Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Umístění paraboly na komín

Zdravím všechny chci se zeptat jestli je možné parabolu uchytit přímo na komín ? Jde mi o to že jsme předělávali střechu, a jestli mám tvořit nějaký stožárek, nebo můžu uchytit parabolu na komín .
Díky za odpoveď

Inetfinder FST-202, Dreamsky 9300, Dreamsky 8080, Ferguson Ariva HD Combo, Toridal 55T.

Stanowi94
Registrace: 2/2009
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 39
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Umístění paraboly na komín

Bla, bla, bla a zákon nebo vyhláška, která to zakazuje, dle očekávání nikde :lookaround:

Pitomec
Registrace: 9/2011

HiFiOK : S poistovnou budes mat problem, aj keby si parabolu zrovna zakopal pod zem. :)))

AB PULSe 4k, Zgemma H7S

LucaBrazza
Registrace: 12/2006

je to dáno normou

a je to norma ČSN 73 4201. Stožár bude vedle výlez, takže není problém s dosahem. Bude tam torid T55. Mám ho u sebe na střeše, na NEFUNKČNÍM komíně, a ani v zimě mi to problémy nedělá, a to bydlím na vysočině (Žďár nad Sázavou)

Inetfinder FST-202, Dreamsky 9300, Dreamsky 8080, Ferguson Ariva HD Combo, Toridal 55T.

Stanowi94

RE:Umístění paraboly na komín

Tak já teda nevím,parabola s motorem na funkčním komíně od plynu,odtah komínu bez problému a kominík který tu byl nedávno tak nic neříkal :-/

O2Tv,VU+ Zero,Hliník 85cm IBU Twin 19.2E+23.5E Panasonic TH 42PX80.

Saták1
Registrace: 7/2008

Stanowi94 musí to jít

Nevím jak máš půdu,ale určitě tam jsou nějaké dřevěné trámy,nebo něco jiného kam by šla trubla přidělat.Toto je na trámy.Materiál se dá běžně sehnat.
1.Trubka lešenářská pozink alespoň 3m
2.Hlavice střešníková s izolantu,nebo kryt vývodových trubek
3.Oplechování střešníku,už dělají i PVC
4.Objímka kotevní 2ks
5.Šrouby do dřeva - patenťáky 4ks
6.Kyt na zaizolování,utěsnění
Takto se klasicky dělaly přípojkové stožáry na el.přípojku.
Tobě bude sloužit na parabolu.Trubkou protáhneš jenom kabel dolů.Neznám tvůj dům,jenom radím.

Ji.sat
Registrace: 1/2006

Jsem dlouhodobě mimo domov a tudiž vam tu normu neuvedu, je to jina než norma ČSN 73 4201, resí se tam zejmena nespojovat na pevno s hromosvodem, nutno na nejvyšši misto na stozaru dat oddaleny jímač a ten spojit s hromosvodem. Taky se tam zminuje zakaz instalace na komin....
Od kominiku bych tedy rozhodne chytrosti nebral. Kdyby se neco nekomu stalo, tak uvedte, ze jste mel odbornou montaz z roku 2009 a drive, uz nevite od koho a pojistovak bude spokojeny...

Edision Optimuss OS2plus, OpenATV 4.2, připojen na síťový disk, 1.tuner motor 30W-75E v kombinaci s diseqc 10/1 napevno 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 9e - 10e - 4,8e - 1w - 5W, 2.tuner diseqc 10/1 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 10e - 4,8e - 1w

ojoj1
Registrace: 10/2008

No ty průchodky udělám 2 do jedné dám trubku, a do druhé dám PVC trubku koleno 90 stupňů, protáhnu veškeré kabely a zafouknu, protože to nechci tahat trubkou, bude multipřepínač na 3 družice.
Ale jinak všem díky!

Stanowi94

Co k tomu rici? Nic vice ,ze na komin lze samozrejme umistit antenu (jak spravne sdelili predrecnici) a nekdy je to i vhodne,nekdy dokonce nezbytne.

Citace normy:
6.5.3 Na komíny a jejich příslušenství (komínové lávky, žebříky, stupadla) není dovoleno připevňovat jakákoliv
přídavná zařízení, která nepatří k příslušenství komína nebo která ovlivňují konstrukční stabilitu, funkčnost spa-
linové cesty nebo možnost bezpečného vyčištění komínového průduchu, kromě jímacího zařízení hromosvodu.

POZNÁMKA Je-li v technicky odůvodněných případech nutné na komínové těleso upevnit např. TV nebo radiovou anténu,
je nutné prokázat statickým výpočtem, že nedojde k narušení komína a musí být zajištěna bezpečnost při přístupu ke komínu a pro čištění komínového průduchu.

Mam paru profesionalnich kotveni z zaroveho zinku a nerezi,proste pohoda.

hdpe
Registrace: 11/2007

Mám 85tku anténu na funkčním komíně-vloni jsme předělávali pojistku na větší pojištění a pojišťovák si vše prohlédl a nic proti tomu nenamítal že je to na komíně, a to jsem nu to speciálně říkal aby nebyly problémy.Právě ten problém byl a to umístnění a komím bylo jediné řešení.

slávista
Registrace: 11/2010

Veselá historka z natáčení

Jeden pán mne požádal o pomoc při instalaci paraboly na rovné střeše s dobře přístupným komínem. Dům koupil starší. Dívám se na maltu mezi cihlami, no nic moc. Cihly šamotky. Říkám mu, to není dobrý nápad, vypadá to zvětrale. Jen to tam dejte! Vrtačka s vidiákem zajela jak do másla, průměr 1O mm, délka 1OO mm. Naklepnu všechny hmoždinky a utahuju první šroub. Po pár otáčkách udělala šamotka "penk" a praskla až k oběma stranám od malty. To nic. Zkuste druhou. Utahuju a "penk". Až potom ten dobrák souhlasil s umístěním na kovovou konstrukci balkónu. Pokud musí "komín být" za každou cenu, řešil bych upevnění nosné trubky pro parabolu pomocí konstrukce z úhelníků a závitových tyčí, které obejmou komín a stisknou ve dvou výškách komína. Jsem však zastáncem názoru, že parabola na střechu nepatří.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

80tku mám umístněnou na komíně na 16tkách chemických hmoždinkách+výložník a taky z důvodu nemožnosti jiného umístnění.

O2TV STŘÍBRNÁ

petr33
Registrace: 5/2006

mozny priklad instalace na komin (chybi WiFi a oddaleny hromosvod)

https://picasaweb.google.com/106052129249819265473/15Rijna201103

hdpe
Registrace: 11/2007

ČSN-73 4201/2002- Funkční/používaný/komín !!!

Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!

spyko
Registrace: 6/2006

Sám mám parabolu s motorem na komíně, a vůbec se mi takové řešení nelíbilo, a nelíbí, ale bohužel není k zbytí.... Alespoň jsem do komína nevrtal (a nenarušoval jeho konzistenci) ale opásal ho kovovu objímkou s pásoviny na které je držák s parabolou připevněn...

havana71
Registrace: 7/2009
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 39

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra