![]() |
|
modul mascom a panasonicZdravím pánové,mám panas.s int.sat.TXP42V20e a Dekódovací modul EASY.TV TWIN CAM MODUL s kartami cslink a skylink a problém mám,že po chvíli díváni se napíše kanál šifrován-a v menu modulu je NO CARD-,musím přepnout na jiný kanál a pak zpět jinak to nenačte zpátky.Prosím poraďte.díky :( |
karel81
Registrace: 1/2011 Příspěvků: 43 |
![]() |
|
RE: modul mascom a panasonicNemel by poradit spis prodejce ? Ten by mel vedet co prodava a jak to spolu chodi. |
J a
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 3 337 |
![]() |
|
easyno mas uz asi ICE Skylink, ze? Zial to co pises je realita aj v niektorych prijimacoch co sa tyka Mascom Easy modulu.Aky mas v nom firmware? 1.23? A co sa tyka modu ICE je tam CW alebo I-Code; najprv skus dat naspat CW mod, a ked nepomoze a chces to este riesit s Easy modulom, budes musiet (dat) downgradnut na 1.20 a mozno aj na 1.19 ktory bol podla mojho nazoru najchodivejsi. (zial ja mam taku skusenost a po podobnych skusenostiach s Mascom-om som dal ICE do prastareho SCM alebo mam teraz TechniSat CW a ide dobre a vsetko a rychlo!) (ALe kontra tomu casom sa I-Irdetu nevyhnes ;-) ) Ina alternativa je dat nie Twin modul; este ma napada, ja mam z Easy uz AlphaCrypt TC - skus si pozicat a vyskusat ci to tiez robi a ked nie, tak si ho daj upgradnut na AlphaCrypt... K |
krikri
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 1 823 |
![]() |
|
esteuved vsetky nastavenia modulu - ako naraba s hlaskami -- su tam 3 rezimi, (ON, 10Sec, TF10Sec, OFF), - samozrejme OFF;dalej v Expert mode - CA systems Multi, CA reg: Dynamic? dbox-compatibility: ON, a spominane IC smartcard priority: Cryptoworks (toto je tam od FW 1.22 uz si nespominam) A na okraj, ktoru mas SIM a ktoru Smart-kart velkost? K |
krikri
![]() |
|
RE: modul mascom a panasonicano mam ice skylink a irdeto cslink,firmware mam 1.23,v nastaveni modulu mam i-code,i to přepínání někdy trvá cca10sek a někdy hned,měl jsem mascom irdeto modul na jednu kartu a tam taky trvalo to přepínání dlouho,ale při sledování kanálu to nespadlo do kanál šífrován.. chtěl jsem 2karty,proto twin a v panasonicu mi řekli že nejlepší je mascom co se týče kompability |
karel81
![]() |
|
Irdeto??ale ved Easy je CryptoWorks, ak tam davas ciste Irdeto, tak sa divim ze ti to ide. No skus ten AlphaCrypt, keby si neni tak daleko odo mna - Bratislava - tak ti ho rad poziciam... ;-)Ale robi mi to co pises aj tak miestami, malo krat ale stane sa. Kedze uz CS-Link nepouzivam a mam prijimac TechniSat som si kupil radsej TS... K |
krikri
![]() |
|
RE: modul mascom a panasonicano mám - CA systems Multi, CA reg: Dynamic a smartcard messages má OFF dbox compability mám ON ci-watchdog mám 1500ms a CA-PMT delete time mám 0s sim mám cslink-tam je to největší problém tam to padá..chytam tam primu HD a velkou kartu mám skylink tam no nedělá ale to přepínání je zdlouhavé všude |
karel81
![]() |
|
RE: modul mascom a panasonici čisté irdeto s firm 1.23 chodí a bude chodit. |
karel81
![]() |
|
hmmno ja som mal SIM Skylink az do Vymeny, Smart velkost bola Gital-ka. Pokial boli CW, vsetko slo ako po masle!Ked prisla Vymena, som upgradoval na AlphaCrypt, (bol som netrpezlivy a nepockal na upg FW pre Easy pracujuci s ICE ale ja som to chcel skombinovat aj s inymi systemami ako Conax pre HelloHD kartu - skratka viac dovodov) ofigo som poslal modul do nemecka a za 57 juro dostal ten isty spat s nalepkou na nom AlphaCrypt TC :laughing: Akoze ICE a CW ide v celku fajn. Boli ako take problemi pri HBO-HD alebo prepinani na stanice zdielane z inych platforiem. Pri I-C mode je to ako pises, 10 sek pri zapnuti ale potom to uz ide ale ja ma CS-Link CW, takze Ty to mas este horsie... Daj vediet, drz sa! ;-) K |
krikri
![]() |
|
RE: modul mascom a panasonickrikri: Mascom Easy je CW i Irdeto. A AlphaCrypt je totéž, akorát k tomu ještě s podporou pár dalších kódovacích systémů (který když člověk nepotřebuje, tak zbytečně platí o tisícovku navíc). |
Pitomec
Registrace: 9/2011 Příspěvků: 2 522 |
![]() |
|
RE: modul mascom a panasonicCAM easy.tv je na trhu za 69,-Euro s podporou jediného systému (Cryptoworks; příjem domácích paketů Czech Link, Slovak Link a UPC Direct nebyl s modulem testován). Mascom je připraven za malý poplatek nabídnout zájemcům rozšíření univerzálnosti modulu o podporu dalších kódovacích systémů - Conax a Irdeto. Aktualizace software se pak provede pomocí satelitu. to je zpráva z roku 2005 |
karel81
![]() |
|
RE: modul mascom a panasonickarel81: Blbost, stačí číst:http://www.mascom.cz/sat/_CI_moduly/_ETCI_modul.htm |
Pitomec
![]() |
|
RE: modul mascom a panasonicpřesně tak je to tam :))) |
karel81
![]() |
|
RE: modul mascom a panasonicS podporou jedinýho systému je ta blbost, jasně se píše:Cryptoworks (CSlink, Skylink, UPC) ICE (Skylink) Irdeto (Skylink) a to jsou systémy 2, CW a Irdeto, ne jeden. A že tam chybí Irdeto CS Link je akorát proto, že update stránek Mascomu byl v době, kdy CS Link dodával jenom CW. |
Pitomec
![]() |
|
RE: modul mascom a panasonicjasně ta zpráva byla z roku 2005,ale už s tím počítali dopředu,že s new firm.to pojede i systémem irdeto,conax no ale nic méně co stím mám dělat aby to jelo v pohodě? |
karel81
![]() |
|
RE: modul mascom a panasonickarel81: Já v tom modulu zkoušel 2 karty jenom jednou a taky moc dobře nechodilo, nejlepší je vzít klasiku CAM na jednu kartu a máš klid. U tebe je ale asi problém, že máš něco zaplacený na Skylinku (a od CS Linku kartu za kačku, ne? :))) ), takže si s jednou kartou nevystačíš. No možná bych to vyřešil nákupem nějakýho obyč. HD přijímače za 2t.Kč, než se snažit o nemožný s tím twinCAM. |
Pitomec
![]() |
|
RE: modul mascom a panasonicjasně na skylinku mám zapl.kombi a hbo hd a cslink kartu jen na primu HD.jinak ext.sat tuner nechci,chtěl jsem 1ovladač a tudíž paňák jasná volba..obraz je pecka,atd.Ale i když jsem měl CAM mascom irdeto s skylink kartou tak to přepínání mezi kanály bylo stejné neli pomalejší. :-/ |
karel81
![]() |
|
RE: modul mascom a panasonicPrimu HD bych vůbec neřešil, protože to žádný HD není a nikdy nebylo a nejspíš ještě dlouho nebude, když se tato pastanice orientuje na spouštění dalších shitoidních kanálů místo toho, aby svoje úsilí věnovala zkvalitnění těch stávajících, a to jak po stránce technické, tak i obsahové :lookaround: |
Pitomec
![]() |
|
RE: modul mascom a panasonicano máš pravdu ta prima nemá nic s HD společného,ale není na kmitočtu 12525 u kterého mám slabý signál a ta prima mi tam blbla jako celý cs paket,takže jsem to vyřešil nákupem karty cslink za 2tis a novým modulem twin taky za 2tis to jde ne? :) |
karel81
![]() |
|
RE: modul mascom a panasonicTo jde leda v poblouznění smyslů, když CS Link karta se dá výměnou získat za kačku :))) Radši bych si líp nastavil parabolu, než kupoval kartu CS Link a CAM k tomu, notabene když z 12525V jede celá ČT. Ale jestli to bylo myšlený jako vtip, tak dobrý :8) |
Pitomec
![]() |
|
RE: modul mascom a panasonicparabolu lépe nastavit nejde,X..krát nastav.sat.firmou asi je je to sat.tunerem v té TV,protože na ext.arivě to na 12525V šlape GOOD.a vtip to nebyl o cslink za kačku jsem nevěděl. :lookaround: |
karel81
![]() |
|
RE: modul mascom a panasonickarel81:Mám s tímto easy.tv twin modulem stejný problém v TV Samsung. Stává se to velmi nepravidelně od několika desítek minut až po několik hodin, někdy třeba až po dvou dnech. Zkoušel firmware 1.23, 1.20 a 1.19, ale dělalo mi to ve všech. Změny nastavení v Expert menu, režim ICE karty I-code/cryptoworks a ani pozice (SIM slot/karta) nepomohly. Zatím jsem to s tímto modulem vzdal a leží v šuplíku. :( |
lovik69
Registrace: 9/2011 Příspěvků: 3 |
![]() |
|
![]() |