![]() |
|
namaľovanie parabolyAkým druhom farby môžem nastriekať parabolu z dôvodu aby nedráždila oči na drevenej chalupe a nestratila silu odrážať signál. |
Robinzon
Registrace: 5/2010 Příspěvků: 40 |
![]() |
|
RE: namaľovanie parabolyKamarad mi nastrikal parabolu v autolakovne(do barvy strešních tašek) ,a na signal to nema vliv. |
Hugo Boss
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 91 |
![]() |
|
RE: namaľovanie parabolyTo máš uplně jedno hlavně aby ta barva přes zimu se nesloupala. Nejlépe vypalovačkou a opravdu v servisu nechat vypéci.Na signál to vliv nemá. |
koax
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 2 326 |
![]() |
|
RE: namaľovanie parabolypokud možno žádný Lesk , lnb nemá lupu rádo hlavně v letě :)))AmikoAlien8900/GM Unibox 2
|
bigj
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 2 626 |
![]() |
|
RE: namaľovanie parabolyNo pokiaľ viem tak farba má vliv na signál a hlavne lesklá. Rozhodne matnú a napr. šedú |
jklajban
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 1 798 |
![]() |
|
RE: namaľovanie parabolySi niesom isty, ci to prestriekanie kdesi v lakovni nebude stat viac, nez kupenie novej. :)))AB PULSe 4k, Zgemma H7S
|
LucaBrazza
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 4 631 |
![]() |
|
RE: namaľovanie parabolyKup si vobyčejnej, šedej, matnej, vodou ředitelnej akrylát za cca 100Kč a normálně to stříkni-pokud máš Al. Jestli je to ocel, tak napřed odrezit a stříknout dobrej základ. Ale jestli je tam hloukovej rez, tak bych to vyhodil a koupil AL. Do lakovny bych to určutě nedával.I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 335 |
![]() |
|
LNB doigelitu a pak už stříkej co máš po ruce R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 401 |
![]() |
|
RE: namaľovanie parabolyno ví máte ale starostí :laughing: |
nicolepcd
Registrace: 9/2011 Příspěvků: 695 |
![]() |
|
ako bolo napisanehlavne aby to nebola leskla farba lebo si upeciete LNB. inak pokial viem tych par mikrometrov beznej farby nema na signal badatelny vplyv. mozno este tak nejaka metaliza by sa mohla prejavit meratelne :) treba vyskusat a premerat :D |
soso
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 419 |
![]() |
|
RE: namaľovanie parabolyNo ono tu toho bylo ohledné nátěru parabol napsaného mnoho ale nikdo zde nenapsal fundovanou odpověd na téma vlivu barvy k zisku teoreticky se opravdu zdá že to nemá vliv ale já z praxe o tom začínám mít pochybnost natřel jsem už asi po 3 ofsetku 120 firemní plastovou a zisk antény se mě zjevně snižuje,nátěr jsem provedl vždy vodou ředitelnou barvou eternal apod.možná na plechové antémy vliv nemá ale kdoví jak u plastu kde je reflexní brava vlisovaná do hmoty možná by ted bylo řešení to lisknout nějakou hustější metlou a pak to porovnat ale jinak jak to chceš změřit v domácích podmínkách proto dotaz na nějakého elektrofyzika apod. který by to byl schopen odborně popsat a vysvětlit,jinak to nevidím.DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100
|
DVB
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 287 |
![]() |
|
DVBCo je firemní plastová? Jestli se snižuje zisk, tak je buď deformovaná, blbě nastavená, nebo špatně odráží. A jestli špatně odráží, tak má asi vysublimovanou odrazovou vrstvu. Obnovení na 120 tce v amaterských podmínkách metodou pokus-omyl bude asi problem. Když to stříkneš nějakou barvou s obsahem kovových částic, tak se ti to za půl roku sloupne a game over.Jsou nějaký vodivý lepidla pro elektrotechnický průmysl. Kdybych to měl na balkoně, tak bych zkusil naplátovat nějaký folie, podobně jako se zlatí sochy. Ale jestli to máš na střeše, tak bych dal Al. NedVNO JSEM dal pryč 120tku Al za 600,- i se stojanem, ozařovačem i polarmountem. Ale ten chlap řikal, že si dělal kdysi laminát, a musel to tedy něčím stříknout?? Musim se mrknout, jestli na něj nemam někde mail. I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
![]() |
|
kdysiv osmdesátých,jsem měl laminátku,šopovanou hliníkem,po určité době se mě zdálo,že má menší zisk,polepil jsem ji proužky alobalu a znovu nastříkal,nastalo zlepšení R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: namaľovanie parabolyJJ taky bych zkusil Alobal, ale nechtěl jsem to sem psát, nemám to vyzkoušený, aby nějakej hňup nenapsal, že jsem blbej. Chtělo by to asi specifický lepidlo, parabolu zdrsnit atd. Ale viděl jsem taky natřenou parabolu nějaou stříbřenkou, a celý se to oloupalo.I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
![]() |
|
Morousneboj se psát,uráží jen d.e.b.i.l.,inteligent píše jen názor,už ti nemohu zodpovědně napsat to lepidlo,ale tehdy moc na výběr nebylo,myslím,že herkules a chodilo to hezky ještě dlouho R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
Morousneboj se psát,uráží jen d.e.b.i.l.,inteligent píše jen názor,už ti nemohu zodpovědně napsat to lepidlo,ale tehdy moc na výběr nebylo,myslím,že herkules a chodilo to hezky ještě dlouho R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
nějakto tady blbne,zase duplicita R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: namaľovanie parabolyHerkules určitě ne, spíš Chemopren, nebo alkapren, nesavý/nesavý. Problen bude, že to slunce ohřeje, že bys na tom moh smažit vajíčka a pak to prudce zchladne oloupe se to.I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší
|
Morous
![]() |
|
Morousto musíš přestříkat barvou jinak to dopadne,jak popisuješ,ale chemopren to nebyl,to bych si pamatoval,ten se musí mazat na obě plochy,určitě ne,asi herkules,po zaschnutí nerozpustitelný vodou R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
![]() |
|
![]() |