Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

modul mascom a panasonic

Zdravím pánové,
mám panas.s int.sat.TXP42V20e a Dekódovací modul EASY.TV TWIN CAM MODUL s kartami cslink a skylink a problém mám,že po chvíli díváni se napíše kanál šifrován-a v menu modulu je NO CARD-,musím přepnout na jiný kanál a pak zpět jinak to nenačte zpátky.Prosím poraďte.díky :(

karel81
Registrace: 1/2011
Odpověď v diskusním vlákně

RE: modul mascom a panasonic

Nemel by poradit spis prodejce ? Ten by mel vedet co prodava a jak to spolu chodi.

J a
Registrace: 7/2005

easy

no mas uz asi ICE Skylink, ze? Zial to co pises je realita aj v niektorych prijimacoch co sa tyka Mascom Easy modulu.
Aky mas v nom firmware? 1.23? A co sa tyka modu ICE je tam CW alebo I-Code; najprv skus dat naspat CW mod, a ked nepomoze a chces to este riesit s Easy modulom, budes musiet (dat) downgradnut na 1.20 a mozno aj na 1.19 ktory bol podla mojho nazoru najchodivejsi. (zial ja mam taku skusenost a po podobnych skusenostiach s Mascom-om som dal ICE do prastareho SCM alebo mam teraz TechniSat CW a ide dobre a vsetko a rychlo!) (ALe kontra tomu casom sa I-Irdetu nevyhnes ;-) )
Ina alternativa je dat nie Twin modul;
este ma napada, ja mam z Easy uz AlphaCrypt TC - skus si pozicat a vyskusat ci to tiez robi a ked nie, tak si ho daj upgradnut na AlphaCrypt...
K

krikri
Registrace: 3/2010

este

uved vsetky nastavenia modulu - ako naraba s hlaskami -- su tam 3 rezimi, (ON, 10Sec, TF10Sec, OFF), - samozrejme OFF;
dalej v Expert mode - CA systems Multi, CA reg: Dynamic?
dbox-compatibility: ON, a spominane IC smartcard priority: Cryptoworks (toto je tam od FW 1.22 uz si nespominam)
A na okraj, ktoru mas SIM a ktoru Smart-kart velkost?
K

krikri

ano mam ice skylink a irdeto cslink,firmware mam 1.23,v nastaveni modulu mam i-code,i to přepínání někdy trvá cca10sek a někdy hned,měl jsem mascom irdeto modul na jednu kartu a tam taky trvalo to přepínání dlouho,ale při sledování kanálu to nespadlo do kanál šífrován.. chtěl jsem 2karty,proto twin a v panasonicu mi řekli že nejlepší je mascom co se týče kompability

karel81

Irdeto??

ale ved Easy je CryptoWorks, ak tam davas ciste Irdeto, tak sa divim ze ti to ide. No skus ten AlphaCrypt, keby si neni tak daleko odo mna - Bratislava - tak ti ho rad poziciam... ;-)
Ale robi mi to co pises aj tak miestami, malo krat ale stane sa. Kedze uz CS-Link nepouzivam a mam prijimac TechniSat som si kupil radsej TS...
K

krikri

ano mám - CA systems Multi, CA reg: Dynamic a smartcard messages má OFF dbox compability mám ON ci-watchdog mám 1500ms a CA-PMT delete time mám 0s sim mám cslink-tam je to největší problém tam to padá..chytam tam primu HD a velkou kartu mám skylink tam no nedělá ale to přepínání je zdlouhavé všude

karel81

i čisté irdeto s firm 1.23 chodí a bude chodit.

karel81

hmm

no ja som mal SIM Skylink az do Vymeny, Smart velkost bola Gital-ka. Pokial boli CW, vsetko slo ako po masle!
Ked prisla Vymena, som upgradoval na AlphaCrypt,
(bol som netrpezlivy a nepockal na upg FW pre Easy pracujuci s ICE ale ja som to chcel skombinovat aj s inymi systemami ako Conax pre HelloHD kartu - skratka viac dovodov)
ofigo som poslal modul do nemecka a za 57 juro dostal ten isty spat s nalepkou na nom AlphaCrypt TC :laughing:
Akoze ICE a CW ide v celku fajn. Boli ako take problemi pri HBO-HD alebo prepinani na stanice zdielane z inych platforiem. Pri I-C mode je to ako pises, 10 sek pri zapnuti ale potom to uz ide ale ja ma CS-Link CW, takze Ty to mas este horsie...
Daj vediet, drz sa! ;-)
K

krikri

krikri: Mascom Easy je CW i Irdeto. A AlphaCrypt je totéž, akorát k tomu ještě s podporou pár dalších kódovacích systémů (který když člověk nepotřebuje, tak zbytečně platí o tisícovku navíc).

