![]() |
|
vysilani DAB v CR - dalsi fiasko jako u DVB-T ?jako reakce na clanek o tom, ze CeskyRozhlas zacal vysilat v DAB - DAB vyuziva mp2 a na svete uz je nejakou dobu DAB+ vysilajici v AAC, kde je treba mnohem nizsi datovy tok pro stejne kvalitni zvuk. aktualni vysilani v 64 resp 40kbit kvalite ve starem kodeku mi prijde stejna "uchylka" jako slavne zavadeni DVB-T v MPEG-2 s nizkym datovym tokem misto jiz v cizine rozjeteho MPEG4. asi nezbyde, nez X let pockat a nekupovat zbytecne DAB prijimac, ktery neni dopredu kompatibilni s DAB+ :-/T90 (30W-19.2E) + T90 (23.5E-75E), 21x Inverto Black Ultra Twin, 2x Inverto Black Ultra Quad, Octagon HD918 + DM800SE + VU Solo2 + TBS5925
|
afkcz
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 192 |
![]() |
|
RE: vysilani DAB v CR - dalsi fiasko jako u DV...Spoustet neco v zastarale technologii je dle meho nazoru rovnez fatalnim krokem.U DVB-T to snad pramenilo z testu v hlavnim meste od r.1998,tehdy jeste MPEG-4 nebyla v realu.Bohuzel se v tomto pokracovalo i se zahajenim radneho vysilani v ramci CR tusim r.2006.Jsem zvedavy,jak si tato technologie povede u nasich posluchacu. |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
RE: vysilani DAB v CR - dalsi fiasko jako u DV...zatím mi poslechově opravdu připadá kvalitní analog signál(např. Bonton radio)daleko kvalitnější zvuk,něžli celý DAB....zatím je to také dle mne krok zpět....dávám RvDiablo je stále oukejíček!:-)
|
cb21
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 5 423 |
![]() |
|
RE: vysilani DAB v CR - dalsi fiasko jako u DV...Kdyby jste si vy dva zjistili něco o DAB vysílání v ČR, tak byste věděli že TELEKO vysílá jen asi dvě stanice v T-DAB, ale většina jich běží v T-DAB+, tedy v kompresi HE-AAC v2. |
Martin79
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 1 697 |
![]() |
|
![]() |