![]() |
|
prenositelnost nahravek na externim HD u PVR-readydobry den! Rad bych koupil 2 nove satelitni prijimace typu "PVR ready", pricemz jeden by mel byt dobre vybaveny (pravdepodobne TechniSat Digit HD8-SX) a druhy by mel byt levnejsi pro prilezitostne pouziti v jine mistnosti (pokud mozno se zabudovanym slotem pro Irdeto kartu, chci na tom chytat Skylink), ale aby zvladl prehrat zaznam porizeny na tom "lepsim" prijimaci (HD8). Existuje takovy prehravac? Jak je to vlastne s prenositelnosti nahravek mezi ruznymi prijimaci? Ktere 2 prijimace (1 lepsi + 1 obycejny) byste doporucili? (navic chci, aby A. nahravky byly nezakodovane, a B. sli editovat na pocitaci!!!) |
madu1110
Registrace: 9/2011 Příspěvků: 17 |
![]() |
|
Medialink Black Panther2x a nic neřeš,jsou to luxusní přijímače za pár šupů R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 401 |
![]() |
|
2 partitionsno problem moze byt medzi 2 suborovymi systemami [fs] roznych prijimacov a potom v nekompatibilite viac .TS(4) suborov.TechniSat ti uklada do raw TSD fs alebo FAT fs. Aj keby pouzijes FAT, a druhy sat ho precita, prijimac by mohol brat TS subori po kuskoch, ale nebrat TS4 atp. Ja by som toto -uz ked musim- riesil diskom prerozdelenym na 2 particie. prva TSD alebo FAT pre Technisat pre nahravanie, druha FAT tam by som z tej prvej exportoval finalne nahravky uz pozeratelne inde na PC prip druhom prijimaci co cita FAT. Osobne by som mal jeden disk a druhy SAN. Ja mam v Technisate compact flasku a tam nahravam; stale strcene vo vnutri kompaktne, elegantne (a drahe) :) |
krikri
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 1 823 |
![]() |
|
Re:Kup linuxy s enigmou,zosietuj a nic nebudes musiet prenasat. Ja by som na tvojom mieste bral ako hlavny dreambox(ked chces lacnejsie tak ipbox 9900) s internym hdd a druhy napr ipbox55. A este usetris na druhej karte. |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 650 |
![]() |
|
Mám následující řešeníV obýváku mám TechniSat HD8-SX. V dalším pokoji mám TechniSat TechniStar S1 a ten je primární při nahrávání, protože není tak moc využívaný při koukání. Na S1 nahrávám na 16GB flešku. Pak na flešce záznam upravím (minimálně oříznutí začátku a konce) a pak za pomocí PC a MediaPortu exportuji na síťové diskové úložiště. A poslední krok je ještě jeden export (zase za pomoci PC a Mediaportu) a to ze síťového úložiště na externí disk Samsung S2 Portable 250GB. A z toho pak "promítám" nahrávky v obýváku (mám je všechny k dispozici jaksi "mobilně"). Tam mám i domácí kino.Někomu se ty exporty mohou zdát jako časově náročné, ale stejně sedím zvečera u PC, a za pomoci MediaPortu vše běží na pozadí. Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 9 724 |
![]() |
|
Re:A spracovavat nahravky na pc?Ja som z toho davno vyrastol. Iba vynimocne. A este k tej prenositelnosti-vela stb si este vytvara vselijake pomocne a index subory a bez toho to nejde prehrat.A spracovavat nahravky na pc? Ja som z toho davno vyrastol. Iba vynimocne. A este k tej prenositelnosti-vela stb si este vytvara vselijake pomocne a index subory a bez toho to nejde prehrat. |
Kasr
![]() |
|
Re: joscerjoscer, tvuj prispevek me dost zaujal, jelikoz jsem taky premyslel o kombinaci HD8-SX + TechniStar-S1. Dost by me jeste zajimalo toto: kdyz na jednom z tech stroju neco nahraju, treba na externi flashku, kterou pak pichnu do toho druheho stroje, jde to na tom druhem stroji prehrat (aniz bych mezitim s tou nahravkou neco delal v PC)? |
madu1110
![]() |
|
flashflashka u vas dvoch je USB kluc ci CF?! len aby som mal jasno o com pisete. D. |
krikri
![]() |
|
madu1110Jasně, že to jde. Ale POZOR! Pokud chceš pro nahrávání používat TechniStar S1, tak tam NESMÍ být CA modul Irdeto s rozhraním CI+. Protože by to šlo přehrát jen v tom S1. Ale když se do S1 dá CA modul třeba Mascom Cryptoworks+Irdeto (který je jen CI a ne CI+), tak je to přenositelné. Já v S1 mám Cryptoworks modul od SMITa a kartu ICE Next a v HD8-SX mám ICE kartu s MultiHD+HBO HD v modulu Mascom.Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
![]() |
|
krikriFleškou rozumím USB klíč. Nenapadlo mě, že by to někdo mohl zaměnit s CF, protože TechniSat HD8-SX umí jen s kartami SD a ne s CF. A TechniStar S1 neumí ani s SD kartou.Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
![]() |
|
@madutak ako ti píše Joscer a krikri - zásadne nie prístroj s Irdeto čítačkou ak to chceš prehrávať niekde inde.Medzi technisaty navyše môžeš vložiť diskové sieťové pole NAS a prehrávať z neho potom aj v PC, v SAT alebo v TV samsung. Upravy na PC sú dobré k čomu? Každý TechniSat strihá slušne priamo na svojom disku, takže keď chceš vyhádzať napríklad reklamy, môžeš to urobiť tam. môžeš skúsiť niektorý tip alebo trik z tvfreak.cz. Pribudne tam prehrávanie na PC a spracovanie v PC budúci týždeň. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 173 |
![]() |
|
@dagy2 ad Crmzdravim Ta, len pridavam dalsiu skusenost, ze minule som daval zas nahravat niekolko casti 7 deadly sins z History HD Skylinku, ICE v Mascom Irdeto (AlphaC 3.23) v I-C mode.2 casti nahral v pohode a 1 -aj kedze sa asi posunul EPG info resp cas co tam v tedy islo- nejaky iny dokument ze "CRM: You could not watch this record without accurate time" ci co (len po pameti tapem, nejak tak podobne) Inac kedze mna taketo "zadrhele" moc neodradia, som zacal riesit ze to CRM locknute video stiahnem cez Mediaport - chapes who knows pri tej nemeckej dokonalosti... :))) Prisiel som na to ze subor ma len odobrate atributy - prava na citanie (mam TSD filesystem, takze Linux raw) - ked vies/poznas chmod atp. - no skratka riesim namountovananie toho raw fs a precitanie suboru akoby sroot - naduzivatela (FYI) |
krikri
![]() |
|
Re: JoscerJoscere, prosim te, nemohl bys velice strucne napsat rozdily mezi pristroji HD8-SX a TechniStar S1? Premyslim ted o tom, ze bych koupil dva totozne pristroje a pokud se pro tuto moznost rozhodnu, tak otazka je ktery z tech dvou vzit dvakrat... Zajimaji me rozdil ve funckcih i v komfortu ovladani... Asi bych mohl na webu najit nejake srovnavaci tabulky, ale nevim kde... Muzete poradit? |
madu1110
![]() |
|
RE: prenositelnost nahravek na externim HD u P...odpoved v novom vlákne |
Dagy2
![]() |
|
Dagy2, kde je to vlakno?(promin, zadne vlakno, kde by jsi na dane tema odpovidal, jsem nenasel...) |
madu1110
![]() |
|
Dagy2promin, jsem slepej, uz jsem tvoji odpoved nasel:-) |
madu1110
![]() |
|
RE: prenositelnost nahravek na externim HD u P...OK, anything else? |
Dagy2
![]() |
|
Re:Dnes,ked vela zariadeni disponuje DLNA,bezne sa pouzivaju sietove disky a ulozista uvazovat o prenositelnosti nahravok u novo kupovanych zariadeni je chore. Je vela stb,co dlna umoznuju,pripadne streamovanie. Uz by som nikdy nesiel cestou,aby som musel nieco z stb odpajat. V pohode si na stb(konkretne ipbox 9900) prehram skoro vsetky medialne subory z pc-ciek v sieti a na pocitacoch zive vysielanie a nahravky stb. A stb,co uvedene neumoznuju su u mna out! |
Kasr
![]() |
|
KasrProč by mělo být uvažování přenositelnosti nahrávek (přes extení disk) v době DLNA choré? Já mám nahrávky na disku s USB a prostě si ho připojím k HD8-SX nebo k S1 (myšleno Technisat). Nekoukám na to tak často, abych měl síťové zařízení zapnuté (šel ho do patra zapnout). To mám zapnuté jen při provádění zálohy.Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
![]() |
|
Re:Ja mam tiez u jedneho stb hdd cez usb,bez siete. Ale nebol prenasany asi pol roka. A uz nebude nikdy.(vlastne este raz-skopirujem z neho niejake koncerty).A zbytok ako som pisal-neni co dodat. V buducnosti planujem mat vsetko na sieti-zatial cez kabel 2ks pc a ipbox9900 a notebook a tlaciaren cez wifi-inac cez wifi mohlo byt vsetko,ale je to pomalsie. |
Kasr
![]() |
|
![]() |