Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příslušenství

obnovovací frekvence

Může mi někdo osvětlit jaký je rozdíl mezi 400Hz a 600Hz?Já mám na tv 100Hz a rozdíl mezi 50-100 Hz vidím ,či jestli to má nějaký vliv při koupi tv.Dík

fitipaldi
Registrace: 4/2011
Odpověď v diskusním vlákně

RE: obnovovací frekvence

Obraz bude plynulejší, ale dle mých zkušeností je to už více méně nerozlišitelné a to v rychlých obrazových změnách. Sport apod. Záležet bude velmi jaký signál budeš do TV přivádět. Bluray, HD satelit atd. Při sledování z TV tuneru to nepoznáš.

poudera
Registrace: 12/2008

Když přeletí balon hřište za 1 sekundu, tak v prokládaném řádkování bude vysláno celkem 50 balonů protože kmitočet vysílaných půlsnímků je 50 Hz. Moderní televize si vymýšlí další balony a vkládá je do mezipoloh. Jenomže hloupý fotbalista to neví a strčí tam hlavu. Copak se asi stane? ;)

visper
Registrace: 5/2008

@visper

Padne gol? :)))

O2Tv,VU+ Zero,Hliník 85cm IBU Twin 19.2E+23.5E Panasonic TH 42PX80.

Saták1
Registrace: 7/2008

Pro LCD je to jinak, než pro Plasmu. Pro LCD je výklad v tom smyslu, že se do obrazu vkládají mezisnímky, který jsou vypočtený. Na TV 50Hz se např. kutálející fotbalový míč jeví neostře a teprve když se zastaví, tak kresba na něm je viditelně zřetelnější. U 100Hz a 200Hz je ten míč i při pohybu ostřejší. No a u Plazmy je to spíš obchodní reklama.

I když jsi chytrý, možná přijde někdo ještě chytřejší

Morous
Registrace: 1/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra