![]() |
|
STB pro prijem DVB-T a náhlý úbytek signáluZdravím,je možné, aby si jeden STB pro příjem DVB-T bral pro sebe více signálu pro příjem a oslabil příjem tak, že na druhé televizi se zabudovaným přijímačem DVB-T mi obraz hrozně kostičkuje? Měl jsem starý STB, na kterém jsem chytil programy, ale hodně kostičkovaly, naopak na televizi se zabudovaným DVB-T přijímačem jelo vše bez problémů i za špatného počasí. Teď je ale vše naopak, starý DVB-T STB přestal fungovat, koupil jsem nový, na kterém všechny programy jedou krásně, ale na televizi se zabudovaným DVB-T přijímačem obraz kostičkuje a vypadává signál. Používám anténu EMME ESSE AT45TLS (Zisk 12 - 17 dB, 47 prvků) bez zesilovače. |
iICE2
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 97 |
![]() |
|
RE: STB pro prijem DVB-T a náhlý úbytek signál...Ano, je to možné. Doporučuji se obrátit na odborníka, který se na to podívá a určitě dá vše do pořádku. |
polulin
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 2 534 |
![]() |
|
RE: STB pro prijem DVB-T a náhlý úbytek signál...Nevím, ale šel bych po kvalitě signálu. Mám jednu větev na TV s DVB-T a druhou větev na 2x DVB-T + TV s DVB-T + DVB-T do PC. A taky mi na té druhé odcházel signál. Stará anténa pomalu odcházela (rez). Dal jsem novou a vše OK. |
rodra
Registrace: 10/2010 Příspěvků: 251 |
![]() |
|
Odpověď na položenou otázku je jasná!V žádném případě není možné, aby jeden přijímač spotřebovával z anténního rozvodu víc signálu než jiný, a tím snižoval úroveň signálu pro ostatní přijímače. Množství energie spotřebovávané anténním vstupem tuneru je totiž pevně dán vstupní impedancí a napětím na konektoru. Pokud je jsou tedy přijímače v pořádku, a signál správně rozbočený, jsou příkony na obou větvích rozbočovače shodné!To ovšem nevylučuje jakoukoliv závadu v přijímači nebo rozvodu. Zjistit příčinu problému tak není možné určit bez použití měřící techniky. Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 687 |
![]() |
|
RE: STB pro prijem DVB-T a náhlý úbytek signál...jaky IEC konektory pouzivas ? cela soustava je na nich postavena ?Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 830 |
![]() |
|
RE: STB pro prijem DVB-T a náhlý úbytek signál...Z antény do rozbočovače vedou F kontekroty, výstupy z rozbočovače jsou také na F konektory a do televize a stb jsou IEC nějaké obyč. Teď na večer mi to zase začalo pěkně všechno hrát, ale raději si zítra zajedu koupit mějaké nové IEC, protože už toho mají za sebou.. zkusím a uvidím..jinak koax mám natažený nový.. pokud se obraz nezlepší, určitě zavolám do nějakého servisu, kvůli proměření.. nestojím totiž o to, aby mi při horším počasí kostičkoval obraz.. jinak děkuji všem za reakce výše R^ |
iICE2
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 97 |
![]() |
|
RE: STB pro prijem DVB-T a náhlý úbytek signál...tak uz ty IEC nekupuj a dej tam redukci IEC-F a na kabel dej F. me to prijde ,ze si vykvrdlal konektor.muzes taktez zkusit vyradit rozbocovac a od nej to natahnout k te broblemove televizi primo. treba i jinudy nejakym nahradnim kabelem. nez zavolas servis, mas jeste dost casu a prostoru . pokud mas cas a chut to resit Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
![]() |
|
RE:STB...Doporučujem použiť AKTIVNY rozbočovač ktorý minimálne zosílio 4 dB signál na vystupe. Potom pojde taky isty signál aj do TV aj do STB. Mam to odskušane... Tiež mam EMME ESSE 47 prvkovu 12-17 dB zisk a tieto anteny je treba rozbocit ale aj zosíliť na výstupe. Je to tak že 1 ks anteny = 1 ks TV. Ak chceme viac TV musíme nielen rozbočiť ale aj zosíliť... |
furioso
Registrace: 1/2011 Příspěvků: 196 |
![]() |
|
RE: STB pro prijem DVB-T a náhlý úbytek signál...zesilenim vadneho signalu nic nevyresi. pise ze mu to predtim fachalo a tedka se to nejak rozbilo.Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
![]() |
|
![]() |