![]() |
|
Mediaport - instalaceDobry vecer! Mozna si nekdo z vas vzpomene, ze jsem tu pred par tydny hledal pomoc s vyberem 2 satelitnich prijimacu.... Tak jsem si nakonec koupil 2 prijimace Technisat HD8 Digit-SX [Joscere, diky:-)!]. Funguji dobre, ale samozrejme mam trochu problemy se s tim naucit spravne pracovat, napriklad najit optimalni konfiguraci pro externi USB disk... Ted mam problem s nahravkami z HD kanalu:problem c.1: externi disk WD Passport 1TB naformatovany na FAT32 neni schopen bezchybne nahrat porad delsi nez cca 2.5 hodiny... (vysledna nahravka je pak necitelna). Zkusim preformatovat disk na ten druhy souborovy system (PVR, ci jak se jmenuje), snad to pomuze... (uz na tom pracuju) 2) Rad bych se naucil pracovat s programem Mediaport abych mohl nahravky prekonvertovat do MPEG, jenze se nedari... Nejde mi totiz nainstalovat "ProjectX", i kdyz jsem udelal potrebnou upravu nastaveni cesty k JAVA.EXE (v souboru build.bat) (nemam v JAVA adresari ani javac.exe, ani jar.exe, ktere ten batch vola). Muze prosim nekdo poradit, jak zprovoznit mediaport? (proc nemam v pocitaci javac.exe a jar.exe, i kdyz tam mam pomerne dost novou javu - z kvetna 2011? ... a pokud jde o druhou nutnou komponentu pozadovanou pro chod MEDIAPORTu (DVDauthorGUI - taky mi taky nejde nainstalovat), potrebuji ji pro konverzi do MPEG? 3. umi nejaky prehravac na pocitaci prehrat vyexportovanou nahravku v jednom kuse? (tedy i kdyz je rozdelena na nekolik souboru *.ts ci *.ts4) Predem diky moc za pomoc! |
madu1110
Registrace: 9/2011 Příspěvků: 17 |
![]() |
|
Mediaport1. pouzivat ich vlastny format TSD - je to RAW linux format. Staci ak externy disk prerozdelis na 2 casti a jednu partition potom das sformatovat prijimacom na TSD.Vela ludi pouziva FAT32 a poradi ti to; ja som zostal u TSD ale mam priamo v prijimaci (Digit HD8+) Compact Flash disk 48GB 2. mas spravny a dobre nainstalovany Mediaport? - 1.3.9? on tie spominane GPL nastroje by mal sam priinstalovat, teda aspon ja som si ich neinstaloval a mi to ide. Javu mam asi najposlednejsiu z www.java.com Offline instalaciu dnes sa updatovala r29? 3. CyberLink PowerDVD, Nero Showtime prehravaju .ts aj .ts4 ci Vision ti ich spoji do jedneho celku |
krikri
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 1 823 |
![]() |
|
RE: Mediaport - instalaceP.S. Omlouvam se: Ted jsem zjistil, ze Mediaport se instaloval dobre, jen jsem si spravne neprecetl chybovou hlasku, ktera byla: "Conversion of MPEG-4 files is not supported", takze neni problem v instalaci Mediaportu. Nicmene, nova otazka je: Jak zkonvertovat MPEG-4 video? |
madu1110
![]() |
|
TS4ja to robim tym Nero Vision Extra ale vacsinou robim DVD-hd alebo aj BlueRay. Ked to chcem pozerat na PC, nechavam to v .TS(4). Aj VLC mozes pouzit.Zase som zabudol nazov video toolu ktory tu casto spominaju - je dobry -- pozri si prispevky tak do 10 dni dozadu mne sa nechce ;) |
krikri
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 1 823 |
![]() |
|
Re:krikriOK, kouknu se... ale az zitra ted uz je docela pozde. A kazdopadne diky za tipy na prehravaci a konvertovaci software! Dobrou noc! |
madu1110
![]() |
|
@madu,@krikriA/ ts a ts4 je možné priamo prehrávať, takže konverzia na MPEG/DVD a pod. je možno zbytočnáB/ pre konverziu sú programy doporučené od TechniSatu. Stačí trochu hľadať na stránke, je tam úplne všetko. Takú podporu nemá žiadny iný výrobca. Ak by vám robila problém nemčina, preklad nájdete na TVFREAK vo vlákne Typy a triky nielen pre TechniSat... |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 173 |
![]() |
|
@krikri,@Dagy2Diky obema za pomoc! Stahnul jsem si programy, ktere navrhujete, navstivil jsem TVFREAK (a stahnul a procetl nejake navody)... Po pravde receno, je toho ted na me docela dost (pokud jde o to naucit se efektivne pracovat s HD8 a zpracovat nahrane filmy... Rad bych to zmaknul co nejdrive, jelikoz musim delat i jine veci, ze:-) Zkusim ted programy ktere navrhujete (snad se k tomu dostanu zitra)... a hlavne vyzkousim, jak dopadnou nahravky na nove zformatovany (TSD) disk...Mimochodem, myslite, ze pricinou necitelnosti nahravek HD kanalu delsich nez cca 2.5 hodiny muze byt to, ze disk byl naformatovan na FAT32? ...zitra dam vedet... |
madu1110
![]() |
|
@krikri,@Dagy21) ...dobre rano! tak jsem zkusil delsi nahravku (cca 3 hodiny z HBO HD, okolo 6 GB) a zda se, ze nahravka je v poradku, takze snad to preformatovani disku na TSD pomohlo...Ale: 2) nahral jsem jeste cca hodinu z iConcerts HD a pri pokusu o editaci (ostrizeni zacatku a konce) jsem zjistil, ze se lze v nahravce pomoci sipek rychleho posunu jen velice obtizne pohybovat... i pri pokusu o maxialne rychly posun se to posune asi jen o 3s zaznamu za vterinu a pritom se obraz nehybe... Skoro to vypada, ze jediny spolehlivy zpusob jak najit zacatek koncertu co si chci archivovat je pustit celou nahravku od zacatkum, pockat si na zacatek a tam vlozit bookmark... V cem je asi tak problem? Jiny format vysilani iConcerts, prijimac, nebo hard disk? No, budu s tim muset asi par dni experimentovat a treba se za par dni tady objevim znovu:-) Diky moc za spolupraci! [Technisat Digit HD8-SX + Skylink] |
madu1110
![]() |
|
![]() |