![]() |
|
Výpadky signálu DVB-TKde může být problém? Chytám na JM u Kyjova kromě českých také slovenské kanály. Na Kojál mám anténu DAT 45 Televes a na Kamzík je otočená dlouhá colorka vertikálně. Velká Javorina ani ťuk. Na všech kanálech je podle "bargrafu" dostatečný signál, ikdyž ne úplně 100%, a tel. Panasonic píše "počet chybných bitů 0,00E+00 ". Ale stává se dost často, že signál zakolísá a až úplně na vteřinu vypadne. Na obou anténách jsou předzesilovače. V ant. DAT je originál a v colorce je UHF 26dB http://www.omko.cz/predzesilovac-uhf-26db/. Sloučeno "rozbočovačem" R2 http://www.omko.cz/rozbocovac-r2/. Setkal se někdo s podobným problémem? |
kedar1
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 49 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27 | |
![]() |
|
RE: Výpadky signálu DVB-TNikdo se nemohl s podobným problémem potkat, protože nikdo nepoužívá rozbočovač místo slučovače. Problém je zcela jistě v celé sestavě. Minimálně změřit úrovně signálů, srovnat a použít slučovač 27,56/REST. To pro začátek.Dejte mě lidi a já to /možná/ udělám...
|
wolf
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 441 |
![]() |
|
RE: Výpadky signálu DVB-Taky problem ty tu popisuješ problem može byť napr v dostatočnom zbytočnom napchati predzosilovača .Nauč sa robyť z antenami a nezlučuj anteny s čim ta napadne do čerta.použi zlučovač rest+ 27,56 dufam že ti dobre radim s pameti niesom si isty kanalmy na ktorych ide kamzik. V antenach nepouživaj širokopasmove zosilovače ale kanalove bo nikdy ti to dobre nepojde a zosilovače použi len tam kde treba. Priklad ked ti čechy idu na29K ,40K bez predzosilovača tak tam predzosilovač nedavaj. Udaj stej telky nič neznamena uroven signalu treba zmerať pripdne odhadnuť podla boxa hlavne nepresiliť zlučovač v každom pripade vymeniť v čechach vyraba zlučovače napr www.teroz.cz Normalne ta nechapem použiješ najdrahšie anteny na trhu a knim taku blbosť na zlučovanie odpadnem :))) :laughing: |
jopo166
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 1 790 |
![]() |
|
RE: Výpadky signálu DVB-TA úplně nejlepší co ? no zavolat si někoho s potřebným vybavením... |
bryketa
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 594 |
![]() |
|
RE: Výpadky signálu DVB-Ta to delaj ty anteny samostatne ? bez slucovace? soustava je na profi IEC konektorech ? nebo Fka ? nebo co dum dal ?Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 830 |
![]() |
|
RE: Výpadky signálu DVB-TDAT je na F-ku, slučovač(rozbočovač) je "pod šroubky" a dál jsou již jen IEC. Bez předzesilovačů je signál tak nízký, že vypadává pořád a to z obou směrů. Tak mi teda odborníci vysvětlete, jaký je rozdíl mezi rozbočovačem a slučovačem. Myslím vnitřní zapojení obou. Jinak při použití kanálových zesilovačů bych musel mít na každý kanál zvlášť anténu a to by snad ani stožár neunesl. |
kedar1
![]() |
|
RE: Výpadky signálu DVB-TJinak objednám ten slučovač jak doporučujete a vyzkouším to. Třeba je vážne chyba jen v něm. Zatím díky všem za rady. |
kedar1
![]() |
|
RE: Výpadky signálu DVB-Ta co delaj ty anteny samostatne bez slucovace ?Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
![]() |
|
RE: Výpadky signálu DVB-TSe ani nedivim, ze to blbne.V obou sirokopasmove zesilovace, pokud mozno co nejvetsiho zisku, sloucene hybridem. Proste patlanina jako p.r.a.se. Hlavne ze tu bylo pred casem popisovano, jak se zesiluji a slucuji signaly, ze ? |
J a
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 3 337 |
![]() |
|
RE: Výpadky signálu DVB-TSamostatně jsem je ještě nezkoušel. Zatín nebyl čas na laborování. A čím bych to měl asi tak zesílit, když na kojálu jsou 3 kanály 29,40,59 a na kamzíku dva 27,56. Rozptyl jako pr.ase. To mám dát co kanál to anténa? |
kedar1
![]() |
|
RE: Výpadky signálu DVB-Tmal si vyskušat bez zlučovača ak tomu čo si kupil hovoriš zlučovač či ti to vypadava a drž sa rad čo ti tu ludia davaju neviem prečo by si mal mať vela anten a predzosilovačou ved predsa do jednej anteny použijem predzosilovač na 27,56k ak je to nutne a do druhej predzosilovač na 29k40, pripadne 59k neuvadzaš kanali na ktorych prijimaš čechou a maš to tak ako si mal teraz len s kanalovymi zosilovačmi ten zlučovač od všetkeho vymen a tak skušaj :!!!!!!!!!! :crying: |
jopo166
![]() |
|
RE: Výpadky signálu DVB-TTo není žádná novina že ten signál kolísá a to zejména podle vzdálenosti.Mám sloučeny polské vysílače K34 a K62 slučovačem jak popisujete K62/rest a děje se totéž. K62 kupodivu celkem stabilní kvalitou kolem 80-100% ale K34 lítá od 100% až po kostičkování a vůbec to nezávisí na počasí.Tak nevím na čem.To slučování hybridem vůbec nezkoušet. |
Displej
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 449 |
![]() |
|
RE: Výpadky signálu DVB-Tnetušil jsem, že se dá koupit předzesilovač, který zesílí i více jednotlivých kanálů najednou. A ten rozbočovač s tou colorkou byl doma ještě z analogu, tak jsem to tam vrazil. Čechy přijímám z kojálu právě na kanálech, který jsem uvedl. |
kedar1
![]() |
|
RE: Výpadky signálu DVB-TKlicem k uspechu v antenarine je SELEKTIVITA, to ze se digital da o.j.e.bavat trosku vic je MYLNA domenka.Kdyz by jsi misto predrazene a skoro nefunkcni anteny Televes pouzil neco normalniho, mozna BY JSI MEL NA DALSI. Nekdy to tak opravdu vychazi, ze diky rozdilnym urovnim diky "rozptylu jako (nevhodné slovo)" a slabemu signalu obecne jsou lepsi dve samostane anteny. Navic neni obsolutne problem pouzit trebas dvoukanalovy predzesilovac. Tvuj problem ma nejmene 4 mozne varianty jak to resit. Kouzelne by bylo znat urovne na 27, 29 (vidis ten maly rozdil ??) ,40,56 a 59 kanale. A bud v klidu, da se to udelat. Zrovna dnes jsem delal to same, s tim rozdilem ze Kojal me to pral s urovni pres 85dBuV a Kamzik se klepal nekde na 42dBuV. |
J a
![]() |
|
RE: Výpadky signálu DVB-TSlucovani hybridem je mozne, dokonce funkcni a dokonce je to v jedmom pripade jedine mozne levne reseni. Ale musi se dodrzet cela rada dalsich podminek.To co mas nyni ty by v analogu udelalo kvanta duchu a nesledovatelny obraz. V digitale to dela ty nahodne vypadky. |
J a
![]() |
|
RE: Výpadky signálu DVB-Tloool. doporucuju koupit kristalovou kouli. tam na vsecky otazky najdes odpoved. radsi obetuj nejaky penize odbornikovi nez obetujes vic penez do nefunkcnich komponentDreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
![]() |
|
RE: Výpadky signálu DVB-T@kedar- při experimentech se zesilovači pozor na zisk.DVBT není analog a pokud se to přebudí pak je tma.Já musel taky použít na výstupu útlumový článek při použití zesilovače 18 dB |
Displej
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 449 |
![]() |
|
RE: Výpadky signálu DVB-TJeště mě napadá, že kanál 27 z kamzíku mi přebíjí ten samý kanál z Borského Mikuláše. Je téměř ze stejného směru a na něm je úroveň dobrá i bez zesilovače. |
kedar1
![]() |
|
RE: Výpadky signálu DVB-Tnajvedši problem budeš mať asi 27k a zlučiť ho z 29k ale všetko sa da len treba chcieť :))) ;) |
jopo166
![]() |
|
tady to nevyřešíšbuď si někoho pozvi,ať ti to dá dokupy,nebo to nech ,jak to je blbě R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 401 |
![]() |
|
RE: Výpadky signálu DVB-Tfrekvenčne velmi blizke frekvencie sa zlučuju aj hybridnym zlučovačom na jeho vstup sa však da priepusť v tvojom pripade na jeden vstup daš priepusť27,56k a na druhy vstup priepusť 29k,40k,59k pri zlučovani velmych blizkych kanaloch je dvoležite aby boli urovne signalu vyrovnane čo ti to dokažeš asi ťaško vyrovnať to antena na čechou ked juá daš samostatne do zlučovača nesmie prijimať absolutne kamzik a antena na kamzik nesmie ak je samostatne v zlučovači prijimať čechou vtedy ti to pojde.Pre teba možno jednoduche zlučenie v praxi sa ti to však može značne predražiť možno aj otolko čo by si si antenara zaplatil. :crying: Dalšia možnosť podstatne lepšia by bola prekonvertorovať 29k na iny kanal potom uš by to zlučiť šlo lepšie.Nemaš merak o antennej technike vieš pomerne malo je to vyhra v športke pre teba to pozlučovať.Možno by šlo použiť aj rele a samotne prepinať anteny ale ak to chceš na viac teliek tak to neprichadza do uvahy stym rele to je asi najlacnejšie. |
jopo166
![]() |
|
RE: Výpadky signálu DVB-Tprezradim ti však ešte že firma teroz na taky odstup 27k-29k dokaže zlučovač spravyť ;) |
jopo166
![]() |
|
to jopo166 a ostatníDíky za reakce a rady. Uvidím, co se s tím dá dělat. Ještě k tomu sloučení kanálů 27 a 29. Každý má jinou polarizaci, tak by se to snad nemělo tak moc ovlivňovat. Ještě jednou díky. |
kedar1
![]() |
|
kedar1ani jsi nenapsal, které kanály ti vlastně vypadávají, jsetli jsou to vůbec ty 27 a 29, nebo i jiné nebo všechny, příčin může být daleko více než jen problem.sloučení K27 a 29 ... já bych ti doporučil násl. postup:1 - pokud ti signál z každé antény samostatně bez slučovače pojede ok (dlouhodobě), zkus nahradit hybrid slučovačem K27,56 + rest nebo lépe 27,56 + 29,40,59 2 - pokud to nepomůže, přišels o další 5-ti kilo a už si zavolej odborníka ;) |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 391 |
![]() |
|
lanceVypadávají nepravidelně úplně všechny. Někdy to půl hodiny jede bez problému a pak to třikrát zakopne a zas to nějakou dobu jede. Stabilnější je to většinou v noci. A taky to vypadne skoro vždycky, když okolo projede nějakej dvoutakt. A že jich tu pořád ještě jezdí :fuming: |
kedar1
![]() |
|
RE: Výpadky signálu DVB-Tak by aj napriek tomuto zlučovaču či prepusti prešli kanali čechou na antenu určenu na slovakou použij ešte na vstupe odladovač na kanal ktory ti aj napr kvalitnemu zlučovaču prejde .Zohnal by som si minimalne box z dobrou stupnicou hrubej intenzity S aby som aspon približne odhadol signal a nepresilil si ho zbytočne napr kojal aby nebol 90dbuv stači ak bude 60dbuv lebo to bude robyť problemy nastav to podla boxu tu hrubu na 60 percent ked box bude ukazovať stupnicu zle tak maš smolu . :( |
jopo166
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27 | |
![]() |
|
![]() |