Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

DM800se klon nejde zapnut :(

Stretol sa uz niekto s tym problemom u tychto boxov, ze po pripojeni na elektricku siet sa v boxe rozsvieti iba zelena ledka a dreambox je hluchy?....nic ine nesvieti, ani displej. Nejde to flashnut ani cez web ani cez mini USB port, zapinal a vypinal som ho aj niekolkokrat po sebe, ale nic nepomaha. Dreambox je cisto novy. Je to kandidat na vratenie?

bondro
Registrace: 3/2010
Odpověď v diskusním vlákně

RE: DM800se klon nejde zapnut :(

No a co stím chceš dělat??

koax
Registrace: 2/2008

Reklamuj a na nic nečekej.Můžu ti ho ale opravit.

xxxe
Registrace: 10/2004

koax, myslim si ze ten prijimac chce predovsetkym na sledovanie tv

tomko
Registrace: 1/2006

Ja viem, ze vrátiť ho by bolo najlahšie, lenže je to objednávané tu zo susedného Hongkongu. Poslanie naspat vyjde dost draho zrejme, postou to tam pojde mesiac a kurierom sa asi nedoplatim, potom otazne je, aby mi to preslo colnicou bez problemov. Preto sa pytam, ci je to nejaka chyba, ktora by bola aj mnou odstranitelna. Ak je tam vsak nieco zlozitejsie, tak sa zrejme vrateniu nevyhnem, ze?

bondro

V praglu klony opravují běžně , bohužel bude to za peníze..

Fanyn
Registrace: 11/2007

bondro stretol

predávali ich na parkovisku pri tescu. Okrem tej zelenej ledky na čelnom paneli v ňom už totiž nič iné nebolo...
Myslím, že originál vyjde lacnejšie a hlavne asi funguje.

Dagy2
Registrace: 11/2010

Tady je názorná ukázka toho když chce někdo strašně ušetřit a všem ukázat jak je mazanej..a ve finále je to pak finační žumpa.
Při dnešní kvalitě výrobků je třeba koukat nejdřív kde a jak to budu reklamovat.Doba že jsem před 30 lety koupil v Tuzexu TV made i Japan a hraje dodnes je prostě pryč..
No a kupovat klon dreamboxu kterej mi přijde že je celej z papíru to už nekometuju..

pat
Galerie: pat

@xxxe

Dokážeš opravit i originál ?
Byl měněn tuner, ale pořád nechce hrát z nantény, že nemůže program najít, nebo že vypršel čas pro čtení PAT.
Z HDD hraje normálně.
když tak na mail lpm zavináč volny.cz

Nervoš

pat a Dag2 :)

Takych genov ako pat a dagy2 mam najradsej, sami maju doma urcite nejaky clon, ale mudru poznamku si neodpustia...aj taky ludia musia byt. Od toho dodavatela som objednal viac ako 30 kusov DM800HD a toto bol 4ks DM800se. Doteraz vsetky slapu jak vino. S kvalitou som maximalne spokojny. Tak ale vadny kus sa najde aj medzi originalmi. A to musia priznat aj ti dvaja mudrlanti.

bondro

posli

vazne to posli do Honkongu a daj nam vediet prosim ako to pokracuje, dam si tuto temu ako bookmark do prehliadaca aby som si vedel pozriet odpoved aj za pol roka
(pri vsetkej ucte a slusnosti)
budes mat overeny postup reklamacie aj k tym 30-tim prijimacom co si predal, v pripade ze pride zakaznik s pokazenym kusom...

krikri

Mudrci

Prešlo mi rukami viac klonov DM500,800,DM800SE (cca 15)a okrem odfajčeného napájača pri búrke, všetko šlape ako z praku. No a kúpil som si Korejský Xtrend ET5000 na Slovensku a ten odišiel do večných lovíšť asi po 4 mesiacoch.
Takže truhlíci typu pat,... tárajte ďalej.

GI LX3, Octagon SF8008, T-90

Rasto
Registrace: 4/2003

bondro

FYI mám samotný prijímač za 20 tácov, Das Original.

Ak to dovážaš vo veľkom ako hovoríš, tak ľutujem hlavne ľudí, ktorým to predávaš.
PEVNE verím, že všetci vedia že sa jedná o klon bez záruky a servisného zázemia!
Nezabudni, že voči nim vystupuješ ako predajca TY. Ak si sa pustil do takejto operácie, všetka česť priateľu. Ale ak teraz zúfalo po fórach hľadáš pomoc, potvrdzuje to len absolútny amaterizmus podnikania z tvojej strany.

Dagy2

bondro2

ak to predávaš kamáratom a ľuďom v tvojom bydlisku, dúfam 2x viac, že im pôvode prístroja povieš.
Mohol by si totiž skončiť oveľa horšie ako nejakou žalobou na súde alebo SOI a pod. Toto myslím pre teba absolútne v dobrom.

Dagy2

kamaratsvo

lenze kazde kamaratsvo skonci velmi rychle ak by sa prijimac pokazil, kamarat zavola a niekto mu povie vies co skusime zohnat opravara, co ked(?) to opravi, zaplati to kto?; medzitym sa spytam na forach, pri najhorsom, neboj posleme to do Honkongu, v rezii opat koho-to? a uvidime...
Ja bez nejakeho mudrovania, sa slusne pytam, vnimam to zle - inac nez ako to je? Vazne mi to vysvetlite ze ako to ako predajca - sprostredkovatel kamaratom riesite.
Dik!
PS: ako to bolo s tymi 4 vadnymi kusmi??

krikri

kamaratstvo

zrovna večer skončil za mojou bráničkou papier formátu A5, ktorý niekto rozniesol po celej dedine. Má nadpis červeným veľkým písmom "HANBA". A píše sa v ňom, že firma -meno- s konateľmi -mená- ktorá pôsobí v našej dedine na ulici -meno a číslo- rekonštruovala strechu a vzala zálohu 8000EUR. Strecha je totálne staticky zničená a je potrebné ju strhnúť - teraz na jeseň. Potom je tam citácia z odborného posudku že táto firma nemá najmenší šajn o stavebných prácach.
Toto si nevymýšľam. Tí borci tu skončili a možno sa budú musieť odsťahovať...
Tak len tak. Kamárati buďme, dlhy si plaťme sa hovorí.

Dagy2

Dagy2

no nič, konverzácia sa poberá opačným smerom ako som pôvodne chcel.
- to čo tu drísta Dagy2, tak nad tým len krútim hlavov. Predal som možno nejakých 5-6ks, ostatné som pozoháňal rodine a pod., sám mám doma 3 klony, a ostatní tiež majú minimálne po 2ks.....všetky šlapú bez najmenších problémov a podotýkam, že za polovičnú cenu ako original, nikoho som do toho nenútil, každý vedel, že výrobca dáva rok záruku a hádaj, prečo sa aj tak každý rozhodol práve pre klon? Tak tu nemel hovná o nejakých amatéroch a súdoch....

- to krikri: 4ks neboli vadné, tie boli v úplnom poriadku, možno som to tam zle napísal, že 4ks pred týmto spomínaným piatym boli bezproblémové a až tento piaty kus DM800 SE nejako neposlúcha.

- neviem, možno som mal šťastie, že doteraz všetky fungujú (možno je to práve v tom, že je to klon :))) - kvalitou porovnateľný originálu ale za polovicu), alebo spoľahlivý výrobca, tož neviem, zrovna tento posledný má takúto závadu a neviem či je tam nejaká prkotina alebo väčší problém. Preto som sa pýtal, či niekto nevie, čo tam môže byť za problém.

bondro

Pokial by bola firma, ktora predava klony, podotykam, ze seriozna firma a bola by zarucena i reklamacia a pozarucny servis aj tak by som klona=falzifikat nekupil. Rovnako ako by som nekupil falosne maserati. Tym nechcem povedat, ze dreambox je maseraty medzi sat technikou.
Blbost je uz to, ked niekto napise: " mam dreambox 800se clon", pretoze nema dreambox , ale falzifikat-napodobeninu-neopravnene pouzitie zabehnutej znacky od rakosnikov.
Niesme tak bohati, aby sme mohli kupovat lacne veci!
Ale aby som mozno dotycnemu aj zlahka poradil, skus dat na vyskusanie original zdroj, pokial to nepojde daj opravit. Na reklamaciu v Honkongu by som ja osobne neveril.

Peep
Registrace: 10/2010

bondro

nikto ti netrvdí, že klon je horší než originál, to že ste si ho kúpili za facku je tu všetkým jasné.
Drístal si ty svojim známym, keď si im tvrdil, že firma (ktorá? tvoja? predávajúci z hongkongu?) dáva rok záruku. Veď sám si začal túto debatu s tým, že to je problém poslať naspäť. Takže keď je záruka rok ako tvrdíš, nech ho majiteľ doručí "firme" a nemáme čo riešiť.

Moje drísty ťa upozorňujú len na to, čo môžeš čakať v prípade, že tých odídených prijímačov bude za mesiac dva viacej. Ale nikto netvrdil že sa prijímače pokazia. To si si chcel prečítať len ty, ale napísané to tu nie je.

a úplne presne to zhrnul peep. Ale mne je v tomto prípade jedno, že niekto v číne ukradol know-how. Ide o to, že buď tvoj prijímač má záruku o ktorej hovoríš, potom to tam pošli alebo nemá a potom povedz všetkým pravdu: "chlapi stojí to 5 eur ale keď sa pokazí jediné riešenie je skládka odpadu v Nižnej Vyšnej". To by bolo z tvojej strany fer jednanie. Otázka či si to tak urobil. Podľa tvojich reakcií asi nie.
Ľudia si kupujú veci na čínskom tržišti ale vedia že ak sa to rozpadne tak to proste vyhodím a kúpim iné.

Dagy2

DM klony

Mladenci meliete o niečom, o čom nemáte šajnu.Aj na našich SAT forach nájdete ľudí,ktorí tieto klony predávajú a držia aj záruku (1 rok) a riešia reklamácie v Honkongu.
Jeden z týchto predajcov pred cca 1 mesiacom predal známemu jeden DM800SE, na ktorom po 1 týždni prestal fungovať ventilátor.Doniesol ho predajcovi, ten ho skontroloval,nahral nový soft. Keďže to nefungovalo ani potom,dal mu po cca 2 hodinách do ruky nový kus a on si poriešil reklamáciu v Číne.
Toto sú skúsenosti moje a mojich známych, takže nesúhlasím s Dagy2,atď.
bondro skontroluj zdroj, ako píše Peep, a ak je ten OK,tak Ti neostane nič ako ho poslať do Číny.

GI LX3, Octagon SF8008, T-90

Rasto
Registrace: 4/2003

@Nervoš

Opravím ti i originál,dej na sebe nějaký kontakt a dohodneme se co a jak.Mám tu i tuner pro originál pro případ že ten tvůj bude vadný i když je new.

xxxe

@Nervoš

A už ti píšu email až teď jsem si všimnul že jsi ho dal.

xxxe

@rasto

ale to celé nebolo, či sa dá niečo opraviť, či možno reklamovať v číne, či sa nejaká napodobenina niečoho kazí alebo nie.

To celé bolo len a len o tom, že keď niečo predávam (ako firma alebo osoba) mám seriózne informovať kupujúceho o skutočnostiach ako je dostupnosť servisu a záruka.
Tu pán niečo predal zjavne ako súkromná osoba a informoval kupujúcich o záruke 1 rok. Teraz zháňa opravu tu doma. T.j. jeho záruka u číňana zjavne nefunguje a teda uviedol kupujúceho do omylu, čiže dopustil sa podvodu.
Ak opravu zorganizuje a zacáluje, OK - nech to opraví hocikto, dôležité je aby kupujúci dostal bezplatne opravený prístroj.
Ak firma, ktorú poznáš všetko sprostredkuje, je to seriozny predajca a netreba nič iné, len si želať viacej takýchto firiem na trhu - a nielen so SAT technikou.

Nemusíme chodiť do číny, ale na opačný koniec sveta - Ak si kúpiš v USA švajčiarske hodinky, môžeš si vybrať - worldwide guarantee - zaplatíš rovnakú cenu ako u nás, záruka obmedzená na USA a máš ich za tretinu. Ak sa pokazia a nemáš v USA nikoho je lepšie ich hodiť do smeti. S tým som ale počítal a je to teda fer.

Dagy2

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra