![]() |
|
TechniSat Digit ISIO S1kolegové, máte prosím vás někdo zkušenost s tímto přístrojem? uvažuji o výměně starého přístroje a tento se mě snad i líbí..děkuji za info |
goran
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 156 |
![]() |
|
993 príspevkov a 57 409 prečítanína tvfrejk.Hľadaj, tam nájdeš všetko. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 173 |
![]() |
|
re dagy2díkas, mrknu |
goran
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 156 |
![]() |
|
RE: TechniSat Digit ISIO S1Tiež už nejakú dobu po ňom poškulujem a pátram po recenziách o ňom. Základné informácie si pravdepodobne čítal:http://www.omko.cz/technisat-digit-isio-s1-premiumline/ Po zadaní jeho označenia strýcovi Googlovi pozri na nemecké hifi forum - diskusia o ňom. Samozrejme aj ostatné odkazy sú zaujímavé. Napr.: Digital fernsehen... R^ DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 086 Galerie: Maneto |
![]() |
|
manetonemecké skúsenosti sú nám tu v krajine Irdeto celkom k ničomu.1/ nemci na 95% si vystačia FTA 2/ ak niečo je kodované, tak ISIO má čítačku Conax alebo Nagra pre HD+ 3/ ICE a Ird je o niečom inom 4/ mekcene adlzne nemeckí soudruzi tiež nepoznajú atd atd |
Dagy2
![]() |
|
RE: TechniSat Digit ISIO S1Mám ho 3 měsíce mám v něm 2 moduly Technisat Cryptowort karty Ice a Next plus extérní HDD WD 500Gb naprostá spokojenost. |
arderman
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 58 |
![]() |
|
RE: TechniSat Digit ISIO S1Taky mám zájem o tento přístroj, delší dobu sleduju forum na TV Freak, už jsem byl rozhodnut jej objednat, ale v poslední době jsou zase problémy s modulama. Kdybych ho teda vzal, jaké moduly? A taky by mě vadilo ten uváděný přepis názvu nahrávek přes časovač. Měl jsem Vantage 8000s s int.diskem a jelikož jsem notorický nahrávač, vadilo mě to časté sekání při sledování nahrávek, jinak by to byl fajn přístroj. Vlastníci Technisatu Digit ISIO S1, v čem se nejví liší od Vantage, jak jsem zjistil z fóra, někteří ho měli. Myslím komfort ovládání, pohyb v nahrávce, rychlost přetáčení a to má jen 3 ffav seznamy? |
dedafelix
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 33 |
![]() |
|
RE: TechniSat Digit ISIO S1dedafelix, zkoušel jsi různé softy a moduly u té Vantage?Mně se to nějak nezdá. Nic se mi neseká. A určitě nebudu sám. Jaký máš v něm harddisk? |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
![]() |
|
dedafelixV8000 poznáš, takže zbytočne by ti o ňom niekto písal. Myslím že to bol jeden z najlepších prijímačov na trhu.základná charakteristika TechniSatu a ISIO: - nepozná alternatívny FW, TechniSat používa len vlastný FW, nie je to prijímač na hračičky a čierny príjem. Je to plug and watch. IRD a ICE cez CI-moduly (problém s nimi nie je nijaký, platí len pre SMIT a IRD. Treba zásadne používať ICE) - keďže naše karty sú cez CI-moduly zdieľa kartu len na rovnakom TP - pre plné využitie potreba mať ICE+NEXT alebo napr. ICE platenú ponuku + základ. - EPG sťahované a ukladané na do pamäte v noci, takže pri každom zapnutí máš okamžite k dispozícii prehľad všetkých programov a možnosť ihneď zvoliť nahrávanie bez potreby cvakať programy hore-dole. Problém s pomenovaním nahrávok o jednu dozadu je v poslednom FW, ktrý rieši pripojenie myši. Oni to zase soudruzi v DDR opraví, zatiaľ treba použiť FW o jedno dozadu. - EPG+ pre nemecké programy - ISIPRO automatická aktualizácia programov pre 13E a 19.2E - má len 4FAV zoznamy. Keďže EPG zoznam vidíš vždy pre programy v aktuálne zvolenom FAV zistíš, že najlepšie je používať pre bežné sledovanie jeden FAV list. Osobne používam pre 4 družice 2 FAV listy - jednoduché LAN pripojenie, UpNP - ovládanie a nastavovanie časovačov cez net, napr. z mobilného telefonu. tu oceníš, že EPG je v pamäti, pretože hneď vidíš, čo si nastavil - samozrejme nahrávanie zo stand-by a vypnutie HDD po nahrávaní, takže spotreba menej než 1W - 1080p, prehrávanie rôznych formátov z USB/eSATA/LAN diskov to tak v kocke. |
Dagy2
![]() |
|
RE: TechniSat Digit ISIO S1Mám vantage8000 i digicorder isio. Isio je lepší pouze v nahrávání a EPG, je primárně totiž určen pro neznalého německého blba. Kdo má víc ofiko karet a jinak je docela běžný uživatel, používá Vantage8000. |
tvman
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 272 |
![]() |
|
@deadafelix2ako sa môžeš dočítať problém s premenovávaním nahrávok z EPG je identifikovaný. Ak nepotrebuješ šípku vo web prehľadaváči tak to rieši predposledný FW.Zabudol som k charakteristikám samozrejme: - HbbTV - webový prehliadač Pohyb v nahrávkach, neviem čo pod tým myslíš - pretáčanie nahrávok? Má ako každý TechniSat 4 rýchlosti vpred a vzad, JOG funkciu s pohybom "po obrázku" (to ber trochu s rezervou, aj keď to nefunguje zle, DVD/HDD to nie je), a samozrejme strih záznamov, delenie, premenovanie, kopírovanie atd. |
Dagy2
![]() |
|
videohttp://www.technisat.cz/indexf06b.html?nav=Productvideos,cs,250&episode=1 |
Dagy2
![]() |
|
Moje dojmyMám Isio S1 asi měsíc.Klady: 1. Mám pocit, že upscaling z SD na HD je ještě lepší než na předchozích typech Technisatu. 2. Jedna favoritní skupina navíc proti předchozím typům, celkem tedy 4 (i tak málo). 3. Prohlížení internetu a to jakékoliv stránky. Lze přehrát vybrané pořady německé veřejnoprávní televize, tedy kompletní videonahrávku. Lze objednat film u německé internetové společnosti za poplatek. 4. Nejpřehlednější EPG, jaké jsem kdy viděl. Zápory: 1. Přepínání stanic je únosné z hlediska rychlosti pouze při Diseqcu 1.0, to je na čtyři družice. Při použití "motoru", například relé EMP Centauri 8/1 nebo 16/1 je (velmi) pomalé, i více než 7 sekund. 2. Hbb TV je signalizováno pouze u ČT 24 z českých stanic. Jsou pouze statické obrázky, nikoliv videa. Na dotaz mi technik firmy OMKO doporučil, ať se obrátím na ČT s dotazem, co bude dál. 3. Použil jsem 32 GB flash a zaplnil ji pohádkami pro vnuka. Některé se mi podařilo prostříhat, tedy zbavit reklam a mrtvých časů, některé se při stříhání zhroutily. Přičítám to typu flash disku, na dřívějších Technisatech se mi to nestalo.Také je možné, že disk byl až příliš plný a chyběl manipulační prostor, nevím, nejsem odborník na PC. Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 412 |
![]() |
|
RE: TechniSat Digit ISIO S1dík za informace, tu prezentaci od p.Holčíka jsem viděl. Ten pohyb v nahrávkách jsem nemyslel jen základní přetáčení, ale jako Vantage skoky pomocí čísel nebo jako to má i ClarkeTech ET9000.(3x a nastavitelné skoky). V ložnici mám HdBox FS 9105 a tam je to taky nastavitelné. Mám karty Skylink ICE Multi HD a v lož.Gratis. Na německých prog. nahrávám hudební pořady. Jde mi jen o sledování, ale kdy já chci, proto nahrávám a někdy shlédnu film i na 3x. Většinou po shlédnutí mažu, pokud chci archivovat, přetáhnu video do PC (přes usb)a upravím a spojím ve VideoRedo PC Suite, nejvíc hudbu a dokumenty. Je mi jasné, že pokud chci plnohodnotně používat dva tunery, musím mít dva stejné moduly a kartu Next. Je to dražší, ale o to mi nejde. Ve Vantage jsem zkoušel i modul, ale nějak nešlo nahrávat dva programy s různými ofic. FW. Mám FW 25.201 a kartu ve čtečce. Hdd je interní Seegate Pipeline 500GB. Funguje i nahrávání na ext.disk WD Western Digital 1TB. U Vantage se mě líbí nahrávání do složek, je to pak přehledné, pokud je jich víc. Zajímá mě i ten ClarkeTech, je to linux, vím že se dá jednou nastavit a dívat, ale nebyl by pro mě vhodnější ten Technisat? |
dedafelix
![]() |
|
dedafelixk preskakovaniu, resp. pohybu po nahrávke. Neviem úplne presne čo sú nastaviteľné skoky (3x a skoky) - u TechniSatu môžeš do nahrávky vkladať záložky a pomenovávať ich. Záložka sa vloží buď pri nahrávaní, keď súčasne pozeráš (napr.futbal, padne gól a chceš sa k nemu vrátiť cez prestávku) stlačíš červené tl. REC a osadí sa záložka. Potom po stlačení tl. OPT vidíš vľavo v rolovacom menu všetky záložky a na tie môžeš jednoducho preskočiť len výberom šipkami.V edite záznamov môžeš tieto záložky pridávať, mazať, pemenovať na ľubovoľné meno (napr. "SPARTA 5:0) a pod. takže vidíš, čo ktorá záložka znamená. automaticky sa záložky z EPG osádzajú pri viacerých programoch za sebou. Takže 12 hodinový záznam má potom všetky začiatky programov označkované. Pri prehrávaní filmov, nemusíš vkladať záložky, pretože prístroj si pamätá, kde si skončil, takže nová voľba pozerania filmu začína z miesta kam si dopozeral naposledy. Toto si pamätá u všetkých nahrávok na disku (teda tak to funguje u HDS2X, dúfam že ISIO sa v tom nezhoršilo). spojovanie a kopirovanie záznamov nie je potrebné. Buď ho necháš na disku ISIO a cez sieťové služby prehráš napr. v TV Samsung alebo WDTV, alebo ho prekopíruješ upravený z ISIO na NAS disk. A prehrávať v ISIO môžeš túto nahrávku aj potom. Nahrávka je zložka so súborom ts, ktorý nie je potrebné nijako manipulovať. Prehrá ho priamo PC bez úprav. HbbTV nie je problém a nevýhoda ISIO. To že ho vysiela v čr len ČT24 je problém českých a slovenských vysielateľov, nie ISIO. JE to ako keď začínal teletext. |
Dagy2
![]() |
|
Dagy2dík, to jsou věci, které člověk nikde nevyčte, k některým přijímačům se dá stáhnout návod, ale ani tam není vše. Mě zajímá kromě všech funkcí hlavně komfort ovládání. Tím myslím rychlý přístup pomocí tlač. na DO a ne přes menu. Těmi skoky při přehrávání záznamu myslím třeba u Vantage po stisku tlač. 5 došlo k přesunu o 5min. To 3x má ClarkeTech. 3=15" 6=60" 9=300" a to se dá změnit. Viděl jsem to u známého a tento přístroj by se mě zamlouval, on taky moc není na linux. Rychlé přepínání programů a velký výběr nastavení. Třeba na DO není tlač. pro FAV, . Měl jsem ve Vantage nastaveno české, dokument, sport, film, hudba, německé a výběr, ale jak píšeš není to tak nutné. |
dedafelix
![]() |
|
dedafelixpreskakovanie po nahrávke - 1 až 3 stlačenia je "regulácia" rýchlosti pretáčania 2x, 4x, 16x, 64x. Keď tlačítko vpred/vzad držíš, sú skoky po 10min.Tie FAV skupiny mi pri kúpe pripadali ako slabina, tiež som si myslel, bude tam šport/hudba/filmy/čs/nemecké a pod. Ale vzhľadom na EPG a skutočnosť, že po zapnutí máš EPG ihneď k dispozícii u navolenej FAV skupiny mám teraz len FAV zoznam so všetkými programami, ktoré prichádzajú do úvahy na pozeranie (cca 130 programov) a FAV1 s hudobnými kanálmi (30 programov) kde EPG nie je dôležité, pretože tam ide skôr o žáner na ktorý máš náladu. V prípade, že by som programy rozdelil do FAV, tak pri nastavení napr. "fav nemecké" uvidím EPG len týchto programov a nebudem vedieť čo je u CT, STV a pod. Pokiaľ funguje EPG ako u bežných STB - t.j. musíš všetko precvakať aby ti natiahlo EPG tak potom možno rozdelenie má význam. Inak môžeš ešte triediť podľa družice, providera, jazyka a pod. ale to som snáď v živote nepoužil. Kompletný a podrobný návod (asi 300 stranový) - v nemčine - je na technisat.de v sekcii download |
Dagy2
![]() |
|
![]() |