Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

Asi jsem koupil nevhodný HDD pro HD-BOX 9105

Ahoj.

Koupil jsem si externí HDD Toshiba StorE Alu V.2 o kapacitě 1,5GB.
Je to tento disk:
https://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=83437

Připojil jsem ho k HD-BOXu 9105 ale disk se točí i když delší dobu nic nedělá.
Slyšet moc není, ale myslel jsem že po určité době nečinnosti by se měl disk uspat. Možná se musí v MENU přijímače nastavit nějaký čas pro uspávání diku, ale nikde jsem nic nenašel.
Podle mě to normální není.

Kema
Registrace: 6/2006
Odpověď v diskusním vlákně

připoj ho

k pc a nastav si spánek,potom připoj k přijímači,ale nevím,jestli ti s 1.5Tb bude chodit R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

ovlada to system

akoze disk ide aj ked vypnes sat. prijimac ci len za chodu by si cakal ze sa po case da do power managment - nejakeho setriaceho (tichsieho) modu?
No to druhe podla mna na starosti ciste vyssi system ci uz OS v PC alebo OS linux / firmware v sat. prijimaci. Ak to neriesi prijimac tak smola.
@pierre ja si dokonca myslim ze ked zapne nejaky pwr-mng pocas pripojenia k Win, "neprenesie" sa to v disku k inemu systemu. Hdds maju len SMART aj to je len na kontrolu nie, nie na ovladanie... si myslim... :lookaround:
K

krikri
Registrace: 3/2010

krikri

mě to takto jde nastavit R^ :laughing: R^

pierrepetr

pierrepetr

myslíš nastavit v "možnostech napájení" v pokročilém nastavení vypínání HDD nebo USB?
http://kema.tode.cz/obr11.jpg

Kema

RE: Asi jsem koupil nevhodný HDD pro HD-BOX 91...

Ještě dodám, že disk s HD-BOXem FS9105 HD chodí úplně normálně.
Testoval jsem ho včera celý večer a na žádný problém jsem zatím nenarazil. Jen to usínání disku mi nechodí.

Kema

hdboxy normalne uspavaju disky, len ten disk musi pozorumiet povelu ...

losparabo
Registrace: 2/2007

Kema 3 veci.Niektore disky sa daju nastavit to si najdi v popise k disku pokial to nemaju nastavene uz od vyrobcu.Napr. samsungy to maju na 5 min.Druha vec niektore boxy vedia obsluhovat sleep mod len pre e-sata disky nie pre usb.Ako je to u HD boxu si musis zistit.Tretia vec toci ten disk naozaj alebo len svieti nejaka ledka ako ze je zapnuty?To ma len tak narychlo napadlo pri citani prispevkov v tomto vlakne.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Já jsem teď zkoušel ten disk samostatně bez USB kabelu.
Externí disk jsem zapnul a ten se roztočí a ani po 10-ti minutách neusne, takže asi to ani elektronika externího boxu neumí.

Kema

Pak jsem zjistil, že pokud vypnu PC tak externí disk se uspí. Také se uspí pokud ve Windows zvolím Odebrat USB zařízení a vytáhnu USB kabel. Při zapojeném USB kabelu se ale disk točí neustále.
U PC mi to je šuma fuk.
Já bych spíše potřeboval, aby po vypnutí HD-BOXu disk usnul.

Kema

Pokial ti tu nikto neodpovie fundovane,zisti u cvojho predajcu ako to tu casto pisu ci HDbox uspava aj cez usb disk.Ak ano potom je to uz len v disku ci dokaze spolupracovat s boxom,pripadne ci sa neda cez PC nastavit vo vlastnostiach disku uspanie.Mozno je nejaky program na stranke vyrobcu disku,treba pozriet podporu.Musi preluskat vsetko o boxe a disku inak to nejde.Clovek musi poznat to co ma doma....

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Právě proto že jsem nastudoval co je pro můj HD-BOX dobré a co ne jsem se rozhodl pro externí disk Toshiba.
Disk napájený přes USB jsem nekupoval, protože HD-BOX má maximální napájecí proud na USB podle specifikace 500mA, proto jsem si zvolil disk s externím napájením.
V jedné diskusi píše někdo toto:

"K HD-BOXU mám pripojený 3,5´´TOSHIBA StorE 1 TB kupený pred týždňom-60EU,počujem ho iba pri štarte a usinani.
Usina sám po cca 3 minútach nečinnosti sám od seba,nič som nenastavova ani na HDD ani na HD-BOXE."

Já mám sice 1,5TB ale prostě mi ten disk neusíná.

Kema

co tak kontaktovat nick Stano67, ked uz si dal na jeho radu, mozno vie pomoct
a mozno ma disk hoc rovnakeho nazvu ine vlastnosti ...

losparabo
Registrace: 2/2007

a nemáš

zapnutý timeshift? R^ :laughing: R^

pierrepetr

No to nevím. Jak to zjistím?

Kema

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra