Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Astra 3-příjem

Ahoj, prosím zkušenější o radu. Ve velmi problematickém terénu s nemožností příjmu DVB-T (chata v hlubokém údolí, kolem vysoký les, jen částečný výhled ve výseči asi 20st na jih.., jsem pro příjem českých programů na A3 instaloval 80 cm EmmeEsse a vybavil ji monoblokem 6 st, který mi doma zbyl. Přijímající LNB na ohnisku. Nakonec se mi podařilo naladit TP 12525V a 12565H, oba se stabilním příjmem, kvalita 85%, resp65%. Vůbec se mi ale nepovedlo naladit 11895V a 12070H pro příjem TV Nova. Zkoušel jsem si pohrát s polohou LNB (skew, posouvání krku). Nevylučuji částečné zakrytí signálu stromy, nicméně přijímané TP jdou výborně. Nerozumím tomu (zkusit jiný LNB?). Za radu díky.

francjin
Registrace: 12/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Astra 3-příjem

A ten 6 stupňový monoblock tam máš asi na parádu?....Zkus dát obyč a taky zkus jiný satelitní přijímač,aby jsi vyloučil chybu či nastavení v přijímači.Pokud ti něco trošku "stíní",tak to doženeš jen "extrémní" velikostí paraboly.... R^

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

skusit posnout parabolu třeba jen o centimetr směrem nahoru pokud to lze hned budeš mít jasno ;)

Amiko mini combo,Amiko A4K combo+,HD Box 9105+,Mystique SaTiX-S2,SG-2100

alda
Registrace: 2/2007

kdyz 3 tejdny pockas

tak muzes se 100% jistotou rict jestli ti neco stini nebo ne.
http://www.satellite-calculations.com/SUNcalc/SUNcalc.htm
pokud ale namas cas, tak musis vyloucit chybu kabelaze, spatne udelany konektory, chybu prijimace

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

ad alda

Díky, to mě taky napadlo, jestli nejsem na nějaké hranici zastínění signálu. Myslím, že bych parabolu mohl posunout výše až 10 cm. Jiný LNB zkusím taky. Zkusím i doladit elevaci-vše je naladěno ručně, řídil jsem se jen ukazatelem kvality příjmu na receiveru. Jenom nerozumím tomu, proč mám stabilní a velmi dobrý příjem dvou TP a třetí-nothing.

francjin

ad bublajs

Díky za reakci, nicméně-je to tak, že když mi signál v době sun outage 9.-15.10. od cca 11:03 nevypadne, tak mi nic nestíní?
Ahoj

francjin

@francjin

Tam jde spíše o to v danou dobu vylézt k parabole a podívat se směrem ke slunci, zdali je na něj výhled bez překážek.

pecou
Registrace: 7/2009

vlastne uz tedka se da urcit presne ten smer, ta vejska kde bude slunce nad obzorem az v ty dany data. nejhorsi je, ze v ty data nebejva moc casto uplne pekne, takze je to sazka do loterie. zvlast kdyz tam jezdis jen o vikendu.

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

Pokial mas mobil s androidom,alebo iphon da sa stianut viacero utilitiek ako satfinder,Dishpointer...
A pod, s ktorymi aspon orientacne " uvidis" vybraty satelit na oblohe a mozes zistit,ci mas priamu viditelnost.
:8)

Peep
Registrace: 10/2010

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra