![]() |
|
pohádka o 13 HD programech na jednom DVB-S2 TPváš názor na tohle?https://www.parabola.cz/zpravicky/15109/skylink-na-dvb-s2-transponderu-by-mohlo-byt-az-13-hd-kanalu/ Já si myslím, že přestože nelze popírat určitý pokrok v téhle oblasti v posledních letech... tohle je absolutní nesmysl. Samozřejmě, že je možné vysílat s těmito novými enkodéry HDTV s průměrným bitrate 4 Mbps. Ovšem nikoliv v dobré kvalitě. Je to řešení pro extrémní případy. Taky je nutno podotknout, že tyto enkodéry Harmonic nejsou žádný zázrak. Není to nic ojedinělého. Na trhu existuje spousta konkurenčních řešení (např. Thomson ViBE) a platformy v Evropě je běžně používají. Přesto se drží z dobrého důvodu té minimální hranice kolem 6-7 Mbps dejme tomu. Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 19 826 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 45 | |
![]() |
|
RE: pohádka o 13 HD programech na jednom DVB-S...Ono ja sa ani nečudujem skylinku, že má takéto úvahy. Ono je veľmi ťažko nájsť optimum pri počte HD programov na jednom TP a mať ako takú kvalitu (myslím skôr dodržať slušný bitrate) samotných HD programov. Nakoľko má u nás Skylink v súčasnosti malú alebo skoro žiadnu konkurenciu (upc), čo sa týka poskytovania HDčiek, tak si môže dovoliť mať HD programi aj so 4-5 mbit tokom. A nám nezostáva nič iné ako sa na to pozerať alebo máť niečo iné. Samozrejme Skylink v tomto nikdy nebude ako napr. Sky UK, ale možno časom sa mu priblíži :)uClan ustym 4K pro, 500GB HDD, parabola AL 60 cm, Astry 23,5E a 28,5E, SK/CZ IPTV
|
limcek
Registrace: 6/2010 Příspěvků: 303 |
![]() |
|
RE: pohádka o 13 HD programech na jednom DVB-S...je to totální blud nějakého blba od pera.Asi se někdo inspiruje na pozici 1W od rumunů... On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: pohádka o 13 HD programech na jednom DVB-S...Taky se mě to zdá trochu přitažené za uši. Nevím jak pan Glisník, ale já nejsem s kvalitou obrazu u HD kanálů co přebíráme od Bulharů zrovna na větvi. Obzvlášť poslední 2-3 týdny se mě zdá, že šla obrazová kvalita dolů.Dreamsky HD6 Duo, parabola Maximum E85 Multifocus (23,5°E; 19,2°E; 13,0°E;1,0°W)
|
wladys
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 3 444 |
![]() |
|
RE: pohádka o 13 HD programech na jednom DVB-S...Jde o tzv. podnikatelský záměr typický pro dnešní dobu, kdy je cílem za nejkratší dobu a nejmenší náklady prodávat svůj produkt za ceny pokud možno nejvyšší. Slaví to zde úspěch, což dokazuje např. situace u mobilních operátorů v tomto Kocourkově. U mě to však úspěch slavit nebude, s touto platformou jsem skončil poté, co byli schopnit tvrdit, že poloviční datový tok jejich HD kanálů oproti zahraniční konkurenci je v naporostém pořádku. |
polulin
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 2 534 |
![]() |
|
RE: pohádka o 13 HD programech na jednom DVB-S...podívejte se pane Glisník a spol na TP 11303 a 11362 na 19,2E, takhle se nakládá s HD vysíláním a ne se inspirovat někde na Balkáně od lidí, kteří legálně kradou už na hraničním přechodu své země.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: pohádka o 13 HD programech na jednom DVB-S...jj to mame za to ze se na "kvalitu" od Bulharu nijak vyrazne nenadava a to znamena pro Skylink tu spravnou cestu! Takze pane Skylink SatelliteBG patri svoji kvalitou na uplny konec toho co je jeste HD, alespon pro mne! |
chocholos
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 1 460 |
![]() |
|
To by muselimať všetky programy u seba na HDD vopred enkódované na požadovaný dátový tok, čo by pri NGC, Viasat, Disney atď išlo ale v žiadnom prípade by to neišlo so stanicami s "live" programom (resp. išlo za cenu zníženej kvality). Pravda je však taká, že na HDD majú akurát tak reklamy a upútavky na inserting, a všetko ostatné preberajú live, takže v podstate je to rozprávka. |
mmc
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 731 |
![]() |
|
RE: pohádka o 13 HD programech na jednom DVB-S...Někdo by měl vysvětlit proč má Travel Channel HD vysoký bitrate kolem 9-10 Mbps (dlouhodobě!) a ostatní programy podstatně méně. Například Filmbox HD aktuálně asi 4.7 Mbps průměr. To znamená, že Travel Channel asi není zrovna moc spokojen s tou kvalitou a nestačila by jim.Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
![]() |
|
RE: pohádka o 13 HD programech na jednom DVB-S...Neni nahodou Travel Channel u Skylinku distibucnim zdrojem, proto ten vyskoky datovy tok.T90 @ 23E,19E,13E,9E,5E,1W | Prodelin 1244 @ 28,2E| VU+DUO4K | NAS | Invacom QDF 031 | Nordix CM-402
|
xilt
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 795 |
![]() |
|
xiltje :)))🇸🇰
|
Jupi
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 17 338 |
![]() |
|
RE: pohádka o 13 HD programech na jednom DVB-S...No právě. A proč jim nestačí 5-6 Mbps. Vždyť přece kvalita je super.Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
![]() |
|
RE: pohádka o 13 HD programech na jednom DVB-S...Kvalita je super, ale u cestovniho kanalu to musi vypadat temer dokonale, vzdyt kvuli tem krasam jinych mist se cestuje a "obal" predsi prodava. To by vysvetlovalo, proc majitel nedopusti mensi datovy tok. Navic pokud se TCHD distribuuje na jine platformy kde jsou na takovyhle datovy tok zvykli, tak neni o cem moc premyslet..T90 @ 23E,19E,13E,9E,5E,1W | Prodelin 1244 @ 28,2E| VU+DUO4K | NAS | Invacom QDF 031 | Nordix CM-402
|
xilt
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 795 |
![]() |
|
RE: pohádka o 13 HD programech na jednom DVB-S...No ty a Jupi jste asi zvyknutý na něco úplně jinýho. Ale já osobně jsem nikdy nebyl obrazem na HBO HD zrovna nadšenej.Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
![]() |
|
RE: pohádka o 13 HD programech na jednom DVB-S...stačí porovnat obrazovou kvalitu Nat Geo HD, Nat Geo Wild HD u skylinku (satelitte BG) a u freesatu (Canal Digital) a pohádce o neztrácení žádných dat se můžu jen pousmát,v čem je skylink lepší je rychlejší zařazování českých audio stop,kvalitou obrazu vede 1W |
rojroj
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 458 |
![]() |
|
RE: pohádka o 13 HD programech na jednom DVB-S...obraz u Nat Geo HD a Nat Geo Wild HD je co sa tyka HD kvality katastrofa...ale zas mozme byt radi, ze mame na tak malom trhu vcelku velky HD balik za 12 eur |
radolaco
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 2 188 |
![]() |
|
RE: pohádka o 13 HD programech na jednom DVB-S...Když budu u HD kanálu pomalu snižovat bitrate, řekněme z nějakých 15, kontinuálně pomalu a stále se na to bude dívat stejný divák. Kdy je oko schopno zaznamenat, že se již obraz zhoršil? Při jakém datovém toku?Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 9 724 |
![]() |
|
RE: pohádka o 13 HD programech na jednom DVB-S...Nat Geo HD a Nat Geo Wild HD je v podaní Skylinku naozaj len paródiou na HD... Stačí porovnať s inými poskytovateľmi (ak máte tú možnosť) a zistíte, že je to také lepšie SD.p.Glisník s tým "špekom" o 13 HD program na 1 TP asi len sonduje, čo by boli schopní zniesť zákazníci tejto platformy. |
smetanova
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 71 |
![]() |
|
Je to už pár let zpátkykdy na SD (čt 1 a další) byl velmi pěkný obraz který asi neměl konkurenci. Jenomže to se pohyboval bitrate kolem 5 Mbps, tedy tak mi to ukazovala mašina. Nyní obraz někdy dost často až kostičkuje - téměř výpadky a bitrate není zas tak výjimkou 0.2 - 0.6 Mbps. Takto problémový nebyl snad ani analog.Moc bych za to nedal, že časem HD dopadne zrovna tak. Zdůvodní to různými vylepšeními a patenty, ale obraz nebude lepší jak před 15. lety s tím rozdílem, že budeme muset mít nakoupené nové HD satelity a předražené nové a nové "dokonalejší" karty, které budou stejně za chvíli prolomeny. Jak tu kdosi psal, je to jenom jak z lidí vytahat hodně peněz a to jenom proto, aby někdo mohl být bohatější. |
člověk
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 1 103 |
![]() |
|
RE:pohádka o 13 programech na jednom DVB-S...Tak at se pán Skylink ozve,mi mu jako diváci vzneseme naše názory a náměty na dané téma. :8)O2Tv,VU+ Zero,Hliník 85cm IBU Twin 19.2E+23.5E Panasonic TH 42PX80.
|
Saták1
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 3 291 |
![]() |
|
RE: pohádka o 13 HD programech na jednom DVB-S...A proč vlastně tady nepovstane nějaká nová platforma, která by ukázala, jak se to má dělat? Mohla by se jmenovat třeba CZHD+ a vysílat jen HD programy s tím správným datovým tokem. A za hubičku. Pak by to mohlo přeci být tak, že si uživatelé pořídí Gratis od Skylinku a k tomu CZHD+.Proč to ještě někoho nenapadlo, když je to tak jednoduché na našem obrovském televizním trhu. Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 9 724 |
![]() |
|
RE: pohádka o 13 HD programech na jednom DVB-S...To jsem taky nikdy nechápal. Já nechci nutně aby ty HD programy v lepší kvalitě byly za nějakou superlevnou cenu. To nejde moc dohromady. Ale proč se nemůžou držet těch 6 Mbps plus mínus. Proč to musí hnát až lehce přes tu hranici, kdy se objevujou v obraze známý kostky.Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
![]() |
|
vortiPřesně jak píšeš, nikdo jim nestojí o nějaké superlevné balíčky apod. Já chci kvalitní obraz bez kostiček. Travel HD je opravdu nádhernej, ale dle mého, zbytečně na úkor ostatního obsahu.Krásné SD vysílání je na 12692 19,2E, takhle by to mělo vypadat všude. A nikoliv 13HD programů v jednom S2 transponderu. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: pohádka o 13 HD programech na jednom DVB-S...Mě by stačilo ke štěstí asi tak 6 programů s vysokou technickou i obsahovou kvalitou. Ale podnikatel musí dělat to, co chce většina diváků. A jak to tady denně čtu, tak všichni chtějí móóc programů, pokud možno zadarmo, kvalita je až na posledním místě. |
visper
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 2 038 |
![]() |
|
RE: pohádka o 13 HD programech na jednom DVB-S...@Visper, asi tak..Zrovna včera jsem si říkal, že těch 15 programů v HD+ už je za tu cenu super. Akorát ještě víc nesnižovat jejich kvalitu. Podle mě zatím stejně nejvíc vydělává Prima UHD. A to je FTV. ;) Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
Re:pamätá si tu niekto ešte začiatky HD vysielania cez satelit v roku 2004(Euro1080,sporadicky P7,Sat1)?To bol obraz a to bolo iba Mpeg2.To dnešné regulárne komerčné vysielanie už nie je pozerateľné.Mal by byť zavedený nejaký min. štandart.Inak skončíme s dátovými tokmi pod SD. |
nikino
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 103 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 45 | |
![]() |
|
![]() |