![]() |
|
Jaký disk připojit k DM 800HD?Ahoj.Prý je vhodnější pro Dreambox 800HD PVR připojit externí eSata disk. S USB diskem napájeným přes USB port je problém? Jaké máte k osmistovce připojeny disky Vy? Dejte nějaký typ abych zbytečně neexperimentoval. Stačí mi úplně disk 500GB - až až. Díky. P.S. prý mám originál DM 800 HD PVR. |
Kema
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 496 |
![]() |
|
RE: Jaký disk připojit k DM 800HD?Já mám v klone interný HDD Samsung 500 a už rok ide OK, pri internom HDD si ale vyrieš chladenie boxu, je to tam potom dosť všetko natesno (napr. 10cm fan na vrch boxu - najviac sa hreje aj tak tuner)uClan ustym 4K pro, 500GB HDD, parabola AL 60 cm, Astry 23,5E a 28,5E, SK/CZ IPTV
|
limcek
Registrace: 6/2010 Příspěvků: 303 |
![]() |
|
RE: Jaký disk připojit k DM 800HD?No to já právě interní HDD nechci. Nejraději bych připojil externí HDD 3,5" přes USB s vlastním napájením. Ale nevím jestli u DM 800HD bude nahrávání a obsluha disku přes USB v pohodě.Při pročítání různých článků a diskusí jsem jednou narazil na vlákno kde se řešilo že je lepší eSata pro HDD nežli USB, ale už to nemohu najít. Proto se ptám jak to mají ostatní. |
Kema
![]() |
|
RE: Jaký disk připojit k DM 800HD?Ze skušeností kolegy,který má interní 160 gb wd,přes ip adresu dreamu nahrávky stáhneš do pc a pak si s nahrávkou uděláš co chceš. |
Fanyn
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 5 671 |
![]() |
|
RE: Jaký disk připojit k DM 800HD?To já nepotřebuji.Nahraju to co chi vidět, zkouknu a smažu. Jde mi jen o to připojení a spolehlivost. eSata nebo USB...... |
Kema
![]() |
|
RE: Jaký disk připojit k DM 800HD?Co se týka spolehlivosti tak si nikdy nestěžoval,nahraje podivá se a smaže nebo stáhne do počítače a upraví.Jinak do dm může být jen esata a naformatován v pc na ext 3 a potom připojen do dm 800. |
Fanyn
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 5 671 |
![]() |
|
RE: Jaký disk připojit k DM 800HD?Napadá mě jestli by se nedala použít například tato redukce aby se k DM 800 dal připojit na eSATA konektor externí USB disk. Ten totiž mám a třeba by to i fungovalo.http://www.softcom.cz/produkt/redukce-esatap-na-esata/usb/ |
Kema
![]() |
|
RE: Jaký disk připojit k DM 800HD?Velmi sa mi nezda, ze po tolkych rokoch zivota 800vky vymyslis nieco nove. Esata v podstate s neobmedzenou kapacitou, teda, ake sa momentalne vyskytuju na trhu funguju, ak chces k tomu vyuzit interne napajanie, tak sa mozes a pravdepodobne sa aj popalis. To uz skor treba uvazovat o vyhodeni povodneho zdroja k 800vke, a a z tohoho nahradneho napajat prijmac, aj disk. Ale externy disk cez esata s vlastnym napajanim tiez nema problem. |
kono
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 111 |
![]() |
|
RE: Jaký disk připojit k DM 800HD?Mam v 800 interny 500gb samsung a na vrchu vetrak 80mm napajany z USB vyse roka bez problemov, v druhom USB wifi kluc a plna spokojnost. |
Peep
Registrace: 10/2010 Příspěvků: 604 |
![]() |
|
RE: Jaký disk připojit k DM 800HD?jesatli nevis co mas za drema, stahni si dreambox genuine a uvidis zdali nemas shitbox |
rj45
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 1 419 |
![]() |
|
RE: Jaký disk připojit k DM 800HD?Ten plugin na ověření jsem v seznamu pluginů nenašel.S tím harddiskem jsem se rozhodl stejně jako Peep. Dám tam interní a pro každý případ přidám ten větrák na horní víko. Jak to máš Peepe zapojený? To jsi ustřihl nějaký USB kabel? Roztočí těch 5V i větrák 120 x 120? Jaký model použít aby nerušil? |
Kema
![]() |
|
RE: Jaký disk připojit k DM 800HD?Ano, odstrihol. je to tento ventilator: http://www.qcomp.sk/shopping/product_details.php?idp=at209191209771 ,mozes ho prichytit o horny kryt dreamu sroubami, vobec ho nepocut " a dram pracuje s chladnou hlavou" :8) |
Peep
Registrace: 10/2010 Příspěvků: 604 |
![]() |
|
RE: Jaký disk připojit k DM 800HD?Tak jsem se rozhodl že koupím tento disk:HDD Samsung SpinPoint M8, 500GB, 2.5", Serial ATA/300, 5400RPM, 8MB cache Je to SATA III - nebude to vadit. Jo a ten větrák jsem vzal stejnej jak má Peep. |
Kema
![]() |
|
RE: Jaký disk připojit k DM 800HD?ja som k DM800 zapojil externy esata disk s USB 3 adapterom (dodavanym k disku)nema to samostatne napajanie disk po pripojeni pipa, samozrejme ne nepouzitelny malo stavy, 1 USB vystup z boxu ho neutiahne vraj mam skusit aktivny USB kabel, ale neviem ci sa mi chce s tym maturovat :( |
emkac
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 275 |
![]() |
|
RE: Jaký disk připojit k DM 800HD?Tak mohu potvrdit že větráček F12 a také F8 od Artic Cooling se na USB 5V = rozjedou úplně v pohodě a krásně tiše se točí. Ten F12 chladí lépe a má stejný odběr proudu.Koupil jsem tyto větráky: http://interlink.tsbohemia.cz/arctic-cooling-f12-ventilator-120mm_d104923.html http://interlink.tsbohemia.cz/arctic-cooling-f8-ventilator-80mm_d104929.html |
Kema
![]() |
|
![]() |