Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

dvoutunerový receiver

Dobrý den, poprosil bych vás, aby mi konečně někdo objasnil, jak to vlastně je s dvoutunerovými přijímači..
Chci nahrávat a na něco jiného se dívat..
Mám - parabolu, twin LNB, svedené 2 kabely, 2 CAM moduly, 2 dekodovací karty od UPC (ta druhá je za stovku, kde hraje pouze balíček Rodina..) Můj dotaz zní:
Funguje nějaký dvoutunerový satelitní přijímač tak, že by mi v něm stačila jen JEDNA ta dekodovací karta? Nebo v něm musím mít OBĚ ty karty, abych mohl jeden pořad sledovat a druhý nahrávat? Jde mi o to, že na své první kartě mám zaplacenou skoro veškerou +balíčkovou nabídku od UPC (HBO, HD věci, Sporty, Cinemaxy atd..) a chtěl bych nahrávat, většinou z těchto kanálů, které na té druhé kartě zpřístupněny nejsou. LZE TO? Nebo prostě musím mít v tom receiveru OBĚ karty, a pokud se teda budu dívat na HBO (dejme tomu), tak můžu nahrávat JEN to, co je zpřístupněno díky druhé kartě (tedy velmi omezený obsah) ? Nerozumím tomu, a byl bych rád, kdyby mi to konečně někdo objasnil.. Děkuju moc za reakci. V případě že to jde pouze s jednou kartou, jaký přijímač byste mi doporučili? Dejme tomu, že na ceně nezáleží, a mělo by to umět nahrávat na externí disk, nebo na interní, pokud možno co největší.. Ještě jednou dík za pomoc. Pavel

rabauken
Registrace: 10/2011
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 53
Odpověď v diskusním vlákně

RE: dvoutunerový receiver

HD BOX 9200, karta se sdílí, takže stačí jedna R^ :)))

Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.

drobeček
Registrace: 1/2006

twin

ja z napisaneho rozumiem ze mas problem s (V) FreeSat karte Twin kde ta druha "kopia" (za 100Kc u vas) nedekoduje tie iste stanice ako ta prva - a to by mala!
Takze najprv vyries aby obe karty sli rovnako a potom pokracuj v rieseni pozerania/nahravania simultane. Aby Ti poradili ostatni /lepsie, napis prijimac aj moduly ci Mascom nie atp.
K

krikri
Registrace: 3/2010

Edision Argus VIP2 = dvoutunerak, dve UNI ctecky. Staci Ti UPC karta jedna, sdili se.
Nahravani na externi, nejlepe 2,5disk, napajeni rovnou pres usb.

Edision Optimuss OS2plus, OpenATV 4.2, připojen na síťový disk, 1.tuner motor 30W-75E v kombinaci s diseqc 10/1 napevno 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 9e - 10e - 4,8e - 1w - 5W, 2.tuner diseqc 10/1 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 10e - 4,8e - 1w

ojoj1
Registrace: 10/2008

to twin

ta druhá karta za stovku dekoduje pouze balíček rodina, čili máš pravdu - nedekoduje tie isté stanice ako ta prvá - ale oni to ani nenabízí.. (nebo možná jo, ale nechce se mi platit další přídavné balíčky..)
Takže prostě sháním přijímač, který dovede to, že mi stačí na nahrávání a sledování něčeho jiného JEDNA karta, čili ta, na které mám předplaceno všechno..
CA moduly mám Technisat Technicrypt Cryptoworks
Takže se tímto obracím na ty, co mi doporučili výše uvedené přijímače, s dotazem, zda v tom mém modulu nebude problém..?
(dodám jen, že zatím s těmito moduly problém nemám, oba jednou v pohodě - a to mám nahoře v patře jeden STB co dodává přímo UPC a dole v obýváku DVD rekordér Panasonic s DVB-S tunerem)
Díky P.

rabauken

V HDBoxu modul nepotřebuješ, má dvě čtečky karet, tedy přímo do jedné čtečky dáš kartu UPC a dva programy nahráváš a třetí sleduješ... R^ :)))

Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.

drobeček

@rabauken

Pavle, ta druhá karta, kterou máš, je Rodina 2. Zavolej si na FreeSat, ať Ti z ní udělají Twin - nic to nestojí, jen ten telefon.
Napiš, jakej máš receiver - u nahrávání dvou kanálů a sledování třetího jsem nikdy v přijímači nepotřeboval dvě karty jednoho providera, je pouze potřeba rozlišovat rozdílný parametry transpondérů, ze kterých nahráváš (polarizace, FEC, SR).

