Skylink ICE v tom uni slotu. SCam mám spuštěný, ale nejde to a nejde to :( Nekodované programy jdou, ale kodované ne. Nevíte co s tím?

madmancz
Registrace: 8/2011
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 32
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Vu+ duo, problém s kódovanými programy

Neuvedl jsi ani které VTI, ani který Scam máš...!
Mělo by to jet na Scam 3.59 for VTI Panel.
VTI si dej 3.1 a stáhni si potom i nejnovější upgrade k němu...
Aby jela síť, tak použij CCcam 2.2.1 a nastav si CCcam konfig...

47PFL5603D, VU+ DUO, Ariva 202E

Děda Petr
Registrace: 10/2007

V scam 3.59 karta ICE funguje, rovnako v oscame, podrobny navod na oscam je na ab-fore

peto75
Registrace: 9/2006

v scam 3.59 karta ide bez problemu, je scam spusteny? je karta spravne vlozena?

quick123
Registrace: 12/2008

Najprv skontroluj, ci mas spravne zasunutu kartu (cipom nadol).
ICE karta ide vo VU+ Duo pod SCAM 3.59 aj bez nastavenia config suborov. Niekedy treba pristroj restartnut, aby karta nabehla.

slavo777
Registrace: 3/2010

Kartu jsem kontroloval několikrát(otáčel,zkoušel) , scam byl spuštěný ale pomohl až restart přistroje, nevím proč to jinak nešlo :)

madmancz

A ještě jeden dotaz, je normální že mi u toho VTI nejde diakritika? Že třeby místo slova ,,výstřel" je slovo ,,výstel" atd :)

madmancz

encoding.conf nebo skin ktery nepodporuje cestinu

rj45
Registrace: 6/2007

Najpravdepodobnejsie je na vine nevhodny skin. Za seba ti mozem poradit "BrushedAlu-HD" od autora "kerni" skin, ktory mi za kazdych okolnosti vzdy pracoval korektne a samozrejme vyzera dobre. Najdes ho: Menu-Nastavenia-Sprava softveru-Spravovat rozsirenia-Vzhlady.
Niekto moze namietat, ze najlepsi je HD glass, ponuka vela moznosti ..., ale nie je az taky stabilny, preto pouzivam BrushedAlu-HD

slavo777

Byl to skin :) A mohu mít ještě jeden dotaz asi trochu mimo mísu? Nastaví si Vu+ sám dva tunery nebo to nějak musím konfigurovat? V nastavení jsem nastavil ty tunery shodně, ale nevím jestli nepotřebuji nějak naladit oba tunery.

A ještě jeden opravdu poslední dotaz, připojím disk přes esatu nebo usb , nahraji pořad, přehraji pořad ale pak se pořad z disku smaže , co s tím? :)

madmancz

Pristroj ladis iba raz, logika pristroja rozhodne, z ktoreho tuneru budes pozerat program a z ktoreho sa bude nahravat. Ak mas len jeden LNB, treba ho mat v prevedeni dual, aby si mohol naplno vyuzit vyhody 2 tunerov.
Co sa tyka prehravania nahratych relacii a ich automatickeho zmazania pro prezreti, tak to je pre mna novinka ... Ak si predsa zapnes prehravanie nejakeho nahrateho filmu a za par sekund prehravanie prerusis, vyskoci ti menu: "Zastavit prehravanie tohto filmu?" 1- Ano, 2- Ano, vratit sa do zoznamu filmov, 3-Ano, zmazat tento film, 4- Nie, 5- Nie, ale zacat od zaciatku. To iste menu automaticky vyskoci po skonceni prehravania na konci filmu. Nevidim ziaden dovod, aby to bolo u teba ine. VU+ Duo mam 1 rok a pouzivam len VTi image.

slavo777

Mám LNB monoblock Twin (astra 19,2 a 23,5) vedou od toho dva koaxiály, já nevím jak to přesně nazvat :)

Mám disk připojený externě. Zkoušel jsem ho připojit přes esatu a i přes usb a pokaždé to bylo to samé, dám možnost 1 zastavit film , tu tabulku tam vidím také. Jenomže pak se jakoby odpojí disk nebo co to je, a nevidím nahrávky, nevidím disk, jediná možnost je ho znovu inicializovat. Přemýšlím co s tím, nedal by se nějak naformátovat v PC ?

madmancz

Podla tvojej zostavy by som nastavil Tuner A: "Jednoduche"-DiSEqC A/B, port A Astra 23.5E, port B Astra 19.2E. Tuner B sa rovnal tuneru A.
Ak som tomu dobre porozumel, nahraty film sam od seba nezmaze receiver, ale ty sam, kedze po uspati HDD ho receiver nevie najst a musis urobit znovu jeho inicializaciu... Ja mam interny HDD naformatovany systemom NTFS, nastaveny na uspanie po 1 min. necinnosti a vsetko OK. Na tvojom mieste by som naformatoval HDD systemon NTFS (nepouzival by som ziadne utility od vyrobcu HDD, ktore uspavaju HDD ...), v nastaveni pevneho disku vo VU+ Duo: Menu-Nastavenia-System-Pevny disk-Nastavenie pevneho disku-Uspat disk - nastavit "ziadny pohotovostny rezim". Potom by bol disk stale online a malo by to uz fungovat. Potom sa uz mozes zacat hrat s nastavenim uspania HDD vo VU+ Duo. Viac urcite najdes na stranke AB-forum.

slavo777

Dobře, ty tunery mám nastavené tak jak říkáš. Ale s tím diskem fakt nevím. Zkusím to ještě jednou naformátovat v počítači.

On se po každém uspání musí inicializovat nebo ne?
Ještě jednou popíšu svůj postup:
1.Naformátoval jsem disk v PC (rychlé formátování)
2.Připojil k VU+
3.Inicializoval ho v menu,ukázal že pohoda
4.Nahrál pořad
5.Spustil pořad
6.Ukončil přehrávání volbou Vypnout a vrátit se k seznamu filmů
7.Odešel jsem z menu nahrávek
8.Disk se jakoby odpojil a nahrávky zmizely, disk šel jedině inicializovat, tímpádem se to všechno smazalo.
9.Postup už jsem opakoval několikrát :D

madmancz

Když pustíš ve VU+ inicializaci, tak se HDD zformátuje na ext3 (což nevadí, chodí to taky bez problémů, používám to), takže se tím smaže to, co jsi udělal s HDD v PC. To jen pro info.
Co to znamená, že disk jde po přehrávání jen inicializovat? Co Ti ukazuje Device manager pod Partitions (zelené tl.) a Show Mounts (modré tl.)? Co se stane, když Device Manageru stojíš na HDD a stiskneš tlačítko OK? Nemáš ho pouze odmontovaný? Máš správně nastavenu cestu na ukládání nahrávek (Setup/System/Recodring paths) na mountpoint HDD ?

KamilZ
Registrace: 11/2010

#On se po každém uspání musí inicializovat nebo ne?

Jestli inicializací myslíš volbu ve VU+, tak samozřejmě ne.

KamilZ

Takže za chvíli budu mít naformátový disk z PC v NTFS , musím inicializovat disk ve Vu+ nebo nemusím? :)
Ideální by bylo kdybych si tam mohl nechat ntfs kvůli propojení s pc. Já se radši ptám na postup protože mi z toho fakt hrabe, pak ti řeknu co a jak to vypisuje.

madmancz

Pokud chceš zachovat NTFS, tak nesmíš.

Bez urážky - proč jsi si kupoval takovýto linuxový přijímač :O ? Podle Tvých dotazů by pro Tebe byl lepší nějaký Technisat apod.

KamilZ

Já se s tím zatím seznamuju , s linuxem nemám zatím zkušenosti. Přiznávám že jsem čekal že to bude jednodušší, to nepopírám ale nějak se s tím snad poperu. V počítačích se celkem orientuju, ale problém je že jsem fakt na unixové systémy nenarazil.
A linux jsem volil i kvůli nahrávání atd... :)

madmancz

Tak jsem disk naformátoval NTFS, připojil přes eSatu k VU+.
Menu - nastavení - systém - vti device manager - partitions - vybral jsem disk (ukazuje se jako ntfs) - zelené tlačítko mount - pak jsem odešel a zkusil zapnout náhrávání ale nejde. A když dám info o tom disku tak tam vidím jen Read speed ale nevidím tam Write speed. Takže už jsem se trochu zorientoval a hnul z místa o malinkatou píď :)

madmancz

KamilZ

Sklidni hormon :8) když se chce nutit k něčemu co nepotřebuje a stačí mu k tomu obyč.HD přístroj to je jeho problém.
Mám vyzkoušeno mnoho přístrojů(i linux,/žádný zázrak to není,tady jen každý kecá a málo kdo tomu dá to co má být!!!
Pro běžný provoz od 53E až po 3OW abych vše otevřel mi stačí OCTAGON 1018/příslušné card,sharing/a nejsou žádné problémy.Problémy mají jen pitomci a Ti ať jsem radší nepíšou!!!protože jsou na obtíž!!!!!

Dreambox 800HD se,OPTIMUS OS1 plus,Optimus OS1, VU+zero, 3x SG2100 motor, paraboly GILBERTINY 105,FUBA 90,MASCOM 90,

hery
Registrace: 5/2007

To byla reakce na mě?

madmancz

madmancz

né, né,.né,to byla reakce obecná,mám zkušenosti,že mám lepší a rozkodované programy né na linux.A stačí to!!!!!!

Dreambox 800HD se,OPTIMUS OS1 plus,Optimus OS1, VU+zero, 3x SG2100 motor, paraboly GILBERTINY 105,FUBA 90,MASCOM 90,

hery
Registrace: 5/2007

pro nechapave, octagon 1018=klon fortis=linux :)))

jen tak obecne, uz ten disk nedavej do widli a zapomen na ntfs. smaz na tom disku vsecky particie. a ujisti se , co potrebuje tvuj prijimac. potrebuje jednu particii na swap ? je lepsi pouzit ext2 nebo ext3 ? vytvor takove particie, ktere jsou pro tvuj stroj nejvhodnejsi. rebootuj a zkontroluj jestli je tvuj disk pripojenej na spravne misto a jestli obsahuje spravne adresare.
nebo to zjednodus a over si ze tva img spravne inicializuje tvuj disk od kolegu.
zacni studovat. podle me delas nejaky ptakoviny. todle neni normalni

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

Co jsem koukal tak image Vti má podporu NTFS, proto se pokouším o to NTFS. Takže zkusit vytvořit nějak ty oddíly a ubírat se tímhle směrem? :) Já vím že to ext by bylo asi jednodušší, ale pro eventuelní přehrání nahrávky v PC by bylo lepší použít NTFS.

madmancz

Tak jsem zkusil ještě flashdisk naformátoval jsem ho pomocí Vu+, formát ext2. Při pokusu o náhrání ale Vu+ hlásí že HDD není připojen nebo že není inicializován. Tak už fakt nevím

madmancz
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 32

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra