Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Umístění paraboly na komín

Zdravím všechny chci se zeptat jestli je možné parabolu uchytit přímo na komín ? Jde mi o to že jsme předělávali střechu, a jestli mám tvořit nějaký stožárek, nebo můžu uchytit parabolu na komín .
Díky za odpoveď

Inetfinder FST-202, Dreamsky 9300, Dreamsky 8080, Ferguson Ariva HD Combo, Toridal 55T.

Stanowi94
Registrace: 2/2009
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 39
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Umístění paraboly na komín

Komin neni ta spravna volba.Stozar je cistsi reseni.Pokud to alespon trochu jde, dej stozar.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

Už jsem to dával a žádnej problem.

bductor
Registrace: 10/2011

Na komín určitě ne.Neznám jejich normy,ale řešil bych to držákem na stěnu.

Ji.sat
Registrace: 1/2006

Viděl jsem již mnoho parabol na komíně, ale myslím si že to je zbytečně vysoká a těžko dostupná pozice. Nehledě na to, když parabola je o něco výše než komín, bývá také černá jak lidi pálí např. gunmáky a horké plyny tomu také moc nesvědčí. Na zeď, nebo dva metry nad zemí je podle mne lepší pozice a to nejenom z důvodu dalších manipulací ale i v zimě při nánosu mokrého sněhu se lépe omete.

člověk
Registrace: 3/2006

Na stěnu to není možné, je tam stínění, v úvahu připadá jen komín, nebo dat do střechy průchodku a stožárek

Inetfinder FST-202, Dreamsky 9300, Dreamsky 8080, Ferguson Ariva HD Combo, Toridal 55T.

Stanowi94

Není to spíše o tom,kde má dotyčný(možný)výhled na jih?? :lookaround:

zzaner
Registrace: 9/2006

take mam parabolu na komine,inde to to met nemozu neni vyhled. Ale ked je problem,tak mam co robit. To je robota na pul dna.

jozef84
Registrace: 2/2011

Ahoj. Komín neni věčné řešení. Přijd se podívat na můj komín jak se už pár let rozpadá a to čeká všechny komíny.Já mám trubku provrtanej trám a hřebenáč.

koax
Registrace: 2/2008

taky mam jednu parabolu na komine z duvodu uz zaplneneho mista na stozaru a nikdy nebyl problem..mam ho tedy pomerne dlouhy takze parabola necouha nad komin..pristup je tedy trosku horsi, ale v lete se to da a v zime bych si asi netroufl tam vubec lest na strechu krom stozaru, ktery mam hned u stresniho okna, snih jsem nikdy neresil na parabole, snih pekne klouze po ni na strechu ci zem, nikdy sem s zadne paraboly snih nesmetaval. Takze v tom urcite neni problem..staci prislusnou konzoli na velikost paraboly a pripadne kdyby jsi tam chcel dat jeste treba dvb-t tak 2 a spojit je tyci, dolu dat parabolu nad to dat antenu na pozemko.

H3lMuT
Registrace: 5/2010

Hlavně mi jde o to aby nebyl nějaký problém s nějakou normou.

Stanowi94

No jo,ale ten komín se musí stále opravovat.Komíny nepoužívám,ale stále je mám v perfektním stavu,kdo má barák,musí se starat,jinak to nejde,bohužel. :) :)

zzaner
Registrace: 9/2006

Na komín se anténa dávat nesmí. To, že se dává je věc jiná.
Až do toho uhodí a přijde na řadu pojišťovna, tak se bude na to vymlouvat. A bude v právu.

HiFiOK
Registrace: 12/2006

Kdes to vyčet že nesmí.To mne zajímá.

bductor
Registrace: 10/2011

RE:Umístění paraboly na komín

Já mám taky parabolu na komíně a super výhled na oblohu ;)

O2Tv,VU+ Zero,Hliník 85cm IBU Twin 19.2E+23.5E Panasonic TH 42PX80.

Saták1
Registrace: 7/2008

H3lMuT netvrdím že problém se sněhem musí potkat každého, záleží asi na tom, v jaké lokalitě je domek postaven. Nicméně většinou v prvních sněhových přeháňkách kdy fouká vítr od jihu se těžký mokrý sníh nalepí na celou parabolu. Je pravdou, že spíš nebo později sníh roztaje a sklouzne dolů.
U starších domků se sedlovou střechou jsou manipulace s parabolou mnohdy utrpení. I když majitel odebere křidly až k parabole, prach a černisko pod křidlama je značné a ještě sem tam foukne vítr, tak lezu dolů špinavý jako (nevhodné slovo). No, ale takový je život.

člověk
Registrace: 3/2006

Pokud není ten komín funkční, to znamená ani odvětrání, tak v pohodě.
Stačí trochu zaGooglit a nejdéle do pěti minut je infa více než dost. Navíc se to i zde řešilo.

HiFiOK

Nesmysl, pokud se netopí uhlím, ale plynem, tak parabola na komíně ničemu nevadí. A kominík to obvykle taky přežije, protože ve vložkovaným komíně nemusí nic vymetat a nic mu tam nezavazí. Samotné parabole to pak pochopitelně taky neublíží.

Pitomec
Registrace: 9/2011

Meleš nesmysly. Mj. právě na ten odtah plynu to vadí.
Zjisti si laskavě info.

HiFiOK

To je fakt, že meleš nesmysly a nikdy žádnou parabolu neinstaloval, protože parabola na boku komínu vadí tomu odtahu asi stejně, jako když je tam přidělanej bleskosvod, takže vůbec. A kominíkům to nevadí taky, osobně mockrát vyzkoušeno. Čus.

Pitomec

Stále meleš nesmysly. Prostě Ty jsi Pan Chytrý, info na netu Tě nezajímá. Nějaké normy, vyhlášky...k čemu, že?

HiFiOK

"Taky vsem doporucuji nedavat nekam na komin, ani se to od ledna 2010 nesmi " napsal ojoj1

Dreambox Two,parabola 100 cm,motor SG 2100,TV Sony OLED XR55A83K,Skylink Kombi+,Netflix

Antoš
Registrace: 8/2007

Pokud komín není funkční a vyhovuje statikou, není problém. Pokud funkční je, pak nastává konflikt se zákony, vyhláčkami a normami. Obecně umístění zařízení na komín a přístupové cesty (např lávka) velmi omezují, případně vylučují. Je povinností provozovatele zajistit pravidelné čištění a revize. V rámci revize pak nemusí komín projít, proto doporučuji konzultaci s kominíkem, který revizi bude dělat. Obecné řeči o tom, že to kominíkovi nevadí bych jako závazné nebral. To není správná odpověď. Ale kvalita odpovědí je dána obecnou dostupností fóra..

Bloud
Registrace: 2/2006

Tak se nahoďte vy chytrolíni ten zákon nebo vyhlášku, která to zakazuje. Do tý doby jsou to jenom výkřiky do tmy.

Pitomec

Ja mam parabolu na komine hadam 10 rokov. A mam aj signal, aj sem-tam sa zakuri v komine. No problem. :)))

AB PULSe 4k, Zgemma H7S

LucaBrazza

Problém bude hlavně s tou pojišťovnou jak jsem výše uvedl.
Někdo to asi nepochopí nebo co

HiFiOK
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 39

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra