![]() |
|
dvoutunerový receiverDobrý den, poprosil bych vás, aby mi konečně někdo objasnil, jak to vlastně je s dvoutunerovými přijímači..Chci nahrávat a na něco jiného se dívat.. Mám - parabolu, twin LNB, svedené 2 kabely, 2 CAM moduly, 2 dekodovací karty od UPC (ta druhá je za stovku, kde hraje pouze balíček Rodina..) Můj dotaz zní: Funguje nějaký dvoutunerový satelitní přijímač tak, že by mi v něm stačila jen JEDNA ta dekodovací karta? Nebo v něm musím mít OBĚ ty karty, abych mohl jeden pořad sledovat a druhý nahrávat? Jde mi o to, že na své první kartě mám zaplacenou skoro veškerou +balíčkovou nabídku od UPC (HBO, HD věci, Sporty, Cinemaxy atd..) a chtěl bych nahrávat, většinou z těchto kanálů, které na té druhé kartě zpřístupněny nejsou. LZE TO? Nebo prostě musím mít v tom receiveru OBĚ karty, a pokud se teda budu dívat na HBO (dejme tomu), tak můžu nahrávat JEN to, co je zpřístupněno díky druhé kartě (tedy velmi omezený obsah) ? Nerozumím tomu, a byl bych rád, kdyby mi to konečně někdo objasnil.. Děkuju moc za reakci. V případě že to jde pouze s jednou kartou, jaký přijímač byste mi doporučili? Dejme tomu, že na ceně nezáleží, a mělo by to umět nahrávat na externí disk, nebo na interní, pokud možno co největší.. Ještě jednou dík za pomoc. Pavel |
rabauken
Registrace: 10/2011 Příspěvků: 27 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 53 | |
![]() |
|
rabauken1/ tak čítam čo to UPC teda vlastne ponúka za karty a PREKVAPENIE!mimo mísu - u SkyLink existuje karta NEXT za 3EUR/mesačne, kde máš automaticky kopiu programov z hlavnej karty. Neplatíš na hlavnej karte nič, na NEXT máš tiež len základ, platíš balík Multi, tak na NEXT automaticky je tiež multi atď. UPC sľubovalo niečo podobné. Realita v ich cenníku je teraz: - freeSAT twin = 14EUR/mes a máš kopiu prvej karty, teda to, čo stojí u SkyLinku 3EUR/mes - freeSAT medium = 10EUR/mes a máš druhú kartu s rozsahom karty medium - alebo 0, t.j. to čo ti dali ale to je vlastne za ročný poplatok 20EUR aktivácia obyčajnej karty s programami, ktoré sú zadarmo aj u ostatných poskytovateľov Takže zadara to nie je, je to za 14EUR/mes, a to už je pálka, si myslím. twintunery - divíš sa že ti tu uvádzajú len dva typy. Ono je ich "neoficiálnych" samozrejme viacero, ale tendencia je bohužiaľ skôr opačná - ochrana od poskytovateľov pred zdieľaním jednej karty. U neoficiálnych FW je vždy loteria s vybraným FW, pretože jeden rieši niečo a niečo iné zase v ňom nefunguje (stačí prečítať vlákna a fora napr. pre FW Vantage 8000). Trápenia plno s inak vynikajúcim prijímačom. Prekvapuje ma info že u Argusa by malo byť laborovanie s FW, ktorý si hovorí že je oficiálny - ale nepoznám tento prijímač len z toho, čo tu píše lubbik. Prekvapujúca je pre mňa informácia na stránke tohto výrobcu, že inštalácia firmeného FW do prijímača je na vlastné riziko. To nemôžu myslieť soudruzi z nemecka vážne? Potom ešte existujú aj twintunery, ktoré nevedia dve nahrávky, resp. nahrávka + pozeranie ani pri dvoch kartách - na to pozor - napr. Panasonic blueray rekorder s twin DVB-S2 tunermi. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 173 |
![]() |
|
to Dagy2díky moc..z toho, co jsi napsal, mě okamžitě přešla chuť pořizovat si i na druhou kartu stejné programy, jako na té první.. 14 euro jim nedám.. A tudíž u mě zatím převládá HD BOX 9200. Budu mít prostě JEDNU kartu se vším, HD BOX 9200, kde budu sledovat a něco jiného nahrávat a hotovo.. Druhou nechám děckám nahoře.. :-) Děkuju všem, co odpovídali, a pokud by vás ještě něco napadlo (třeba kde ten HD BOX 9200 seženu pod 5000,- :-D ), napište prosím. Díky Pavel |
rabauken
![]() |
|
Pánovéasi neumím hledat,ale v nabídce UPC Direct u nás žádnou nabídku druhé karty TWIN prostě nenajdu.Takže pokud jsem blbej tak mne navedte,kde tuto hledat. ;) |
hobo
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 7 460 |
![]() |
|
RE: dvoutunerový receiverPredpokladam,ze kartu "TWIN" muze dostat kazdy k jiz uzavrene smlouve po urcite dobe trvani (trebas 3 mesice?).Nasledne tedy zavola,ze pro manzelku potrebuje druhou kartu se stejnou nabidkou?Myslim,ze o TWIN karte na rozdil od NEXT SKYLINKU UPC oficialne neinformuje. A propos kdo mi poradi?Mam zakaznika,ktery chce 2 stroje DVR HD vcetne HD cek - lze to vubec napsat na 1 smlouvu?Podle mne ne.Konecny stav by mel v pasivnim dome byt tento: 2 ks DVR HD (N3) 2 ks karet TWIN celkem tedy 4 kartice a nejspise 2 smlouvy.Diky |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
Onitotiž momentálně neinformují ani o té druhé kartě za 100Kč kde je nebo bejvala pouze nabídka Rodina-momentálně tedy Medium a nešlo tam nic dalšího přidat.Mají v tom momentálně trochu hokej. |
hobo
![]() |
|
re:UPC má tyto vymoženosti podle ksichtu.Tuhle jsem jedné jejich zákaznici,co jim platí na pěti kartách skoro dva litry měsíčně,prodával právě ten Kathrein.Zvedla telefon,že potřebuje další kartu a do týdne ji měla.Jinak k těm softům,já tedy nejsem e-shop,ale když tyto přístroje někomu instaluji,tak pochopitelně s odpovídajícím a prověřeným softem.Pochopitelně pak nemám cenu pět litrů,nebo kolik za něj na netu chcou.O těch Vantagd vím,dobré stroje,ale s mizernou podporu,Irdeto neborou.Jo a když tehdy Skylink testoval surf-lock,tak zrovna ten Edision VIP2 "serfoval" dál,tak asi tak.Přej si,ať ten HD Box dostaneš nakrmený,vím o čem mluvím.Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK
|
lubbik
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 1 807 |
![]() |
|
to allOK, díky všem!Takže jsem se vlastně dozvěděl, že: 1) Existuje satelitní přijímač, který umí nahrávat a sledovat jiný pořad za použití pouze jedné dekódovací karty! (což bylo pro mě nejdůležitější :-) ) 2) že někdo preferuje HD BOX, někdo Edision VIP 2 :-D (u edisionu mi vadí, že tam není PiP - možná jsem se blbě díval..) a budu se rozhodovat mezi těmito dvěma přístroji.. 3) že UPC mají velký chaos v tom, co nabízejí/nabízeli a že mi opravdu nestojí za to, mít na obou kartách v podstatě veškerou jejich nabídku, protože bych platil přibližně 2x tolik, než teď. 4) že existuje nějaký "SURFLOCK", což je pro mě španělská vesnice, nevím, co si pod tím mám představit, ale děsí mě to, protože někdo napsal, že pak budou dvoutuneráky k ničemu.. napsali byste mi k tomu něco více? Mám se bát? 5) diskuzní fórum parabola je výborná věc (Ani jsem nedoufal, že mi někdo odpoví - jak se to stává na podobných fórech..) 6) že budu muset svést druhý kabel dolů do obýváku a tímpádem asi bourat zeď.. (původní majitel domu byl (nevhodné slovo), a natáhl tak ÚZKÝ husí krk, že tam vleze stěží jeden kabel.. :-( ) 7) jsem pročetl docela dost diskuzí, a pořád si nejsem jistý, jaký externí HDD k tomu přikoupit.. preferoval bych přes USB teda.. Takže díky všem, a snad jsem něco nepochopil špatně, kdyžtak mě opravte. Dík P. |
rabauken
![]() |
|
Ad Twinuz je to pase, ale niekto sa pytal...:sk.upcdirect.com/pdf/freesat-cennik.pdf cz.upcdirect.com/pdf/CZ%20freeSAT%20price%20list.pdf dole, posledna sekcia Ine platby bod 3 |
krikri
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 1 823 |
![]() |
|
@rabauken Ad 1 kabel 2 prijimaceexistuju riesenia ako prenesies cez jeden kabel signal pre 2/twin LNB ak by to bol hrozny az neprekonatelny problem dotiahnut kabel...www.sat-magazin.cz/index.php?section=archiv&view=obalky&year=2011&number=8 |
krikri
![]() |
|
Nedávnojsem asi tady četl,že Vantage HD stroje s FW Jepssen berou i čisté Irdeto ve čtečkách-nevím sám jsem to zatím neměl možnost vyzkoušet. |
hobo
![]() |
|
Čisté IrdetoAsi chodím a čtu příspěvky na špatných fórech, ale čisté Irdeto dnes jede skoro ve všech uni čtečkách(teda pokud se jedná o přijímač se standardní podporou), takže to nebude výsada jen těch Edisionů... |
dvb.cz
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 345 |
![]() |
|
natáhl tak ÚZKÝ husí krk, že tam vleze stěží jedennejmensi je 16mm a tam snad 3 koaxy protahnes, nebo ne? |
Hollys
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 767 |
![]() |
|
re:potřebuje Schwaiger MBS512-dva svody jedním kabelem.Jinak beru to tak,že když Saxon,který miluje Vantage,řekne,že čisté Irdeto neberou,tak to tak bude.Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK
|
lubbik
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 1 807 |
![]() |
|
2 tunery po 1 kabelutaky mám řešen příjem 2 tunerů po 1 kabelu. Pomocí Multi Band Converter Johansson (9640 KIT) vše funguje OK |
jirka67
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 848 |
![]() |
|
lubbikVe vlákně založeném 14.10 ohledně funkčnosti čistého Irdeta ve čtečce Vantage je potvrzena funkčnost a nejenom na FW jepssen,ale i o hodně starších.Saxon sám potvrdil,že to nezkoušel ;) |
hobo
![]() |
|
RE: dvoutunerový receiverHDBOX je v pohodě.Když řešíš HDD poté máš možnost HDBox 9300 s HDD 1Tb. :8)Nepijte vodu!!! Souloží v ní ryby ! PS: a srát též nechodí na břeh.
|
lachtan
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 1 650 |
![]() |
|
@rabaukencca 6000 a dve popsane strany, hmmPS nekoho si pozvi at ti to predvede , nebo se nekam zajed podivat kde to prodavaji |
rj45
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 1 419 |
![]() |
|
RE: dvoutunerový receiverNahrát FW do hdboxu už umí i manželka. :))) Tak nevím co tu řešíte.Panasonic vieruška TX-P42, AzBOX elite, atd..
|
Karlos1
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 1 955 |
![]() |
|
Edision VIP 2 a PIP- možná jsem se blbě díval - áno, vie PIP síce len s SD prog. |
vador
Registrace: 6/2010 Příspěvků: 317 |
![]() |
|
RE: dvoutunerový receiverja ti tiez odporucim hd box 9200, sam to mam odskusane, jeden sledujes druhy nahravas, nahravky su v odkodovanom stave, daju sa popripade doupravovat v pc, takisto timeshift funguje bezproblemu. nahravat mozes bud na flashku, usb disk, sata disk, sietovy disk. Davnejsie boli SW este dost neodladene, ale poslednych 7-8 mesiac som tam novy soft vobec nepotreboval rvat, pouzivam tento 1.08.83, uz vyslo dalsich 6 alebo 7, ale nemam potrebu ich tam davat, lebo vsetko ide tak ako ma. PIP funguje takisto aj mozaika. Das si tam Oscam a mas vyriesene. Funguje mi to vyse polroka bez toho aby som menil sw, alebo nejake nastavenia. S tou tvojou jednou kartou ti pojde presne to co chces.🔱3CY🔱
|
mirny
Registrace: 7/2009 Příspěvků: 1 063 |
![]() |
|
to allHuff, tu se to rozrostlo za ten včerejšek.. :-)To mirny - díky, tohle je přesně to, co jsem chtěl slyšet.. :-) (jen nevím, co je Oscam..) To lachtan - taky jsem se díval, ale to už je trochu drahé.. A stejně potřebuju externí HDD.. Takže by se mi hodila varianta 9200 To lubbik a jirka67 - na to se podívám, na ten svod jedním kabelem! To mě zajímá.. To Hollys - jo mám ten 16 mm, ale už tam mám jeden teda koax. a jeden LAN k PC, takže už tam nenarvu fakt nic, už i ten LAN šel prorvat dost ztuha.. teoreticky by tam měli vlézt v poho, ale prakticky už bych do toho nešel znova.. opravdu.. To krikri ještě - ten odkaz je na ten Schwaiger MBS512, jak píše lubbik? Moc nechápu, jak to funguje? http://www.elektrosat.cz/pro-2-druzice/data/images/2804_0_tn3.jpg Dle tohoto obrázku? Popište mi to plís.. někam pod parabolu dám asi jednu část tohoto "bazmeku", (nejspíš tu vlevo) do kterého svedu oba kabely z obou LNB, z bazmeku vede 1 kabel, husím krkem dolů a dole dám druhou část "bazmeku" asi s těma dvěma vývody do STB ? |
rabauken
![]() |
|
to alla ještě jeden dotaz.. jak bych to měl řešit, kdybych si chtěl ponechat ten příjem nahoře?Čili bych měl dole HD BOX 9200, s tím, že na parabole by zůstal twin LNB, pak řešení přes tu krabičku SCHWAIGER (mimochodem model Schwaiger MBS 512, jak psal lubbik nemůžu na netu nikde najít.. pouze variantu MBC 212) nebo JOHANSSON, čili svod jedním kabelem, a dole rozdvojení do HD Boxu, a chtěl bych, aby mi ještě jeden kabel zůstal nahoře k té druhé TV... Dá se to řešit ještě nějakým jiným rozbočovačem, nebo už bych musel pořídit Quadro LNB? Díky za další názory! Pavel |
rabauken
![]() |
|
rabauken Re 1 kabel 2 prijj 2lnbs zvedies do 1 kabla a na druhom konci naopak. Takychto rieseni je viac druhov, napr. Unicable (Inverto vid www.inverto.tv ?) alebo TechniRouter.U toho Schweigera je dobre ze vyriesis hned 2v1 a zvedies aj DVB-T signal napr do telky. Skus si zohnat ten stary casopis, prip ho stiahnut ako PDF mozno z nejakych torrentov. Unicable je dobry keby mas aj taky LNB kde twin (/quad) ma 1 (jeden) vyvod a hned prenasas 1 kablom dalej... To si vsetko uz vyguglis... :) |
krikri
![]() |
|
Pavleeste 3. privod?! tak to nee, tie kuzelne krabicky su take alternativne riesenia, asi u tebe je cas / situace natahnut dalsi kabeli a kdyz Quad (ne Quatro) tak 2+2 do obou prijimacu!Cuz! K |
krikri
![]() |
|
RE: dvoutunerový receiverPozri si VU + DUO.HDBOX 9200 tu vyšiel ako super prijímač,avšak má svoje mušky,ktoré vedia dobre nazlostiť.Taká hláška "Kanál Zakodovaný" aj pri najstabilnejších softoch (podľa užívateľov)vie dobre nas.ať, lebo sa objaví vtedy keď to najmenej potrebuješ,ani ftp prenos nie je super rýchlik.Ja som sa ho radšej zbavil. Skús si prejsť fóra ohľadom tohto prijímača. GI LX3, Octagon SF8008, T-90
|
Rasto
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 941 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 53 | |
![]() |
|
![]() |