Hellas
Registrace: 4/2006

v tech prijimacich (hdbox) ty moduly potrebovat nebudes maji 2 ctecky karet kde se karta sdili takze ti staci 1 karta (upc ) ca moduly ne potrebujes (www.satdigitalne.cz)v tech prijimacich (hdbox) ty moduly potrebovat nebudes maji 2 ctecky karet kde se karta sdili takze ti staci 1 karta (upc ) ca moduly ne potrebujes (www.satdigitalne.cz)

satman1
Registrace: 9/2010

to Hellas

Ano je to Rodina 2, to je fakt.
Prosím řekni mi, co to znamená, že když tam zavolám, tak mi z toho udělají TWIN? Nerozumím tomu moc, takže k čemu mi to bude? Že budu mít na obou kartách stejné programy? Prosím napiš..
A k té druhé části Tvého dotazu.. jaký mám receiver.. No, já právě sháním nějaký dvoutunerový, abch mohl nahrávat, protože zatím mám jak jsem psal výše, jeden přímo od UPC, takový šedý šit Philips 41...něco , s kterým neudělám nic, a dole mám DVDrekordér Panasonic nějak 71SGK ES (nevím přesně), který má teda jeden tuner DVB-S, a dá se na něj nahrávat (160 GB HDD), jenže se musím dívat na to, co nahrávám, a to sa mi něpáči.. :-) Proto sháním, a díval jsem se na ten HD BOX 9200 a nevypadá to vůbec špatně.. Co myslíte?
P.

rabauken

v tech prijimacich (hdbox) ty moduly potrebovat nebudes maji 2 ctecky karet kde se karta sdili takze ti staci 1 karta (upc ) ca moduly ne potrebujes (www.satdigitalne.cz)v tech prijimacich (hdbox) ty moduly potrebovat nebudes maji 2 ctecky karet kde se karta sdili takze ti staci 1 karta (upc ) ca moduly ne potrebujes (www.satdigitalne.cz)

satman1

to all

jinak díky moc všem za odpovědi, pochopil jsem, že to lze, a v podstatě se můžu na tu druhou kartu vys...
Ještě se podívám na ten Edision Argus VIP2, jestli je lepší než ten HD Bosx 9200 ...
Nebo máte ještě nějaké nápady??

rabauken

to satman 1

OK chápu, jen jsem odpovídal na dotaz krikriho, ten se ptal na moduly.. :-)

rabauken

a 2.5 palcu hdd s sata i usb pres sata nahravat a napajet pres usb

satman1

HDBOX 9200 je jednoznacně lepší než Edision, o tom nepochybuj. Hovoří pro něj zejména česká podpora, Edisiony to je jenom takové tápání, sice funkčni, ale nějaké podpory od výrobce se nedočkáš - pasqvilní čestina, ničím programy nezedituješ .Linux i když uzavřený je Linux.

RRabbit
Registrace: 12/2010

Pingula je Linux,bohužel nemá 2 čtečky a CL slot.Jinak je to přijmač,který pořád překvapuje(v dobrém).Jako přijmač 2,je vynikající.Je potřeba si s ním zvyknout :) :lookaround: R^ zatím!!

zzaner
Registrace: 9/2006

re twin

ano Twin karta u FreeSatu by ti mala ponukat to iste co prva, aspon tak tomu ja rozumiem, aj ked ju teraz nevlastnim. Ja by som asi aj tak zvolil "normalny" prijimac, so samostatnymi kartami (nejak nedokazem (u)verit ze s jednou kartou sa da uplne nezavisle -neobmedzene nahravat s roznych tp atp. Dalej sam mam TechniSat sice pre SkyLink, CSLink, (HelloHd, MTV unlimit) takze moduly na to mas ako stvorene. Pre mna hentie prijimace... ale samozrejme nic proti...

krikri

to krikri

tak to jsi mě teď nahlodal.. :-(
máš pochybnosti o tom, jestli to nahrávání a sledování jde s pouze jednou kartou.. ach jo..
napíše tu někdo prosím, že to opravdu vyzkoušel a šlo to? :-)
Jinak Krikri moc nechápu, že by mi po zavolání dali na obě karty všechny programy, pokud bych je nezaplatil.. Přece mi jen tak pro nic za nic nedají ty +balíčky zadarmo.. :-o
P.

rabauken

Ano, prakticky vyzkoušeno na HDBoxu, dva libovolné programy
lze nahrávat, jelikož se karta sdílí pro oba tunery... R^ :)))
Vhodné je koupit přijímač s nainstalovaným aktuálním FW a podporou.

drobeček

re:

takže pánové,mám vyzkoušený jak HD Box 9200,tak Edision VIP2.O obou platí,že to jsou velmi dobré stroje.Oba sdílí přístupovou kartu.Na HD Boxu mě vadí,že tak topí a,když se tady začal prodávat,tak to byly neustále laborace se softy,aby to vůbec fungovalo.Edision VIP2 je sice úplně studený,ale zase mě u něj chybí CI rozhraní pro moduly.HD Box má už slábnoucí podporu,ale je to linux a u něj je podpora dá se říci neomezená.Podporu mají asi nejlepší Edisiony.K oživení VIP2 ti stačí podstatně méně znalostí a laborací,než u HD Boxu9200,vím o tom své.Řada VIP2 má i velice dobrý SD obraz.Tak,a teď si vyber.Jinak jestli chceš trochu osvětlit jak je to s tím dekodováním,tak si tady na parabole najdi recenzi přístroje Kathrein UFS 922,to je velmi dobrý stroj,ale stejně jako Technisat,používá pouze moduly,tak potřebuješ dvě karty..Nebo v případě UPC,které jede stále v bezproblémovém Cryptoworksu,není problém nahrávat i v zakódované podobě a následně v klidu odkódovat..Jestli jsi jen uživatel,musíš zváýit,zda můžeš provozovat přístroje jako je HD BOX 9200,nebo Edision VIP2,které prostě čas od času potřebují tvůj zásah v podobě laborací se softy.Pro lidi neznalé to může být problém i důvod zbytečných reklamací.

Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK

lubbik
Registrace: 11/2006

rabauken and krikri

rabauken, UPC tú kartu ponúka, volá sa to druhá karta. Rovnako ako u Skylinku NEXT. Celkom práve nechápem že ti dali niečo v čom je len základ.

krikri funguje to s jednou kartou na všetkých preflešovaných uničítačkách. A bude až do dňa "S".
(To je deň, keď Surflock znova pobeží. A bude zase vlákien na tomto fore o nenažraných provajdroch ). :)))

Dagy2
Registrace: 11/2010

jj ked zapnmu surflock tak vsetky necertifikovane unicitacky mozu ist do popelnic a dvojtuneraky jakbysmet..

skylink sa podla mojho nazoru správa neeticky

tulen
Registrace: 9/2009

lubbik a Dagy2

Dagy2 - ta druhá karta, jak říkáš.. to je zadara???
Já totiž asi před rokem a půl koupil ten Panasonic a tak jsem si říkal, co s tím původním receiverem od UPC, že.. No.. Měl jsem dvě TV, tak jsem zprovoznil teda obě.. S tím, že jsem byl v UPC stánku, a tam mi nabídli druhou kartu, za kilo, ale že tam může být jen ta Rodina 2.. Nevím, jak je to dneska, ale docela bych se divil, že by nechtěli ZAPLATIT ty balíčky i na té druhé kartě, a jelo by mi vše na obou kartách za cenu jedné... (nebo teda za stovku...) co?

Lubbik - ano jsem jen uživatel, a trochu mě děsí laborace se softy.. Ale pokud jde firmware stáhnout z netu, hodit to do přijímače přes flashku, tak by to zas tak problém být neměl, ne? A jestli je k tomu i návod..? Takže Ty bys doporučil který? A to jsou k mání opravdu "jen" tyhle dva, co to umí? Předpokládal bych v dnešní době, že jich bude na výběr teda víc.. :-(
Díky za reakce, Pavel

rabauken

re:

Dnes určitě Edision VIP2.Přístrojů je jistě více,ale já píšu jen o tom,co znám.Edision,i když se tě to s UPC netýká,tak pokud vím,tak je Edision asi jediný,který bere ve čtečce IRDETO karty našich provozovatelů z 23,5E.No další zajímavou záležitostí je,že si ty sat tunery může vyměnit za DVB-T tunery,takže máš combo,nebo-li dva v jednom.Jo a můj názor je,že Next karta nemá být spolu s hlavní kartou v jednom přístroji,to je zbytečný luxus.Ta má být v dalším pokoji,u rodičů,na chatě a tak.

Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK

lubbik
Registrace: 11/2006

to lubbik

díky za odpověď..
bydlím na vesnici v horách, takže pro mě je DVB-T nepodstatné..
druhou kartu bych tím pádem neměl v jednom přijímači, když to nepotřebuju, spíš mě zajímala ta možnost mít na ni tu samou nabídku jak na té první, za stejnou cenu.. pořád jsem se od nikoho nedozvěděl, jestli to tak UPC dělá.. :-)
Takže říkáš Edision VIP 2.. ? Hmmm, nějak na něj nemůžu najít recenze.. A předtím jsi psal, že Ti u něj chybí rozhraní pro CI moduly.. a na co je potřebuješ, když to má dvě čtečky? (Možná máš doma tři karty od tří operátorů..?) (nebo ještě více?) Mi teda jeden operátor stačí..Jo a ještě jsi psal, že u něj stačí méňe laborací se softy.. Jak to teda probíhá? Je to jednoduché i pro laika? Dík moc, P.

rabauken

Re twin

ja viem tak ze sa to furt vola Twin, v cenniku to tak bolo v septembri, teraz sa mi nechce hladat a samozrejme je to za peniaze, tusin 10€ ale v CR by to mohlo byt 200Kc (fakt neviem) ale tak ked ma HBO atd to je celkom fajn.
Co sa tyka Surflocku - ergo Irdeta tu na CryptoWorkse mu (zatial) nic nehrozi; a ja opat dodam ze z toho pohladu lepsi CW modul nez uni citacka nie.
Opakujem nic proti tym prijimacom, kazdy ma svoje - srdcu blizsie.. ;-)
K

krikri

14eur

teraz som kukol cennik, je to 14 eur za prenajom druhej obs. totoznej karty ci s prijimac bez nahravania ci bez

krikri
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 53

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra