Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

Jak bezpečně rozeznám klon Dreamboxu 800?

Ahoj.

Mnoho prodejců prodává Dreambox 800 HD jako originál, ale za podezřelou cenu. I když se jedná o e-shopy se širokým sortimentem, tak si nejsem jist že koupím opravdu originální Dreambox.
Jak bezpečně poznám že se jedná o originál?
Vím že se dá podle nějakých číselných údajů ověřit pravost originálu na stránkách DreamMultimedia, ale jak znám české prodejce, tak se mi nechce věřit tomu že by se to nedalo nějak obejít.

Kema
Registrace: 6/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Jak bezpečně rozeznám klon Dreamboxu 800?

original nema chladic.Takze cez mriezky to uvidis

Bruty
Registrace: 5/2006

Aj tak, že originál DM-800-HD má väčší dysplay, než klon.Nemá na chladiči(procesoru) nainštalovaný ventilátorček.

DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.

vladoholu
Registrace: 6/2009

Nebo at Ti tam nahrají před tebou nějaký geminy orig. image a hned bude jasno...

pat
Registrace: 1/2006
Galerie: pat

Dohodnite sa ci nema chladic alebo ventilator? ;)

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Dohodnite sa ci nema chladic alebo ventilator? ;)

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Takže originální software na klonu nechodí?

Kema

Kema

Potom uz nechodi klon.

Kasr
Registrace: 8/2008

http://wiki.blue-panel.com/index.php/Differences_from_DM800_HD_PVR_to_Cloneboxes

ala666cz
Registrace: 3/2010

RE: Jak bezpečně rozeznám klon Dreamboxu 800

na:dream-multimedia-tv.de..mas test authenticty..moc by som neveril na ten ventilator..a su aj ine znaky rozdielnosti...pan googl je pripraveny ti poradit

dreambox 800 hd

lubo540

Ani já bych nespoléhal na ventilátor.Viděl jsem klony s ventilátorem i bez.
Jak tu bylo psáno at ti prodejce (za předpokladu že budeš kupovat v kam.obchodě)nahraje před tebou orig.geminy a hned bude jasno.
PS.Proč chceš DM 800 HD ? Klony vylučujeme to je jasný že o šrotu nemá cenu diskutovat.Ale dnes pokud bych kupoval tak jdu do 500HD,800SE,VU+duo,uno nebo solo.

pat
Galerie: pat

To pat.

Tak máš veľmi chabé znalosti o rôznych STB,ak zavrhuješ klony a pritom si ich nemal ani možnosť prevádzkovať.VU-duo,solo,alebo uno nie je nejaká extra liga,sú podstatne lacnejšie a kvalitnejšie STB ako práve menované a klony plne nahradia originály.Nie je každý taký bohatý,aby kupoval len originály a a ni tie nie sú bez chyby.Ale sto ľudí,tak aj sto chutí.Nech sa darí.

DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.

vladoholu
Registrace: 6/2009

nejhorší jsou

klony klonů,to už nikdo nepozná a chodí jako originál R^ :laughing: R^

pierrepetr

vladoholu: nevravi sa to nahodou "nie som taky bohaty aby som si kupoval lacne veci" ?

nech sa dari, ahoj ;)

ps: inak nic proti klonom, v pripade DM je to v podstate uz sumak ci origo, abo klon

Vzdát se je horší než být poslední.

alfasex
Registrace: 8/2006

cena dnes

není úměrou kvality,jsou věci drahé a levné, kvalitní a nekvalitní,spojitost mezi nimi není žádná

nech sa dari, ahoj

R^ :laughing: R^

pierrepetr

jedinej problem mezi klonem a orig je ta zaruka. Kdyz mas origos ,tak ho v poho vyreklamujes ,no a kdyz klon - tak skym se budes dohadovat ,samozrejme ted se tu vyhrnou diskuse dovozcu klonu a budou oponovat,jak jsou klony kvalitnejsi a lepsi. Me je to celkem fuk ,mam originaly i klony a vzdy si to dokazu opravit nebo vyreklamovat.To si musi kazdy zvazit sam co si koupit.

maly mike

s klonom a zárukou nieje problém ak ho kupiš na správnej adrese.Moja skusenosť -kupil som 2ks DM800 z CZ, jeden kus mal probl. s čítačkou,poriešené cez tel.a skype ,za 10 dní som mal doma druhý kus na výmenu.Záruka je 2r. a zabezpečení servis. R^

krega
Registrace: 2/2009

Mám možnost koupit použitý Dreambox 800HD - originál. Sice je starý 3 roky, ale kdyby to byl opravdu originál tak by mi to nevadilo. Dá se podle seriového čísla na samolepce na spodním víku zjistit jestli to není klon?
Mám totiž zatím jen původní fotky od prodejce.

Kema

Ahoj.

Tak až dneska jsem si přivezl ten Dreambox 800HD - podle prodejce Originál.
Hned jsem ho doma rozšrouboval a vše se shoduje s popisem zde - jak uvedl ala666cz:

http://wiki.blue-panel.com/index.php/Differences_from_DM800_HD_PVR_to_Cloneboxes

Takže jak si na stránkách DreamMultimedia ověřím provost?
Měl bych si stáhnout nějaký plugin (Genuine Dreambox),ale v seznamu pluginů na serveru Gemini ho nikde v Dreamu (po připojení sítě) nevidím.

Kema

Tak jsem tam nahrál images Gemini2 5.1 pro originál Dreambox 800 a už tam mám i ten ověřovací plugin a na stránkách Dream Multimedia jsem prošel úspěšně, taže mám klid.

Kema

Klon od originalu se lisi pouze SIMkartou, klon take zpravidla nema osazenou desku modemu (jeh nolou desku bez soucastek)...

Hollys
Registrace: 3/2009

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra