![]() |
|
UPC Direct (freeSAT) - výpověď a vrácení přijímačeMáte někdo zkušenosti s výpovědí a vrácením přijímače u UPC Direct?Vypověděl jsem v září smlouvu a mistři z UPC mi poslali velice vtipný dopis o tom, že smlouva končí k poslednímu říjnu s čímž jsem počítal, ale že přijímač už lze vrátit jen přes jijich kurýra, kterého ke mě pošlou a naúčtujou mi za něho v poslední faktuře 200Kč. To že mám 100metrů od baráku prodejnu a instalační firmu UPC, kde jsem si přijímač vyzvedával je nezajímá a poštou se jim to poslat nedá tak jako dříve. Samozřejmě nic o placeném vrácení v obchodních podmínkách v době podpisu nebylo. Povedlo se z toho někomu vykroutit? |
Marty
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 101 |
![]() |
|
RE: UPC Direct (freeSAT) - výpověď a vrácení p...ja nechapem ze niektori ludia dokazu koli 5 euram riesit taketo blbosti...tak ked sa ti nelubi tak im prijimac nevracaj a potom som zvedavy co spravis ked ti poslu exekutora.... vyuzivat x rokov zdarma prijimac to ano ale dodrzat platby podla platneho cenniku tak to uz sa nam nelubi :), si predstav ze nemas predajnu 100 metrov od domu a si dochodca a musis ten prijimac niekam ist odviezt 20kilometrov... tak ta vo vyde omnoho drahsie ako tvojich 200 smiesnych korun. |
Mathev
Registrace: 1/2011 Příspěvků: 156 |
![]() |
|
RE: UPC Direct (freeSAT) - výpověď a vrácení p...Zaprve: "vyuzivat x rokov zdarma prijimac to ano" - prave preto ze X rokov platitl ich sluzby, by to mal mat zadarma, mozno je otazka ci by ho mal vobec vracat! Hodnota je odpisana a keby za neho chceli financnu nahradu, tak jeho hodnota dnes je mozno menej ako tych 5€ :).Zadruhe: JA ked som bral ich prijimac, tak v tej dobe (rok 2000) som platil zalohu 1000Sk, takze ked vratim prijimac teraz (co v marci planujem), tam mi musia vratit 33€ :). Som zvedavy ci mi ich daju! Ale mam to v zmluve, takze nakoniec ma naozaj tych 5€ nezujima! |
Billysk
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 1 595 |
![]() |
|
To MathevMilý zlatý, tady nejde o 5€ (mimochodem 200Kč není 5€), ale jde o to co píše Billysk.Když jsem u UPC začínal, platil jsem zálohu za přijímač, který jsem si vyzvedával na prodejně. Než se z UPC Direct stal freeSAT, bylo naprosto běžné poslat poštou přijímač na sklad a to myslím zvládne i důchodce levněji než za 200Kč. A už vůbec nejde o nedodržení platného ceníku. V obchodních podmínkách, které jsem podepsal je vrácení bezplatné a žádné nové obchodní podmínky mi doručeny nebyly. (To že mi operátor řekne, že nové jsou na webu mi nepřijde jako dostatečný argument, kterým by mě měli odpálkovat) Já tuto situaci řeším právě za důchodce a přijde mi to jako slušná prasárna. |
Marty
![]() |
|
RE: UPC Direct (freeSAT) - výpověď a vrácení p...nesuhlasim,nikdy sa nevracali zariadenia postou. vzdy na zbernych miestach ktore nema kazdy 100 metrov od domu a tymto to je jednotnejsie a kazdy klient je na tom rovnako. 200 korun je smiesna polozka a preco by to mal platit poskytovatel nie on sa rozhodol skoncit zmluvu ale ty. bud rad ze nemusis vracat parabolu a konzolu zo steny jak u digi na vlastne naklady a nenauctuju ti za scart kabel 150 korun neviem kde beriete myslienku ze zariadenie uz nema hodnotu a nemalo by sa vracat majitelovi po ukonceni zmluvy.... to je mi uz len logika... ty mat firmu a klient skonci zmluvu tak mu urcite zariadenie nehas doma a kupis vzdy nove aby si mohol mat dalsich klientov ktorych mozes veselo zadotovat... to ze platili mesacne poplatky za sluzby nieje argument ale samozrejmost tak je postavena zmluva predsa. to zariadenie generuje zisk pokym je funkcne a da sa pouzit znova... |
Mathev
![]() |
|
RE: UPC Direct (freeSAT) - výpověď a vrácení p...Mě je jedno jestli souhlasíš nebo nesouhlasíš, já jen říkám, že u UPC Direct to bylo před změnou na freeSAT možné poslat poštou na centrální sklad a docela dlouhou dobu.Nevím kde bereš jistotu, že mám parabolu od UPC. Mám svou, na prodejně se vyzvedávalo jen zařízení a vše ostatní od paraboly přes držák atd je vlastní. Nejde o 200Kč, ale o to že mi nikdo nebude vnucovat nějakého předraženého kurýra když jakákoliv běžná doprava ať už PPL, DPD nebo pošta stojí kolem 100Kč. Je to prostě jen další způsob jak z lidí tahat peníze. Ptal jsem se rozumných lidí na zkušenost jestli tohle někdo řešil. Je mi jedno jestli s tím souhlasíš...pokud máš problém, neodpovídej. PS: nic o tom že nemá zařízení žádnou hodnotu jsem nepsal. Vrátím jim to mile rád, ale sponzorovat předraženého kurýra nebudu, protože jsem to v obchodních podmínkách ani nepodepsal. Tudíž žádný ceník neporušuji. |
Marty
![]() |
|
RE: UPC Direct (freeSAT) - výpověď a vrácení p...Neviem ako v ČR ale v SR sa to vracalo poštou sam som to tak vratil.Mal som na vyber bud si zohnat kuriera alebo poštou.Čo sa tika vracania zaloh ked vsetko odovzas neni problem mne ju vratili do dvoch mesiacov od ukoncenia zmluvy.Dreambox 920/7080/TBS 5925/GIBERTINI 150
|
pele1
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 5 397 |
![]() |
|
RE: UPC Direct (freeSAT) - výpověď a vrácení p...Som rad ze som parabolu s konvertorom a prijmacom vratil upc pred 10 rokmi, nebolo to lahke az v predajni som sa dozvedel ze musim podat pisomne ziadost zrusenie sluzby upcdirect, potom po 3 mesiacov ma este obracali ze je nefunkcna karta zobral som ju a strcil aj 4 krat az vtedy nabehla, potom si vymysleli na predajni ze majitel predajne nie je obchode takze musim si dohovorit termin odovzdania sat prijmaca a paraboly a pri tom bolo dohodnute telefonicky ze pridem do predajne aj som to mal potvrdene od majitela, nedodisiel som z predajne dokial mi nezobrali prijmac, parabolu, konvertor, kartu, koaxial a nedostal doklad o prevzati kompletu :8)Dreambox 800HDSE, Golden Media 9080HD, Golden Interstar 870, emme esse 100 offset Al, Visiosat Big-Bisat 4 ms plast, inverto 0.2dB Twin 2x, alps 0,2dB 5x, DG 380S usals, Skylink, Astra 23.5E, 0.8W, 5W 28,2E 13E 7E
|
zdenoq
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 1 606 |
![]() |
|
RE: UPC Direct (freeSAT) - výpověď a vrácení p..."to zariadenie generuje zisk pokym je funkcne a da sa pouzit znova..." - no ja keby som mal byt ich novym zakaznikom a dali by mi ten stary takmer 12 rocny Philips (ktory uz aj podla toho vyzera - hlavne DO), tak sa ich opytam ci ne nedrbe a pojdem prec. Okrem toho ze sd prijimac im uz v dnesnej dobe nebude vobec na nic! Po 1-5 rokoch, ale po 12 rokoch snad uz naozaj ten prijimac nema ziadnu hodnotu. Ak si myslis ze ma, tak ti predam jeden prijimc, co mam v pivnici! Pre mna nema cenu, ale tebe ho predam, lebo podla teba ma. Fungovat funguje! |
Billysk
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 1 595 |
![]() |
|
RE: UPC Direct (freeSAT) - výpověď a vrácení p...zopakujem to dufam ze tentokrat uz jasnev cr : NIKDY sa nevracali zariadenia postou. vzdy na zbernych miestach. platny cennik je platny cennik a suhlasil si s nim podpisom "smluvnich podminek" to ze sa tie podmienky zmenili od podpisu tvojej zmluvy je v poriadku a ty to musis respektovat. pokial nie mohol si koli tomu dat vypoved v momente zmeny smluvnich podmienok alebo cenniku. teraz sa musis riadit sucasne platnymi podmienkami. 200 korun je uplne legitimna cena za kuriera |
Mathev
![]() |
|
to je cistabuzeracia, chcu tym docielit jedine, aby to clovek nevedel - nebol schopny vratit, lebo za tie roky sa vyhodi krabica, hento tamto, aj parabolu si niekto vymeni za vacsiu atd atp. Dufaju ze ked uz bude 1-user v strese ze mu chyba hento-tamto, tak bude rad ze moze pokracovat v abonencii s tym ze predlzi zmluvu, poskytne sa mu mozno novy prijimac, ale s viazanostou, a rybicka je na haciku!! |
krikri
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 1 823 |
![]() |
|
RE:Vrátenie freesat by UPC (UPC Direct)V podstate kurierom to stojí 5.-€ jednorázovo v poslednej faktúre.Ak sa vracali boxy poštou tak to pomerne vyšlo viac ak ste mali doma aj 3 boxy.Trebalo vlastne 3 balíky ktoré niečo vážili čiže stáli. Ešte si pametám že som pred dvoma rokmi vracal UPC Direct poštou a poštovné ma vyšlo za 3 ks boxou cca 15.-€. Teraz je výhoda že kurier príde priamo až do miesta bydliska kde sa dohodnete na termíne kedy príde pre balíky ktoré treba tiež baliť ako na poštu,čiže adresa a bla,bla... Výhoda je v tom že ak sa vracia 1 či 3 boxy ktoré boli na zmluve platí sa stále iba 5.-€ jednorázovo lebo je platená iba cesta toho kuriera a nie počet balíkov alebo gramaž... A mne sa stalo že od zrušenia zmluvy mi chodili ešte 4 mesiace faktúry na UPC_D ktoré som už v tej dobe nemal... Zdar... |
furioso
Registrace: 1/2011 Příspěvků: 196 |
![]() |
|
lolto je smiesne, ludia sa stazuju, ked musia chodit osobne, stazuju sa, ked to treba posielat postou a stazuju sa, ak im pred prahom zaparkuje kurier, preberie to a da do ruky potvrdenie:) to uz len aby chodil sam riaditel po to a rozdaval pri tom peniaze |
paraman
Registrace: 12/2010 Příspěvků: 106 |
![]() |
|
![]() |