Pitomec
Registrace: 9/2011

CAM easy.tv je na trhu za 69,-Euro s podporou jediného systému (Cryptoworks; příjem domácích paketů Czech Link, Slovak Link a UPC Direct nebyl s modulem testován). Mascom je připraven za malý poplatek nabídnout zájemcům rozšíření univerzálnosti modulu o podporu dalších kódovacích systémů - Conax a Irdeto. Aktualizace software se pak provede pomocí satelitu. to je zpráva z roku 2005

karel81

karel81: Blbost, stačí číst:

http://www.mascom.cz/sat/_CI_moduly/_ETCI_modul.htm

Pitomec

přesně tak je to tam :)))

karel81

S podporou jedinýho systému je ta blbost, jasně se píše:

Cryptoworks (CSlink, Skylink, UPC)
ICE (Skylink)
Irdeto (Skylink)

a to jsou systémy 2, CW a Irdeto, ne jeden. A že tam chybí Irdeto CS Link je akorát proto, že update stránek Mascomu byl v době, kdy CS Link dodával jenom CW.

Pitomec

jasně ta zpráva byla z roku 2005,ale už s tím počítali dopředu,že s new firm.to pojede i systémem irdeto,conax no ale nic méně co stím mám dělat aby to jelo v pohodě?

karel81

karel81: Já v tom modulu zkoušel 2 karty jenom jednou a taky moc dobře nechodilo, nejlepší je vzít klasiku CAM na jednu kartu a máš klid. U tebe je ale asi problém, že máš něco zaplacený na Skylinku (a od CS Linku kartu za kačku, ne? :))) ), takže si s jednou kartou nevystačíš. No možná bych to vyřešil nákupem nějakýho obyč. HD přijímače za 2t.Kč, než se snažit o nemožný s tím twinCAM.

Pitomec

jasně na skylinku mám zapl.kombi a hbo hd a cslink kartu jen na primu HD.jinak ext.sat tuner nechci,chtěl jsem 1ovladač a tudíž paňák jasná volba..obraz je pecka,atd.Ale i když jsem měl CAM mascom irdeto s skylink kartou tak to přepínání mezi kanály bylo stejné neli pomalejší. :-/

karel81

Primu HD bych vůbec neřešil, protože to žádný HD není a nikdy nebylo a nejspíš ještě dlouho nebude, když se tato pastanice orientuje na spouštění dalších shitoidních kanálů místo toho, aby svoje úsilí věnovala zkvalitnění těch stávajících, a to jak po stránce technické, tak i obsahové :lookaround:

Pitomec

ano máš pravdu ta prima nemá nic s HD společného,ale není na kmitočtu 12525 u kterého mám slabý signál a ta prima mi tam blbla jako celý cs paket,takže jsem to vyřešil nákupem karty cslink za 2tis a novým modulem twin taky za 2tis to jde ne? :)

karel81

To jde leda v poblouznění smyslů, když CS Link karta se dá výměnou získat za kačku :))) Radši bych si líp nastavil parabolu, než kupoval kartu CS Link a CAM k tomu, notabene když z 12525V jede celá ČT. Ale jestli to bylo myšlený jako vtip, tak dobrý :8)

Pitomec

parabolu lépe nastavit nejde,X..krát nastav.sat.firmou asi je je to sat.tunerem v té TV,protože na ext.arivě to na 12525V šlape GOOD.a vtip to nebyl o cslink za kačku jsem nevěděl. :lookaround:

karel81

karel81:
Mám s tímto easy.tv twin modulem stejný problém v TV Samsung. Stává se to velmi nepravidelně od několika desítek minut až po několik hodin, někdy třeba až po dvou dnech. Zkoušel firmware 1.23, 1.20 a 1.19, ale dělalo mi to ve všech. Změny nastavení v Expert menu, režim ICE karty I-code/cryptoworks a ani pozice (SIM slot/karta) nepomohly. Zatím jsem to s tímto modulem vzdal a leží v šuplíku. :(

lovik69

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra