Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Technisat DigiCorder ISIO S1 x TechniCorder ISIO S

Zdravím pánové, nevíte někdo, jaký je rozdíl mezi přijímačem DigiCorder ISIO S1 a TechniCorder ISIO S ? Hledám přijímač, který umožní kromě satelitního vysílání přehrávat i záznamy uložené na NAS Synology. Na první pohled se zdá, že vhodnější bude TechniCorder ISIO S, ale nevím ...

mvavrusa
Registrace: 7/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Technisat DigiCorder ISIO S1 x TechniCorde...

Nevím jak s NAS Synology, ale já mám úložiště NSA ZyXEL a jak TechniSat HD8-SX tak TechniSat TechniStar S1 umějí přehrávat záznamy na něm uložené.

Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.

joscer
Registrace: 10/2007

Dodatek

Tím jsem chtěl napsat, že je více TechniSatů (pokud ti jde o tuhle značku), kteří umějí z NASem spolupracovat.

Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.

joscer
Registrace: 10/2007

pekne

ne ked prvy Digicorder je super, tak TechniC je hyper!
Ja mam len HD8+ jednotuner, takze doteraz len snivam o 2t Digicorderi.
Ale TeC by mal byt viac internetovy - podla popisu...
Neviem ci je vobec mozne ho uz zohnat v nasich koncinach, teraz som pozrel na rakuske velko obchody ako Saturn a ani tam nieje.
No s tym NAS neviem. Ma to vlastny 1TeraB disk. Skus stiahnut navod v nemcine ci to tam nepisu. Ked DiC stoji 700 tak TeC?
Aj ja chcem! :scared: :)

krikri
Registrace: 3/2010

TechniCorder ISIO S je již uveden na stránkách technisat.cz, předpokládám tedy, že bude dostupný i na českém trhu.

mvavrusa

Technisat + historia

Kto z vas vie ze technisat dnes vyraba v byvalej fabrike alebo po porevolucnych udalostiach zostatkoch firmy Staßfurt?
Tu si mozete pozriet jej produkciu:
http://www.radiomuseum.org/m/stern-stas_d_en_1.html
Pamatnici vedia o com je rec,vyrobky boli aj na nasom trhu.Televizor si pamatam dodnes aj ked presny model uz neviem.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Jejda...tohle dreamy umí... :))) Synology DS 207 mám... ;) Já si nezačal mvavruso :)))

VU+ Solo2, VU+ Duo2,

petr47
Registrace: 12/2005

Přehrát soubory po sítí umí Technisat už dávno. Dnes to umí i kdejaký čínský HD krám za 2000 Kč. Já tady kolego především řeším, v čem se liší tyto 2 modely Technisat. Který z nich je více multimediální a zda třeba podporuje i DLNA.

mvavrusa

mvavrusa

Tak pardon...začínám šetřit na Technisat :)))

VU+ Solo2, VU+ Duo2,

petr47

Jestli Ti to pomůže tak mrkni sem: http://www.cssf.cz/forumdisplay.php?87-Technisat

VU+ Solo2, VU+ Duo2,

petr47

To petr47

Tohle stejně nechápu, založím téma na zjištění rozídlu 2 přijímačů Technisat a někdo sem začne sr.t příspěvky o jiné značce. Chápete to někdo ???

mvavrusa

mvavrusa

V minulé threadu jsi pomluvil dreambox,já jsem zde pouze uvedl,že funkci co hledáš dream umí...tak co si stěžuješ?Tímto se omlouvám všem ostatním...pardon...

VU+ Solo2, VU+ Duo2,

petr47

Máš tedy reagovat v příslušném threadu a ne zanášet "svůj" Dreambox jinam. Tady to má být o rozdílech DigiCorder ISIO S1 vers. TechniCorder ISIO S.

mvavrusa

mvarusa

je to úplne jednoduché a je to napísané hneď na prvej titulnej stránke návodu:
TS ISIO S1: 2xConax čítačka + 2xCI+ šachta
TS ISIO S: 1xCOnax + 1xNagravision a HD+ karta v balení + 2xCI+ šachta

Je to jedno či Digit ISIO alebo Digicorder ISIO. Inak sú modely S a S1 úplne identické.
Tzn., že S model nebude možné kúpiť mimo DE, maybe AT. S1 je možné kúpiť v nejaký ten mesiac v ČR.
Osobne by som doporučil kúpu v DE.
Ak chceš skúsenosti s týmto prístrojom, hľadaj vlákno inde, kde je o ňom 850 príspevkov a 48000 prečítaní.

Otázka na Krikri: nemá HD8+ nejaké problémy s obmedzovaním nahrávania aj napr. zo skylinku ktoré by tam boli strčené z HD+ platformy? Toto by potom hrozilo aj u verzie S.
Verzia S1 samozrejme nemá problém s nahrávaním čohokoľvek.
Prehrávanie z NAS je funkčné od roku 2009.

Dagy2
Registrace: 11/2010

@dagy CRM

zdravim, ale ma, prehliadol si asi 3 dni do zadu som otvoril temu ze mi na CT-HD nenahral film.
Pri recordoch hlaska od CRM ze record has been cancelled due licence ci co. Fock!
Davnejsie som ti spominal Hustler raz nieco na UPC take co malo aj Nagra...
Doteraz som u Skylinku ine blokovania nespozoroval.
Teraz toto CT-cko ale nie som si na 100pero isty ze CRM ale tak...
Inac co sa tyka S vs S1 u toho Isia a pod si si na sto pero isty ze oba su rovnako CI+ mimo modulu ale slot musi byt na to usposobeny (neviem presne co CI+ podpora v prijimaci obnasa ale mam 2ks nemeckych sat. casopisov o obe pisu u S1 ze CI ano ale CI+ nie.
Jaj a tazatel sa pytal na TechniCorder vs Digi; ten poznas?
Ci mam kuknut a friiky? ;)
K

krikri

@dagy este k CI+

ked to nesledujes.. teraz riesim nove HD stanice v AustriaSat, kde sa uz paruje ORF karta s CI+ modulom a uvadzaju v jednom zozname ktore prijimace su kompatibilne a je tam exaktne uvedeny Technisat S. No ano rakusky balik, rakuske modely sice...
Ale tak CI+ je to len Cam modulom? A potom logo HD+ na TS-S je dodavanim modulu - kt sa mimo DE ani nedava. Logicky sa mi to nezda...

krikri

ISIO S vs S1

obe verzie majú CI+ podporu rozhrania, viď www.technisat.de - digital rec - ISIO - Technische Daten - Entschlusselung systeme

CI+ je podpora v SW. Aj pre HD8S, HDS2, HDS2+ bol FW upgrade pre možnosť vložiť CI+ modul a použiť v ňom HD+ kartu.
Samotný CI+ modul potom spôsobuje problémy pri blokácii nahrávania. U ISIA sa dole objaví znak CRM a nedovolí nahrávať. Preto pre SkyLink doporučené používať výhradne CI moduly, tým sa predíde komplikáciam.
S verzia má priamo čítačku Nagravision pre HD+. U ISIO S1 je možné kartu HD+ použiť zastrčením do CI+ modulu a s použitím jednej šachty.

Dagy2

Technicorder vs Digicorder

podľa popisu tam nie je žiadny rozdiel.
Predaj Technicorderu zatiaľ nezačal takže ani manuál nie je k dispozícii.
Dekodovacie systémy sú Conax a CI+ u oboch zariadení pre ČR rovnaké

Dagy2

dlna

tazatel riesi dlna, prepojenie s nas atp.
ja som ani nezaregistroval ze uz je nieco ako technicorder... ;)
takze CI+ je podpora sw a co sa tyka u hw (u TS) tak to ze integrovana nagra pre HD+ kartu, namiesto modulu. ale u rakuskych kt su Irdeto/ICE treba ich modul a pre HDaustria CI+ - Irdeto PI ten 3.10 ci kolko. registracia HD pyta ChipID modulu.
Ach ja...
K

krikri

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra